Шокиращо точните предсказания на Нострадамус

От Хитлеровия терор в Европа до 11-ти септември
Обновена: 31 май 2014 20:32 | 31 май 2014 20:32,
166
 Шокиращо точните предсказания на Нострадамус
Снимка: Архив Reuters
Мнозина са скептиците по отношение ясновидските способности на френския аптекар и астролог Нострадамус, живял през първата половина на 16-ти век. При все че голяма част от предсказанията му са прекалено общи и могат да се отнесат към множество събития, то някои са наистина разтърсващо точни, пише businessinsider.com.
 
Такова е това за смъртта на френския крал Анри II. Нострадамус пише, че “младият лъв ще надделее над стария” като прободе окото му. “Две рани, които ще доведат до жестока смърт”, уточнява предсказателят. 
 
Ето и какво се случва в действителност – през 1559-та година Анри II участва в рицарски турнир, с който да отпразнува сключването на мирен договор с Испания и сватбата на дъщеря му с испанския крал. В турнирен двубой с граф Габриел дьо Монтгомъри, окото на Анри е пронизано от разбитото на две копие на графа и е засегнат мозъкът му. 10 дни по-късно кралят умира в страшни мъки. 
 
Нострадамус предрича и идването на власт на Наполеон. Използвайки анаграма от имената на три малки градчета край Париж, той подрежда названието Наполеон Кралят. Това се случва повече от 200 години преди раждането на френския владетел.
 
В същото предсказание Нострадамус пише “повече огън, отколкото кръв”, което може да се счита като препратка към скромния произход на Наполеон Бонапарт и липсата на пряка връзка със синята кръв. 
 
Освен това гадателят казва “Той ще откаже влизане на свраките” - нова игра на думи с френското “pie” за сврака. Наполеон праща в затвор двама папи Пий VI и Пий VII. 
 
Аптекарят с ясновидски способности вижда и Хитлеровия режим. Пише, че дете от бедно семейство ще използва ораторските си умения, за да мобилизира голяма сила и популярността му ще достигне Изтока (Хитлер успява да привлече Япония като свой основен съюзник). Капитанът на Велика Германия, който е вторият от Антихристите в четиристишията на Нострадамус. 
 
Гадателят споменава и името Хистер. Счита се, че това е поредната игра на думи, в която е използвано древното име на река Дунав – Истър. Реката, край която Хитлер е израснал в бедно семейство в тогавашната Австро-Унгария. 
 
“Човек на име Де Гол ще бъде лидер 3 пъти... и ще бъде прославен повече от всички монарси”, пророкува Нострадамус. И такъв човек наистина се появява. 
 
Френският генерал и политик Шарл де Гол оглавява съпротивата по време на Втората световна война. След края на войната става премиер. А през 1959-та година е избран за първия президент на Петата френска република. 3 пъти лидер.
 
Счита се, че покушението срещу Джон Ф. Кенеди също е било пророкувано от Нострадамус. Той пише за “зло, което ще се стовари от високо върху велик човек” и пояснява, че мъртъв невинен ще бъде обвинен за злодеянието. Истинският виновник ще остане мистерия, посочва гадателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
6
 
25
 
! Отговори
;) преди 9 години
До ЛуциферЦветанов щe лежи в затвора, нo caмo cлед кaтo цъфнaт нaлъмитe.
106
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aman ot gluposti
105
12
 
24
 
! Отговори
718 преди 9 години
Та значи,тези които отишли в църквата Св.Неделя като миряни и истински християни, са ,,антихриста''.А комунистите които взривиха тези хора заедно с църквата......са хубавите.Защо от години по масмедиите не се говори за зверствата на комунистическият режим?Защо нямаше осъдени след 10-ти ноември?Защо до сега не е имало нито едно правителство без наследници на героите от ЦК на БКП ?До кога ще ни правите на маймуни?Защо искате да извадите Б-я от ЕС ? Защо ни набутвате отново под руски ботуш
104
8
 
