Шокиращо точните предсказания на Нострадамус

От Хитлеровия терор в Европа до 11-ти септември
Обновена: 31 май 2014 20:32 | 31 май 2014 20:32,
166
 Шокиращо точните предсказания на Нострадамус
Снимка: Архив Reuters
Мнозина са скептиците по отношение ясновидските способности на френския аптекар и астролог Нострадамус, живял през първата половина на 16-ти век. При все че голяма част от предсказанията му са прекалено общи и могат да се отнесат към множество събития, то някои са наистина разтърсващо точни, пише businessinsider.com.
 
Такова е това за смъртта на френския крал Анри II. Нострадамус пише, че “младият лъв ще надделее над стария” като прободе окото му. “Две рани, които ще доведат до жестока смърт”, уточнява предсказателят. 
 
Ето и какво се случва в действителност – през 1559-та година Анри II участва в рицарски турнир, с който да отпразнува сключването на мирен договор с Испания и сватбата на дъщеря му с испанския крал. В турнирен двубой с граф Габриел дьо Монтгомъри, окото на Анри е пронизано от разбитото на две копие на графа и е засегнат мозъкът му. 10 дни по-късно кралят умира в страшни мъки. 
 
Нострадамус предрича и идването на власт на Наполеон. Използвайки анаграма от имената на три малки градчета край Париж, той подрежда названието Наполеон Кралят. Това се случва повече от 200 години преди раждането на френския владетел.
 
В същото предсказание Нострадамус пише “повече огън, отколкото кръв”, което може да се счита като препратка към скромния произход на Наполеон Бонапарт и липсата на пряка връзка със синята кръв. 
 
Освен това гадателят казва “Той ще откаже влизане на свраките” - нова игра на думи с френското “pie” за сврака. Наполеон праща в затвор двама папи Пий VI и Пий VII. 
 
Аптекарят с ясновидски способности вижда и Хитлеровия режим. Пише, че дете от бедно семейство ще използва ораторските си умения, за да мобилизира голяма сила и популярността му ще достигне Изтока (Хитлер успява да привлече Япония като свой основен съюзник). Капитанът на Велика Германия, който е вторият от Антихристите в четиристишията на Нострадамус. 
 
Гадателят споменава и името Хистер. Счита се, че това е поредната игра на думи, в която е използвано древното име на река Дунав – Истър. Реката, край която Хитлер е израснал в бедно семейство в тогавашната Австро-Унгария. 
 
“Човек на име Де Гол ще бъде лидер 3 пъти... и ще бъде прославен повече от всички монарси”, пророкува Нострадамус. И такъв човек наистина се появява. 
 
Френският генерал и политик Шарл де Гол оглавява съпротивата по време на Втората световна война. След края на войната става премиер. А през 1959-та година е избран за първия президент на Петата френска република. 3 пъти лидер.
 
Счита се, че покушението срещу Джон Ф. Кенеди също е било пророкувано от Нострадамус. Той пише за “зло, което ще се стовари от високо върху велик човек” и пояснява, че мъртъв невинен ще бъде обвинен за злодеянието. Истинският виновник ще остане мистерия, посочва гадателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
13
 
16
 
! Отговори
Простотии преди 9 години
На такива тъпотии вярва само електоратът на ГЕРБ.
66
4
 
23
 
! Отговори
Моля ви кажете! преди 9 години
Пише ли Нострадамус, кога българските комунисти ще напуснат България и ще зачезнат завинаги.
65
1
 
18
 
! Отговори
Дед Мороз преди 9 години
Глупости, подготвя се новият маркетингов трик за балъци тип "Края на Света" е близо :D Също като простотиите на маите
64
0
 
4
 
! Отговори
boc преди 9 години
Благодаря LM 100!Отивам да чета преди лягане. Лека!
63
14
 
7
 
! Отговори
нострартасс преди 9 години
И ще дойде ден, когато слънцето ще изгрее от запад и изобщо няма да залязва или ще залязва на юг, север или изток. И целият свят ще се путинизира, но даже *** няма да издържат на *** му и ще се разбунтуват. И царят на наглостта, подлостта, бруталността и арогантността ще се скрие нанякъде и ще настъпи мир.
62
1
 
6
 
! Отговори
LM 100 преди 9 години
До bocБе се хаби , няма смисъл. Простия няма да разбере написаното от теб, няма как и с какво да обработи и асимилира информацията.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а, и Атила е тук, значи днес наистина Нострадамус печели
60
2
 
5
 
! Отговори
bg преди 9 години
Nastradamus kakva broika e napisal za evreiskia holokost na Hister-6 miliona ili 600 hiljadi?
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами за 11.09 2001 г.
58
3
 
14
 
! Отговори
boc преди 9 години
Скъпи тролчета, първо се научете да четете, после се опитайте да мислите и чак тогава пишете!Ако не четете ще попаднете в положението на този, който най-много плюете, защото е прочел само една книга-Винету.Но вие сте по-зле, защото и толкова не сте прочели!Вместо да четете, вие заработвате едни кървави пари, които ще ви приседнат, на вас, на децата ви и на вашите внуци!КАЗАХ!!!
57
2
 
5
 
! Отговори
bg преди 9 години
Nastradamus e napisal 4e Hilari Klinton ne e kruvojaden hazarski Zionist I 4e ne iska da stava komandir na USA.
56
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 9 години
Nastradamus e napisal 4e talmudistkite Bilderbergi sa mirotvorci.
55
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 9 години
Nastradamus e napisal 4e amerikancite 4e ka4nat na Lunata I Al Kaida 4e atakuva nebosturga4ite.
54
2
 
34
 
! Отговори
На Нострадам дедо му преди 9 години
В годината на дървения кон, в страната на слепите отново цирк ще се разиграе. Голяма тиква ще върже отново, ала лаещият пес ще бъде изритан. Нов пес ще дойде, но с фекалий ще бъде замерян. Осъден ще бъде и един ***, но кьорфишеци ще има и на топло няма да влезе. А съселът ще съска от нужника. Тихата *** ще управлява от по-високото минаре, докато овцете блеят: "Кой?".
53
4
 
3
 
! Отговори
bg преди 9 години
George Bush 2 e edin ot organizatorite na 11-ti septemvri.
52
6
 
5
 
! Отговори
до анонимен 52 преди 9 години
За Южен поток какво е казал не знам,но е предсказал,че А-В-Ропата ще бъде залята с американски (фа)шистов ***,от глаДния американски капкомер,по дъното на Атлантическия океан.Бягай да си зареждаш газовата бутилка,американско производство от Тайланд.
51
3
 
2
 
! Отговори
bg преди 9 години
George Bush 1 e edin ot organizatorite na pokushenieto sreshtu JFK.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименвсичко е възможно в тая вселена, но засега руснаците са малко по на север и не хлопат на портата на Европа
49
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Четете "Записките" на Захари Стоянов.Там е написано много...И проумейте кой дърпа България назад и надолу .. (оттогава до наши дни)...Кой и е подлагал крак и я е спъвал в най-важните моменти.
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"страната пред вратата е Турция, дето хлопа 50 години вече на портата. а според предсказанието селестинско скоро последният папа ще падне покосен на стълбите на окървавения Рим и червеното знаме ще се вее над него, но може и китайците да са "А може и руснаците да са, с тяхната мания за величие и болни лидерски амбиции, може да си върнат червеното знаме.