Кралска мода в Англия – душ един път седмично

Всяка трета жена на Oстрова не се къпе всеки ден
72
Кралска мода в Англия – душ един път седмично
Принц Хари не е фен на душа. Снимка: Reuters

Нова странна мода си пробива път във Великобритания. Според нея поданиците на Нейно Величество влизат под душа само веднъж седмично, пише в. "Дейли мейл".

Не особено хигиеничният тренд се наложи под названието "cleansing reduction" и отрича всекидневното вземане на душ, като тази процедура се препоръчва само веднъж или най-много два пъти на седмица.

Целта на намаляването на къпането е да се запазят от отмиване естествените вещества и масла на кожата и косата.

Яростен привърженик на новата мода е не кой да е, а самият принц Хари, който веднъж си беше признал, че не си е мил косата в продължение на две години.

Според проучване 41 на сто от британските мъже и 33 на сто от британските жени вече не влизат под душа всеки ден. 12 на сто от анкетираните пък са си признали без срам, че се подлагат на "основна баня" само веднъж седмично.

Редовното къпане среща все повече противници както сред дерматолозите, така и сред еколозите. Все по-популярни сред младите стават и сухите шампоани, на които са фенове принц Хари и Джесика Симпсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: душпринц Хари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
19
 
! Отговори
Ot London преди 10 години
До Анонименабе не знам ама в лондон *** не съм срещал докато в София 50% са смръдльовци.А по селата кой знае каква отврат е.Ne znam kade si hodil v London, no az rabota po canselite i takiva gnusni mirizlivci i mizernici sre6tam vseki den, che ti e bedna fantaziqta! Ne vqrvam, che v BG i naj dolnite *** sa tolkova kirlivi!
19
0
 
29
 
! Отговори
Ааа, не преди 10 години
Това не е мода а връщане към изконните вековни традиции. Заюото затворените прозорци и къпането се е смятало, че носят болести по хората. Затова и Борис I Покръстител пита в писмо папата ако приемем хр. вяра от католиците колко пъти щени бъде разрешено да се къпем дори и на жените и ще могат ли да носят панталони и да яздят коне. Бани са нямали, ръцете си след хранене са бършели в косите, подовете в замъците посипвали с чист пясък- това са те днешните претенденти за чистота и хигиена.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
golqma novina golqmo 4udo,a ako be6e ot balgarski vestnik izleznala tazi statiq shte6e sigorno da ni se presmiva celiq svqt ,no nali KRALia ne si e MIL KOSaTA 2 GODINI golqmo 4udo,no da ne be6e hodil i do WC 2 godini evala,to taka ili ina4e nas si ne opredelixa kato toaletna 4iniq v Bruksel ,a be skunksove
17
1
 
51
 
! Отговори
Някаф там преди 10 години
Къпането е за тези дето ги мързи да се чешат...
16
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къпане - минимум по 2 пъти на ден, по-добре 3.А сутрин не изкъпя ли се след ставане, цял ден все едно съм болен...Не мога да си представя да не се къпя няколко дена - ще полудея!А сметката за вода - колко са пък тия 20-30лв, заслужава си и не ми тежат, въпреки че не съм преимал. Нали парите са за това - да се харчат!
15
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хихи, и тези ни се подиграват, че сме имали израз "Честита баня"!
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този като гледам как са му събрани очичките няма да се изненадам ако се чуе че е оправил придворното куче (зоофил).
13
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Без значение какво казват "дерматолози и еколози", аз лично предпочитам да отмия "естествените масла" от мен, и да мириша на чисто, отколкото на драни катерици...Чудно ми е кои пък са тези дерматолози които ни съветват да не се мием...Те и клошарите по улиците не се мият с години, пък не ми е направило впечатление да имат бляскава коса или гладка кожа... :DАйде нема нужда...
12
6
 
41
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
"самият принц Хари, който веднъж си беше признал, че не си е мил косата в продължение на две години."Е знаех ,че англетата са мизерни скотове ,но тези направо ме утрепаха!Аз ако не се изкъпя всяка сутрин полудявам,*** гнусни англо-саксонски диваци!
11
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
- Бай Петко, във вашето село няма водопровод, къде се къпете?- Ам, че у ряката.- Е в реката през лятото, а през зимата, през зимата къде се къпете?- Е че колко е тя зимата, 3-4 месеца!
10
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази "новина" много ще допадне на ***.Те горките така и така се къпят веднъж седмично а смърдят на пор а сега ще се почустват с *** си глави като аристократи.УЖАС!!!Промиването на мозъци продължава.А матриала е мноого лесен за манипулиране.
9
19
 
17
 
! Отговори
бравос преди 10 години
Забравихте до оня ден като бойлера се включваше един път седмично и то на нощна тарифа ,ама сега нали сме въшливи с пари
8
2
 
33
 
! Отговори
keles преди 10 години
Кралят не мирише, дори пръднята му е по-различна, по-някак си приятна ръйш ли.. мизерници )))
7
3
 
32
 
! Отговори
123 преди 10 години
"Сleansing reduction II" ще бъде: "Миенето на зъби - само след повръщане",а пък "Сleansing reduction III" - "Да пестим тоалетната хартия - да си бършем задниците веднъж месечно"
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДанаилМи да! Преди средните векове, не се къпали въобще. Ами бедуините къпят ли се?
5
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kupaneto ne nujno 6tot se nastiva, i himq sapun ima, se alergiq i nqma imunited.dobre da se kupete ama se vnimava s himiq i da ima imunitedite.
4
49
 
19
 
! Отговори
Гунчо преди 10 години
Кое животно се мие всеки ден? Колкото по-често се миеш, толкова повече отваряш порите на кожата си и започваш да отделяш вредните вещества не през отворите, които природата е предвидела за това, а - през кожата, в резултат на което започваш да миришеш ужасно. Лично аз колкото рядко се къпя и въобще не мириша . Вервайте ми!
3
2
 
45
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
NIE V KAZARMATA SE KUPEXME ZNA4I KATO KRALETE EDIN PYT SEDMI4NO
2
1
 
66
 
! Отговори
Данаил преди 10 години
То това не е странна а "стара" мода в кралските дворове на Западна Европа - още от Средновековието !
1
2
 
42
 
! Отговори
принц хари преди 10 години
тия много са зачестили, като бях там преди 15-ина години го правеха три пъти през живота - за новородено,да сватбата и за погребението ......

Спонсорирани публикации