Това ли очаква Земята?

Суша, наводнения, пустош. Какво ще донесе глобалното затопляне?
52

Снимка: Reuters

Глобалното затопляне е един от най-сериозните проблеми, пред които ще се изправи Земята в близко бъдеще.

Само преди броени дни руски учени съобщиха, че температурата на земната атмосфера през последното столетие е нараснала с около 0,74 градуса, а нивото на световния океан се покачва с повече от 3 мм на година, при това процесите се ускоряват.

В по-влажните места валежите се усилват, а в по-сухите райони намаляват още повече, което е твърде неприятно.

Според завеждащият лаборатория на Института по океанология към Руската академия на науките Сергей Гулев, през последните 10 години съществено нарастване на температурата на Земята не е имало. Това обаче не означава, че глобалното затопляне е спряло. Просто на фона на много дългите процеси на затопляне може да има "естествени колебания в климата".

В средата на 2013 година пък Световната здравна организация отбеляза рекорд във въглеродните емисии в световен мащаб. Макар ЕС и САЩ да отбелязват спад в своите емисии на въглероден диоксид, Китай подрива успеха им, увеличавайки своите, оповести Международната енергийна агенция.

В тази връзка Dnes.bg събра за вас шокиращи снимки, илюстриращи ефекта и причините за глобалното затопляне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
23
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
Цитат: "Просто на фона на много дългите процеси на затопляне може да има "естествени колебания в климата"." Аферим, бабо, и машала! Открихме топлата вода!!! Ами да бе, сега ли се сетихме, че земята си следва естествения си цикъл. Имам към затоплистите три въпроса:1. Защо през 981 Ерик Торвалдсон е нарекъл открития от него остров Грьонланд?2. Защо на римските артефакти няма изобразени фигури в зимно облекло?3. От колко години се води статистика на "колебанията на климата"?А?
27
2
 
12
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 10 години
"Само преди броени дни руски учени съобщиха, че температурата на земната атмосфера през последното столетие е нараснала с около 0,74 градуса..."Абе, *** редактори, това се знае от години. Какви са тия руски учени, дето са открили вчера топлата вода???Смешници.
26
7
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
До Анонименможем - плодим се. аз лично смятам да направя колкото може повече деца, пък интелектуалците като тебе нека гледат кучета. така след 100 години интелектуалци няма да има, което е много хубаво за човешката раса.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
27, на мен ми се чини, че някой си развъжда бъдещи роби...
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пред промените на Земята и Вселената сме безсилни.но... 1970 г. населението на планетата е около 3,6 млрд. а в наши дни гоним - 7,5 млрд.за период от 44 години да се увеличи населенето на планетата двойно си е направо или безумие, или неблагоразумие, или направо глупост. Планетата не е с безкрайни ресурси и безкрайни възможности.
23
4
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
да, 1 градус и ще умрем в мъки. а горките динозаври са живеели при 8 градуса по-висока средна температура!
22
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, к'вото и да стане, все 1% от човечеството ще оцелее - главно защото държат 90% от парите на планетата.
21
0
 
7
 
! Отговори
Лапай банана преди 10 години
До Шри-Ланка:Съгласен съм с теб, само не мога да разбера дали сиправиш шега с Шри Ланка, ако е така не ти го препоръчвамзащото след 10на години не знаем къде живота ще бъде по-добър.
20
0
 
5
 
! Отговори
До Шри Ланка преди 10 години
Прав си абсолютно..и не само това-изсечени гори, разливания на на нефт и унищожаване на корали ,птици,риби и животни...замърсяване на почвата , водите и въздуха/пестициди,фракинг и всякакви други ***/ГМО,радиоактивни отпадъци...
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ODESSAТе и *** го могат ..Да не говорим за плъховете-интелигентни, свирепи,бързо размножаващи се и със завидно силна имунна защита, преминават почти всякакви препятствия...
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до Шри-ЛанкаПрекалено примитивно твърдение.
17
6
 
1
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Някойотвас професори,замислял ли се е защо скорпионите могат да живеят във убиьвтвена радиоционна среда?
16
9
 
8
 
! Отговори
бъдещето преди 10 години
Суша , наводнения, пустош, изчезване на пчелите,на някои зеленчуци, глад, войни,тероризъм, епидемии, нови болести ...всичките тия прекрасни неща до към 2025-32,след което -голям катаклизъм и изместване на земната ос, от там цунами и вулкани.Една част от човечеството ще оцелее , но водата ще бъде замърсена от морската вода или ще изчезне,поради разместване на земните пластове. В крайна сметка-тия, които останат ,ще изградят един нов ,справедлив свят и тях ги очаква златен век..
15
10
 
5
 
! Отговори
до Шри-Ланка преди 10 години
На практика това прекрасно място унищожава нас. Ако се опиташ да погледнеш отвъд детайлите, които виждаш на пръв поглед ще го разбереш. Представи си само за миг, че всъщност природата не ни е никакъв приятел, дори напротив, представи си че Бог няма, а твърдата храна е просто зависимост, която ни кара да преработваме енергия нужна на твоята приятелка планетата. Представи си, че това е истината. Как би се почувствал в тези мисли?!
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
:) Изключително страстно ме забавлява наивността на хомо сапиенс. Ние не можем да унищожим планетата драги ми смехурковци. Тъкмо обратното, ние сме благодат за недрата и. Произвеждаме фекалии и урина нон-стоп, които представляват ценна храна за недрата и. Самите ние се превръщаме в апетитна храна за нея в даден етап. Пренаселването на планетата, означава повече преработена енергия в нейна полза, Не сте ли се замисляли, как така всички същества на Земята правят едно и също(папкат,пишкат и акат:))
13
4
 
13
 
! Отговори
аз преди 10 години
многознайковците как не са се изказали, че Америка им е виновна за глобалното затопляни...и за кариесите в зъбите им
12
1
 
10
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До Анонимен 11Защо хората да се местят на Марс? На това противно място? *** ще пратим там, а ние ще си останем да живеем тук. :) П.С. Според правилата на Днес.бг расизмът и дискриминацията по расови белези в коментарите са забранени. Подчертавам, че това не е расизъм. Обичам ги *** братя, ще ги черпя една ракия.
11
0
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
Филма в Ю -тууб се нарича ДОМ и подробно разглежда проблема по държави / БГ отсъства , понеже е опит за такава /
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората ще почнат да бягат към Марс, защото Земята ще се претовари с ***.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците са измислили плаваща атомна електроцентрала която може да обезсолява 240 000 м/3 морска вода всеки ден правейки я годна за употреба.Това е обемът на язовир Искър за период от 7-8 години нон стоп работа.От една сравнително малка плаваща АЕЦ..70% от Земята е покрита със солени морета и океани.Последното което ще свърши на тая планета е водата..