Семейство живее от 22 години в канализация

"Никога не бих заменил сегашния си дом за нормален апартамент", споделя Мигел
7 дек 2012 20:40,
101

Снимка: Reuters

Бивш наркозависим от Колумбия си спретнал хубаво местенце за живеене в мрачния подземен свят на град Меделин, Колумбия, пише английският вестник „Дейли мейл“.

62-годишният Мигел Рестрепо живее вече 22 години със съпругата и кучето си в канализация. И въпреки че за някои това не изглежда оптимален вариант, те са си направили цялостен ремонт, за да направят мястото обитаемо и уютно.

В „жилището си“ Мигел и съпругата му Мария Гарсия имат легло, печка, телевизор, стол и дори вентилатор, който ги разхлажда в големите жеги през лятото.

Удобствата, които сами са си създали, са впечатляващи за малкото пространство, с което разполагат: то е с размери 3 на 2 метра и височина само 140 сантиметра. Но не им пречи да се разхождат наведени из „апартамента си“.

Всичко това е достатъчно за двойката и за кучето им Блеки.

„Никога не бих заменил сегашния си дом за нормален апартамент. Тук все пак всичко ми е безплатно“, казва откровено Мигел.

Припечелват дребни пари, като наглеждат паркираните автомобили на улицата. "Не всеки ден се храним, но с това се свиква", разказва Рестрепо.

Проблемни са само дните, в които вали дъжд. Тогава семейството слага найлони върху капака на канализацията, за да не тече вода. А когато е слънчево, махат капака на шахтата, за да влиза светлина.

Рестрепо и Гарсия са бездомни и живеят в тази канализация въпреки опасността, че всеки момент могат да дойдат органи на реда и да ги накарат да се махнат, тъй като канализацията е общинска собственост.

"Тук ми е добре и си живея по-добре от президента. Той има куп проблеми, а аз - никакви !", категоричен е мъжът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
48
 
! Отговори
sawall преди 11 години
човекът си няма проблеми -- е, не яде всеки ден, но с това се свиква :). Потенциални изводи: 1) винаги може и по-лошо 2) проблемите ти са толкова големи за колкото големи ги смяташ. Рядко срещано добра статия!
26
30
 
12
 
! Отговори
Човекът Долар преди 11 години
Аз работя на Wall street и живея в модерен триетажен апартамент в Манхатън и когато пътувам винаги отсядам в хотели и курорти с най-големите луксове за да мие удобно и приятно и да се наслаждавам на женска компания.Sent from my iTriplex
25
3
 
40
 
! Отговори
rainbou1 преди 11 години
Някой беше казал - някой някъде е щастлив и с по-малко, отколкото вие имате.
24
5
 
14
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Как пък се спи в банкомат, с пари ли се завиваш като влезеш в него?
23
6
 
10
 
! Отговори
с преди 11 години
Приличат на костенурките нинджа.
22
2
 
49
 
! Отговори
............. преди 11 години
Древните и мъдри хора са казали че " Който се задоволява с малко се научава да цени живота по добре "
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе покрай тия пусти ескурзии по Европата пробвал съм и в парк и банкомат и визоставени коли идр,, ама си искам в къ6ти !
20
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
добре е , че са в колумбия....ако бяха тук , щяха да санират , електромер да им сложат , водомер и т.н.некоя мутра да е купила шахтата за 1 лев от общината и щеше да ги жули с наем, че свят да им се завие !(освен ако не са ***!)
19
4
 
34
 
! Отговори
nm преди 11 години
последната снимка ем ного хубава, говори за истинска любов, такава каквато е по приказките.... а в нашия свят я няма :(
18
5
 
8
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Напълно възможна мисия, ако се възложи на Дянков. Той ще измъкне и камила през иглено ухо, но после здраво ще я поотупа.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма новина, няма що. Откриха топлата вода!Потърсете в YouTube "Living in the Sewers of Colombia " да видите за к'во става на въпрос.Същото е и в софийските подземия.
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
To и русенския ром Веску Тупалуф обича да спи по автогарите, но това не му попречи да загуби достойно финала за купата на Сточна гара от Схабин Сгуреб с 0.5 : 3.5
15
10
 
30
 
! Отговори
галактика преди 11 години
Май се радвам на тези хора. Имат си това, от което те са преценили, че имат нужда. И повече не им трябва !!!! До колкото виждам - жената е добра домакиня, подредено и чисто е. Кучето има огърлица от "перли".... Най-видно за мен обаче е това, че тези хора се обичат и уважават един друг.... Е това най-много ме радва!
14
5
 
36
 
! Отговори
банкерката Цура преди 11 години
И аз и мойта Тиквичка бяхме така в началото, но с много работа и честен труд се издигнахме !
13
4
 
46
 
! Отговори
недоволен преди 11 години
Имам една мечта, да вкарам в тази дупка Фидосова, но мисля че мисията е невъзможна. То, ако помислим, поне половината депутати няма да могат да минат през шахтата, тя е мерило за стандарт, който е гладен минава, сития - не. Боже, колко мъка има в тази държава. Аз съм от Враца и ще ви кажа защо бездомните хора там живеят в шахтите, във Враца няма приют за бездомни или някакво общежитие поне, затова са там. Хубавото е, че там е топло от тръбите на топлофикация Враца. Бог да ги пази тези хора.
12
4
 
13
 
! Отговори
люлин 9 преди 11 години
Аве, тия ако решат да остъклят ще им излезе супер тънко, батенце
11
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
62-годишният Мигел Рестрепо живее вече 22 години със съпругата и кучето си БАСИ КУЧЕТО НА 22 ГОДИНИ
10
8
 
38
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ЧЕ КАКВО ТОЛКОВА...- ПРИ ПРЕБРОЯВАНЕТО ВЪВ ВРАЦА ПРЕБРОИХА ПОНЕ 30 ЖИВЕЕЩИ В КАНАЛИЗАЦИЯТА...- И ГИ ЗНАЯТ...- И ГИ БРОИХА..., БРОИХА... Оказа се, че един в канализацията в Колумбия е сензация, а 30-40 души у нас СТАТИСТИКА...
9
10
 
24
 
! Отговори
бгевропеец преди 11 години
А ние живеем в асфалтиран турски ***. Къде е разликата?
8
7
 
35
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
КОЛКО МАЛКО МУ ТРЯБВА НА ЧОВЕК.....