Най-скъпите танкове в света

Вижте класацията на Bloomberg
22 авг 2014 13:36, Екип на Bulgaria On Air
29
Най-скъпите танкове в света
Снимка: Bulgaria On Air

Номер 5: К2 Черна пантера. Цена: 8,5 милиона долара, използван от Южна Корея. Тегло 61 тона. Максимална скорост на труден терен – 50 км/ч.

Номер 4: М1 Ейбрамс. Цена: 8,5 милиона долара, използван от американската армия. Тегло: 63 тона. Максимална скорост на труден терен: 48 км/ч.

Номер 3: Челънджър 2: Цена: 8,6 милиона долара, използван от британската армия. Тегло: повече от 68 тона. Максимална скорост на труден терен: 40 км/ч.

Номер 2: Тайп 10. Цена: 9.4 милиона долара, използван от японските сухопътни сили. Тегло: 48 тона. Максимална скорост на труден терен: 70 км/ч.

Номер 1: АМХ – 56 Лекрерк. Цена: 10 милиона долара, използван от френската армия. Тегло: 57 тона. Максимална скорост на труден терен: 72 км/ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
до Кирил преди 9 години
С РПГ във веригите не става - най-много да пробие някое колело или сегмент - смяна за половин час.РПГ трябва да пробие бронята, и то достатъчно силно, че да запали вътрешността, а при Абрамс това е невъзможно.САЩ нямат нито един унищожен от врага Абрамс.
23
2
 
5
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
"Абрамсите" дадоха много повече фира в Ирак, отколкото янките си признаха. Иракчаните ги изваждаха от строя с прости РПГ-7 във веригите. Една малко известна история с многото унищожени Т-72: такива е имало в парка на катарците, изтеглени са били в Саудитска Арабия и после пуснати срещу Саддам, управлявани от...чешки наемници. *** после разбери кой танк чий е!1+1=2.Съветвам да погледате клипчета за "танцуващите"руски танкове и за Лео-2 на терен. Впечатлява и "Меркава IV"- сериозно защитена машина
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Причината да няма руски и немски танкове е ,че класацията е за най-скъп танк.Не за най-добрият танк.
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
M1 Abrams
20
0
 
8
 
! Отговори
Ой ла лаа преди 9 години
Френският е най-скъп заради френските профсъюзи и глезените им прескъпи работници с 3 обедни почивки със суфле и вино от Бордо...
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
който играе WOT знае как стоят нещата с бронята, скорострелност и скорост...:)
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да важна е, защото в модерните танкове целите се засичат от радар, GPS и софтуер и ако не си бърз си умрял. Не случайно Японеца и Франсето са по-бързи, просто имат по-малка броня и трябва да се изнасят бързо, а също и стрелят по-бързо от Англичанина и Хамериканеца. Тази класация е за най-скъпи танкове а не за най-доказали се в историята.
17
1
 
1
 
! Отговори
lol преди 9 години
Е ти какво сравнение направи - средния Шърман с/у супертежкия Кралски Тигър. Все едно да изкараш Панцер 4 с/у Пършниг или КВ. Иначе в днешно време Леопарда се води танк номер 1 на хартия.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоростта е много важна, друже! И най-тежкият танк не върши работа ако е бавен. особено в днешната ракетна война
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що за смешници. НИма скоростта е най-важна при танковете, че ги сравняват по това.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6, класацията е по скъпотия:) Лео-2 май се води най-добър в момента. Т-90 го следва. Но Германи и русия имат традиции. Още прес ВСВ2 са били необходими 70 Шърмана за да се справят с Кралски Тигър и то само ако успеят да го заобиколят отзад. Иначе 7 консерви на небето:) Справка: американски филф по Хистъри
13
0
 
4
 
! Отговори
Алекси преди 9 години
Ще излезе, че всички сме прави. Прави в едно - тази класация е идиотска. И за другите неща сме прави - за сравненията между танкове и хеликоптери, самолети и ПТУРС-ове. Танкът, колкото и страшен да е, има едно лошо качество: всички го "обичат"! И пехота, и авиация и аналогичните машинки от вражеските армии. В глупавата класация не влизат нито руските, нито немските, нито китайските, нито италианските, нито украинските машини. А там има шедьоври! Лео-2, Т-90, Т-80, "Арете". Не подценявайте Индия!
12
0
 
6
 
! Отговори
Pako преди 9 години
Като конструктор макар и не на световно ниво, мога да ви кажа, че нещатата не могат за се опростяват и поевтиняват до безкрайност, защото идва момент в който спират да отговарят на елементарни критерии. Най масово произведения танк за всички времена е Т - 55, около 80 хиляди, за нуждите на Варшавския договор! Спартанска машина, добра за времето си, но по днешните критерии - купчина безполезна стомана. Който и де е съвременен танк може да унищожи десетки от тях, докато му се изчерпа боекомплекта
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 2НЯМА ЗНАЧЕНИЕ САМОЛЕТИ ИЛИ ХЕЛИКОПТЕРИ НАЙ ГОЛЯМА ЗНАЧЕНИЕ ИМАТ РАКЕТИТЕ А КАКТО ЗНАЕМ РУСНАЦИТЕ СА БОГОВЕ В ТАЗИ СФЕРА.ЗА ТАНКОВЕТЕ НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ КОМЕНТИРА .
10
3
 
16
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
"Т-72...цена 1,6 млн долара, макс. скорост по тежък терен 50 км/ч... тегло 42 тона... заедно с пияния му екипаж са най-смъртоносното оръжие след водородната бомба"Да не забравяме все пак и българския политик каква разрушителна и унищожителна сила е.
9
0
 
7
 
! Отговори
от 8 преди 9 години
И още писах и за хеликоптерите, защото исках да подчертая, че скъпият танк не значи нищо. Просто по корпуса си има повече активна защита и отвътре има повече уреди за засичане и така нататък. Неща, които може да направи всяка страна правеща танкове или поне да ги купи. Просто самите военни не искат танковете да са скъпи. Но при хеликоптерите и изтребителите, дори и да са скъпи е добре. Не знам дали се изразих правилно. Надявам се да си ме разбрал. Но и ти си прав в коментара си.
8
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Т-72...цена 1,6 млн долара, макс. скорост по тежък терен 50 км/ч... тегло 42 тона... заедно с пияния му екипаж са най-смъртоносното оръжие след водородната бомба
7
0
 
5
 
! Отговори
от 2 до 4 преди 9 години
До do 2Прав си в коментара си напълно, но не съм искал да кажа, че някой ще изпрати танкове против хеликоптер или хеликоптер срещу изтребител. Просто подчертах, че за танковете най-важното е да са сравнително евтини спрямо другите конкуриращи ги танкове. А класацията е точно на противоположното - най-скъпи танкове. В крайна сметка всички страни произвеждащи танкове могат да направят по-скъп танк с повече възможности, но се раграничават от това, за да не им излезе скъпо. И още писах и за...
6
0
 
5
 
! Отговори
do 2 преди 9 години
По твоята логика да караме само с пехота, РПГ против танкове и "стрела" против хеликоптери и самолети.
5
0
 
18
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Хахх, кефят ме японците, винаги верни на себе си - танковете им с около 15-20 тона по-леки от европейските и американските, пестят си материала хората! А от франсетата, както винаги, нищо не става, най-скъпият танк, но сигурно и най-калпавия! Интересно обаче, къде са в класацията руските и германските танкове, а те, доказано, са по-добри от другите!