Пианото на Маккартни на търг

На инструмента е сътворен вечният хит "Yesterday"
5 мар 2014 15:58,
3
Пианото на Маккартни на търг
Снимка: Reuters

Пианото, на което навремето Пол Маккартни сътворил незабравимия хит на Бийтълс "Yesterday", ще бъде предложено на търг в Ливърпул от аукционната къща "Омега окшънс" на 20 март, предаде ИТАР-ТАСС.

Музикалният инструмент бил изработен през 1907 година. Организаторите на търга се надяват да го продадат за 50 хиляди британски лири /83,4 хиляди щатски долара/. На пианото е свирил и Джон Ленън. То е взело участие като реквизит във втория филм на "Бийтълс" "Help".

Търгът се посвещава на 50-та годишнина от излизането на песента "Can 't Buy Me Love". На него ще бъдат предложени и над 200 други вещи, свързани с Ливърпулската четворка.

Сред тях фигурират грамофонни плочи, фотографии, илюстрации, автографи, билети за концерти, дрехи, книги и др.

Първоначалната оценка на всеки един от тях варира от 30 британски лири до 70 хиляди. Така например касетата с интервю на "Бийтълс", в което те обсъждат теми като Исус Христос, войната във Виетнам и композирането на музика е оценена на 400-500 британски лири. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Официално признат за най-успешния композитор живял някога. Отбележете и факта, че е получил признанието си докато е още жив!
2
0
 
2
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Не тъжна, ами жалка. След години ще продават първия памперс на Ийст Уест и Кардашиян ще му иска 2 милиона и за съжаление ще се намери човек, който да го купи.
1
0
 
2
 
! Отговори
Връстник преди 10 години
Тъжна работа ...