Москвич и Лада – легендите по улиците на Хавана

Ретро колите са наистина често срещани там
Обновена: 14 фев 2015 07:35 | 13 фев 2015 21:21,
217

Снимка: Reuters

Бившият Съветски съюз е започнал да изнася своите евтини модели коли Лада в Куба през 1970 г. Има много малко свидетелства за съветско влияние в Хавана, но ладите са наистина често срещани там.

Заради ниските заплати, които получават местните, малцина могат да си позволят да си купят нова кола. Затова по пътищата продължават да се движат стари автомобили.

Търговското ембарго на САЩ затруднява кубинците в набавянето на резервни части за старите возила. Хората обаче все пак успяват да си намерят части от Маями или да ги получат по някой, който живее в САЩ.

Разгледайте ретро колите в галерията, които все още се движат по хаванските улици, дори и като таксита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПО-ГНУСНО НЕЩО ОТ КУБА Е САМО ЛЮБИМАТА ВИ РУСКА СТРАНА!!!!!ТАМ ДОРИ Е ПО-СТРАШНО ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ!
125
1
 
4
 
! Отговори
с. преди 9 години
В Куба е уникален купон и ако можете скокнете за джамбуре там!А да покараш винтидж открит Кадилак покрай вълните е жестоко!Има и невероятни мадами!А москвич и лада айде нема нужда!:)
124
1
 
6
 
! Отговори
Пако преди 9 години
Ехх Москвич 1500 SL - уникално рядък автомобил.
123
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 174 Aморално е да си сменяш колата ако не си си платил данъците, аз самия си плащам данъци и осигуровки до стотинка по правилата и изобщо не чувствам никакви угризения когато си купувам каквото и да е, защото моите задължения към държава и общество съм ги изпълнил. Бедни има - но не са бедни заради мен, точно обратното - аз съм си дал своето на държавата за да се грижи за хора като тях. Това че тя не го прави изобщо не е мой проблем!
122
2
 
3
 
! Отговори
????? преди 9 години
До Анонимен 157Raisko kutche e mqstoto, kudeto ne jiveqt americanci,rusnaci,evrei...Tam,kudeto horata ne si go merqt prosto za da si izbivat glupavite kompleksi.Raisko kutche e mqstoto, kudeto si dobre doshul bez znachenie otkude idvash....Uvi-ne ostanaha mnogo RAISKI KUTCHETA po tazi zemq....
121
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е НИЕ СМЕ ПО ДОБРЕ ОТ КУБИНЦИТЕ. ВКАРАХМЕ ВСИЧКИ БАРАКИ НА ЕВРОГЕЙЦИТЕ И СЕГА СЕ ФУКАМЕ ЧЕ КАРАМЕ ОТПАДЪЦИТЕ НА ЕВРОГЕЙЦИТЕ.
120
6
 
29
 
! Отговори
Паул Хаусер преди 9 години
До АнонименНяма да си построят комуна, защото ще трябва да работят! Другарите не обичат такива работи, те обичат да говорят за труда и трудещите се ама ако може другите да работят, а те да чорбаджийстват на върха и да викат колко е лоша буржоазията и запада, докато си пийват уиски и обсъждат каква западна стока да си купят!
119
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1000 пъти ви повторих - като е толкова хубав социализъма, защо не си построите един? 10-20 000 съмишленици все ще се съберете. Правите си комуна и живеете. Какво още ви трябва?
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 166А какво ще кажеш за американските коли от 50-те години, които още ги карат в Куба? И вече отдавна не се правят коли, които да изкарват по толкова години. В нормалните държави, колите се сменят през най-много 5 години.
117
11
 
13
 
! Отговори
до 167 преди 9 години
Тогава хората имаха работа и можеха да пътуват събота неделя и по време на отпуск. А ти ако си от тези дето тати носи мама меси можеш и 200000 км да навиеш.
116
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво значи усилена употреба ,куба е колкото българия почти.преди време дядовците ми разправяха колко много пътували насам-натам си викам дай да видя на колко км е тоя москвич-80000,това много ли е за 30 години? щото аз ги правя за 2 години
115
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам що се бъзикате-тия коли са на по 40 години. Кажете коя от сегашните коли ще се движи след усилена употреба след толкова години?
114
13
 
10
 
! Отговори
монтьор преди 9 години
Москвич Лада Волга прекрасни автомобили за времето си. Здрави автомобили с лесна и евтина поддръжка.И най слабия шофьор можеше да ги обслужва.
113
9
 
7
 
! Отговори
Язе преди 9 години
До El ComandanteА представяш ли си, да живееш в ЕС и да се кефиш на италиански "нов внос" ... КолаТТаааа е от ИталиЯААА... Жена я е карАлаааа, никога не е пушенооо щото пепелника и запалката са като новиииии....ХАХАХА
112
2
 
30
 
! Отговори
El Comandante преди 9 години
Представяте ли си- да живеете на осемдесет мили от Маями и да шофирате "легендарен" "Москвич"...
111
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 19 април 1970 г. на главния конвейр на Волжския автомобилен завода е събран първият автомобил, който бил свален от конвейра от италианският шеф-инструктор Бенито Гуидо Савоини.Копирах го заради червените ***:))
110
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИсторияОснова на ВАЗ 2101 е Фиат 124 от 1966 г. Конструкцията е променена за да може да отговаря на съветските условия увеличен е просвета, усилени са окачването и каросерията, задните дискови спирачки са заменени с барабанни като по-устойчиви на замърсяване и по-издръжливи, добавен е крив стартер. Отвън се появява огледало за обратно виждане (отляво). Изменена е конструкцията на двигателя разпределителният вал е пренесен в главата, увеличено е разстоянието между цилиндрите. Масата на автомобила е увеличена с 90kg. Общо са направени 800 изменения.На 19 април 1970 г. на главния ко
109
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИНЖЕНЕРти си инженер колкото аз космонавт..........Ладата е лиценз на ФИАТ 124. Това поне е нета го пише навсякъде.
108
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лада си е точно РУСКА кола и стига сте философствали !!!По о добра е от вашите изгнили западни таралясници и частите и са по евтини !!!
107
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 155А ти защо не емигрираш в Америка, там нали е яко. Опаа, не можеш а? Що така - границата е затворена за *** като теб. Американците влизат свободно в България и се разпореждат като господари, но за презряните ***, за крепостните селяни границите са затворени. Дори през турско робство българите, раята са пътували свободно до Истанбул, в цяла Европа и навсякъде.