Героичен хипопотам спаси антилопа от крокодил

Фотограф заснел уникалната случка
12 мар 2014 13:32,
10
Героичен хипопотам спаси антилопа от крокодил
Снимка: Reuters

Фотограф от Израел е заснел по време на сафари в Кения драматични кадри, показващи как героичен хипопотам спасява уязвима антилопа гну от гладен страховит крокодил, пише в. "Дейли експрес".

Заснетото от фотографа Вадим Онишченко видео показва как крокодилът захапва антилопата и се опитва да я завлече под водата, когато на помощ на беззащитното създание идва стоящ наблизо хипопотам. Закръгленият спасител успява да прогони нападателя, след което побутва антилопата, насочвайки я по безопасен път.

34-годишният фотограф, станал свидетел на случката и успял да я заснеме, казва, че антилопата е изглеждала в шок след нападението, но в крайна сметка се е измъкнала без видими наранявания.

"Гледката беше невероятна - след като спаси нападнатата антилопа, хипопотамът се опита да я избута извън водата, предпазвайки я същевременно от нападение на други крокодили. Чувал съм за случаи, при които животни от един вид спасяват представители на друг. Явно при тази случка родителският инстинкт на хипопотама надделя.

Хипопотамите вероятно са единствените животни, които не се боят от крокодили, и бих казал, че са и единствените животни, от които крокодилите се страхуват. Дори нашият сафари гид беше изумен от постъпката на хипопотама и сподели, че никога не е бил свидетел на подобно нещо", разказва Онишченко.

)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Грешиш в саваната всички умират и силните и слабите, в общество на зверове рано или късно всеки загива.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 6: И аз не видях тук крокодил, но съм гледал оригиналното клипче.Иначе гнуто си е пътник. Ранено е, не може повече да тича. Има лъвове, има хиени, има гепарди, други крокодили. Ще го изядат за нула време. И лешоядите ще се съберат накрая. Саваната типичен пример за законите на природата! По-силните оцеляват, по-слабите умират. Естествен подбор.
6
1
 
1
 
! Отговори
Juli преди 10 години
Голям герой този хипопотам няма що...и ся кво крокодила завалата си остана гладен
5
0
 
1
 
! Отговори
УХЪ преди 10 години
А хипопотамите не обичат и хора, дразянт се и годишно умират много хора от хипо.
4
8
 
1
 
! Отговори
UHY преди 10 години
*** ли съм, не знам, ама не видях крокодил, нито битка, просто хипо си хортува с антилопата
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера какъв *** трябва да си, за да не разбираш, че хипопотамът мрази крокодили и се е ядосал на хищника, който си мисли, че може да си прави каквото си иска толкова близо до него!
2
17
 
2
 
! Отговори
Памела преди 10 години
Спаси я и какво? Остана си затънала в тинята, антилопата. Крокодилът щеше да и предложи по-бърза смърт, сега има да се мъъъчи.
1
12
 
6
 
! Отговори
Един преди 10 години
Хубав сценарий за холивудски филм, ама толкова. Иначе всеки с елементарни познания за живота в саваната добре би се посмял на глупостите в статията. Хипопотамите са сприхави животинки враждуват с всички, вкл. и с крокодилите. Хипото иска крокодила и гну-тода му се разкарат от "спа центъра". А гну-то няма да го бъде - краката му са начупени.