Вдъхновение на деня

Мисъл на Фридрих Август фон Хайек
15 фев 2015 07:55,
6

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зорът е индивидът да бъде подчинен и контролиран. За тази цел колективизмът е добър инструмент - в колектива доминират наглите, безпардонните, гласовитите, глупаците, които крещят и подкрепят нещо, преди да са го осмислили и подложили на критиченОнзи, който "държи и ножа, и хляба" в тоталитарните общества, обикновено е и ловък манипулатор - настройва както си иска колективите (по-точно, настройва глупаците и примитивите в тях и умните почти никога не успяват да надделеят).
4
0
 
2
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
Няма как Маркс да е по-великият. Историята категорично го доказа. Колектива.. дрън-дрън.
3
0
 
2
 
! Отговори
от сидни ав$$тралия преди 9 години
ае тоя щом е бил толкоз умен колко е богат м?ето ви и мойта "мисъл" или както му казваме мойте 2 цента
2
5
 
2
 
! Отговори
Фредерик фон Мензис преди 9 години
След Фон Хайек как да не отговориш с една мисъл на далеч по-великият философ Карл Маркс:"...Само в колектива индивидът получава средства, даващи му възможност всестранно да развие своите дарования и следователно само в колектива е възможна лична свобода." съвместно с Фридрих Енгелс, "Немска идеология", том I "Критика на най-новата немска философия. Фойербах. 1846
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без пари ще припознаеш скъсаните чорапи в кофата като собствени.Абе на какви наркотици са били?Моето е общо,общото е тяхно а ние ще работим за без пари.?! wtf Сменете не само дилъра ами и субстанцията :))