35
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
И аз да предскажа нещо - Цветанов няма да лежи в затвора.И го казвам без да съм Ванга или Нострсдамус.
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук ли ще се изпикаеш след малко,викнал Нострадамус и ритнал котката си.Вярно е,че пише завоалирано и всеки го тълкува както си иска.И то след като дадено събитие се е случило.
102
31
 
13
 
! Отговори
Дьда Петър преди 9 години
Хитлер - добре. А новият фюрер Путин?
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе говори със завъртулки, пък после всеки може да талкува както си иска...
100
2
 
16
 
! Отговори
Гарван преди 9 години
Трябва да имаш изключително богато въображение,че да тълкуваш по някакъв начин тези,така наречени предсказания на Нострадамус.И като познават толкова много ясновидците по телевизиите и т.н ,защо тогава ачеба не познаят числата от тотото,ами лъжат наивниците за пари?????
99
0
 
8
 
! Отговори
Ним преди 9 години
Не само Нострадамус,а и самият автор е шарлатанин,щом занимава хората не с реалните проблеми,които те трябва да решават,а с някаква шизоидна предопределеност на живота ни .
98
6
 
4
 
! Отговори
До Анинимен 15 преди 9 години
Ами давай, започни да предсказваш, щом е супер-лесно,пък може да си вторият Нострадамус! :)Каквито и неща да е предсказал и те да са се сбъднали, най-истинските и неоспорими пророчества се съдържат в Библията и думите на Иисус! Там е Истината. Така че пишете за личността на Исус Христос!А за тези, които вярват само в здравия разум, в математики, физики, химии, ще кажа блажени нищите духом, но не ваше ще е царството небесно!
97
4
 
13
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
Нострадамус е бил шарлатанин, както всички останали ясновидци, гадатели, екстрасенси или както там се наричат. Просто е добил популярност, а гаданията му са размити дрънканици от обща характер, направени така че невежите и наивните да да намират и тълкуват чрез тях събития случили се независимо кога, независимо къде в човешката история. Хороскопите се правят на същия принцип спрямо характерите и нравите на хората.
96
4
 
19
 
! Отговори
2012 преди 9 години
Нали беше предсказал и края на света през 2012-та...
95
1
 
12
 
! Отговори
# преди 9 години
Като се гледа какъв е реда сега в Европа,то точно сега Европа е под ботуша на антихриста,всички нови закони са подигравка с Божия ред и бунт и предизвикателство срещуНего,и изобщо намеси ли се Хитлер още в заглавието,ясна е пропагандата.
94
4
 
7
 
! Отговори
! преди 9 години
Ние християните нямаме нужда от Нострадамус да ни казва неща,които всеки може да си интерпретира както иска.В 1Йоан 2:22 ни е казано:Кой е лъжец но този,който отрича,че Исус е Спасителя.Такъв човек е антихрист,който отрича Отца и Сина.А главата на антихристите ще се обяви за"Христос"и донесе ново"Откровение"което де факто ще отрече,че Исус е единствения път до Бог и Спасител,после ще изисква белязване с 666 което да го признае за"Бог"и без което да не може да се купува и продава.
93
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нострадамус, докато налагал котката си: "На дивана значи ще пикаеш след два часа?"
92
2
 
12
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Аман вече от предсказания, които стават достояние на простолюдието когато вече са минали 1000 години откакто са се случили!
91
2
 
14
 
! Отговори
? преди 9 години
Хитлер е забранил масонството и е затворил масонските ложи навсякъде където е стъпил германски крак.Също се е обявил против планирания от векове нов световен ред ,който трябва да доведе до излизане на антихриста на сцената,който ще се обяви за"Христос".Най-мразеното име в окултистките среди е това на Хитлер.Как тогава той е антихриста?
90
1
 
21
 
! Отговори
Горо преди 9 години
И къде в цялата статия пише за 11 септември????? Или тия заглавия ги слагате ей така да не скучаете?!?!?
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tt2, с тоя аватар какво ми говориш за библия.
88
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
102 е директно за затвора за пропагандиране на комунизъм.