Установиха защо кучетата се душат под опашките

Получавали химическа информация
30 юли 2014 22:22,
13
Установиха защо кучетата се душат под опашките
Снимка: Reuters

Американски учени установиха точния механизъм, по който кучетата получават химическа информация, подушвайки се под опашките, пише в. "Дейли мейл".

В такива случаи при нашите домашни любимци се задейства органът на Якобсон, който е разположен в устната кухина на животното в основата на носа. Той не е свързан с обонянието на останалите миризми, а е предназначен за точен химически анализ. Чрез него кучетата получават детайлна информация за подушения си събрат, като без проблем разчитат неговия "медицински картон".

Органът на Якобсон им дава данни за пола, хранителния режим, емоционалното състояние и фертилитета. Това става видно от видео, разпространено от Американското химическо общество със седалище във Вашингтон. В клипчето се обяснява как носът на кучето е между 10 и 100 хиляди пъти по-чувствителен от този на човека.

Когато най-добрият приятел на човека задейства своя орган на Якобсон, той получава жизнено важна химична информация от аналната жлеза на всеки свой събрат. Апокриновата жлеза на кучето от своя страна е отговорна за уникалния му идентификационен мирис. Тези специфични жлези съдържат киселини с къси вериги, известни като триметиламини. Именно те биват декодирани от органа на Якобсон, с който разполагат всички кучета.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: опашкакучетадушене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
До 9 преди 9 години
Нещо си се объркал...Доказа се, че С)АЩ душат на всички, до които могат да стигнат.Вече 5 - 6 пъти ги хванаха да душат около Германия и в телефона на Меркел.Затова е и самото проучване. На САЩ им трябва да си развиват органа на Якобсон, та да душат още повече под опашките на своите "съюзници" (всъщнест - прислужници).Само не е ясно дали шимпанзетата имат такъв орган на Якобсон?Но сигурно имат, след като душенето под опашките на съюзниците е любимо занимание на шимпанзето миротворец
10
0
 
1
 
! Отговори
СТАВРИ ФРЕЗИСТА преди 9 години
АЗ ТАКА ПОЛУЧАВАМ ХИМИЧЕН АНАЛИЗ,ДОКАТО СЪМ СЕ ШМУГНАЛ МЕЖДУ БЕДРАТА НА БУЛКАТА.
9
0
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Търсят писмото, затова си надничат в задниците.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе стига с тези америкаски учени бе...аман, ако не са те ще е някое англиско светило...УААААУ...и взъклицанията им ви влязоха в устата, като супер хит-ужас!!!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е отдавна установен факт - на кого му е хрумнало, че е открил топлата вода?
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом американски учени това са казали, значи тъй ще да е.
5
2
 
11
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Ти *** нямаш ли си, че дойде да сереш тука?
4
9
 
3
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Dokato vi KRADAT s chuvalite BUKVALNO, t.n. presa vi podnasq tezi *** :) Piite si domashnoto piene, gledaite kradena multimediq po torentite i stoite mirno doma. Yazuk za hubavite vi dushteri! No.. ima bejanci, te shte im "napulnqt" ... i tova ste :)
3
1
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Захариева, това е новината не само на деня, но и на нощта. Без да съм учен, имам собствена теория. "Кучетата се дущат под опашките, защото им ухае на хубаво!" Не случайно професор Батов, при който съм взимал частни уроци по математика преди половин век, имаше любим лав - "Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало ***!"
2
3
 
15
 
! Отговори
АНТИОВЦА преди 9 години
Кучетата много държат на секса. Те проверяват дали е мъжко или женско, за да не стават грешки.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАТО ПРИ племето до бъмзи