Със златни тоалетни и махагон – самолетите на Путин

Президентският лукс струва 130 млн. евро на руските данъкоплатци
Обновена: 27 мар 2015 14:15 | 27 мар 2015 08:47,
261

Снимка: Twitter



Руският президент Владимир Путин се обзаведе с два чисто нови луксозни самолета на обща стойност от над 130 млн. евро, пише британският "Мирър".

В интернет се появиха и снимки на пищните летателни апарати. На тях се виждат бели кожени столове, златист обков, спални, кухня, луксозна баня и дори фитнес. За луксът на президентския самолет могат да завидят не малко 5-звездни хотели.

Първият самолет, IL-96-300, ще струва на руските данъкоплатци близо 60 млн. евро. Вторият, IL-96-300-PU (M1), ще бъде близо 70 млн. евро.

Снимките са изтекли от Министерството на отбраната в Русия. Луксът бързо предизвика вълна от възмущение сред руските граждани, борещи се с кризата, в която е руската икономика.

"Нашият самопровъзгласил се цар е решил да си направи подарък по случай 15 години от поемането на короната и ни зароби да му плащаме самолетите", пише блогърът Кунгуров, качил първи снимките в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: луксРусияпутинсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво
150
0
 
6
 
! Отговори
до 195 преди 9 години
Колега, не ги вземай толкова насериозно дребните душички. Толкова им е заложено в празничките им тиквички. Най-много да им се добави по едно кисело млекце с чесънче.
149
0
 
3
 
! Отговори
скромност българска преди 9 години
А в самолета на ББ няма дори нужник
148
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дребните душици си играят с дребни свади. Този самолет не е негов, а утре ако го сменят ще го ползва следващия. Стига с тези глупости. Защо не покажат кралицата на Англия как живее с какво се вози и др. подобни. Според *** Путим може би трябва да се придвижва с талига. Те нашите муньовци на цялата ни беднотия си купуват през година коли и си ремонтират кабинетите, та ще съдим Путин. Да покажат нужника на Обама.
147
2
 
1
 
! Отговори
питам 191 преди 9 години
Кой е *** от Украйна? Порошенко ли? Та той е само скромен президент с малък шоколадов бизнес за радост на дечицата.
146
1
 
12
 
! Отговори
капитан преди 9 години
А пък в самолета на Обама има само две тоалетни и то външни тип НУЖНИК.
145
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като онзи *** от Украйна , абсолютната власт, развращава абсолютно, след 4 тата година се побъркват съвсем , източни сатрапи
144
7
 
9
 
! Отговори
Супер преди 9 години
Това все пак не е самолета на Путин, а самолета на РУСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ-схващате ли?
143
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега *** ще кажат че това е "истинското" лице на русия ...
142
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доста тенденциозно и едностранчиво ми се струва, взехте да представяте нещата спрямо всички новини откъм Руската Федерация.Лъха някаква неприязън от такива ***.
141
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак мирише на пръдня-демократична!
140
5
 
15
 
! Отговори
1 преди 9 години
Дрън дрън- златни тоалетни! Нали трябва да лети с нещо? Само простотии се пишат по тези сайтове!
139
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
глупости, поръчал е самолет на собствените си производители от КБ Илюшин. тези пари не са похарчени а са инвестирани в руското самолетостроене. щяха да са похарчени ако самолета беше американски, просто се пишат глупости
138
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все пак е президент на най-голямата държава в света. Кво ся ? Да се вози на селскостопански самолет от скромност ли ?
137
8
 
16
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Купуват ги, защото могат да си ги позволят - не им се налага като нас, да теглят милиарди заем, така че да си гледаме в нашата празна паница - хората са си навили на масрафа!
136
14
 
7
 
! Отговори
Подробностите Санчо преди 9 години
Забравяте, че Боко го разнищиха за единия полет, а Негово Величество Император Пу 1 Късиий никой не може да му каже нищо за милиардите, които прахосва (самолетът е най-малкото) - разликата е огромна и принципна. Както и всяка разлика м/у демокрация и диктатура.Освен това Авиоотрядът има минимален нальот, а се пести много, т.е. не е натоварен и това на практика нищо не е струвало на данъкоплатците.
135
4
 
13
 
! Отговори
А у нас беззаконие преди 9 години
Сметната палата провери полетите по време на първия мандат на Бойко Борисов и изреди дълъг списък с нарушения. Обществото научи, че с правителствените самолети са летели певици, бизнесмени, футболисти, дори отборът на премиера, известен като Бистришките тигри. Хаос в отчетността, злоупотреби с държавни пари, престъпване на закони. Авиоотрядът бе и главно действащо лице в политически сблъсъци - медии публикуваха твърдения, че точно с тези самолети Бойко Борисов бил изнасял пари в чужбина, а Волен Сидеров повтори тези твърдения в интервю.
134
12
 
6
 
! Отговори
Путнята преди 9 години
Лесно може да си го позволи, олигарха-диктатор притежава десетки милиарди евро източвайки природните ресурси на страната
133
16
 
10
 
! Отговори
до алкашите преди 9 години
Вижте ***, какви ги върши индианският вожд, на който се кланяте като умопомрачени !!!А в Русия минималната пенсия падна вече под 100 лева !!!!
132
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой закон, наредба или друг акт позволява на футболен клуб в България респ. на неговия собственик, който на всичкото отгоре е и депутат, да наема правителствен самолет? Бихте ли изнесла в най-скоро време всички данни за подобни акции, в които е въвлечен Авиоотряд 28, превръщащи го в нещо като чартърно дружество на властта?Бихте ли публикувала подробна справка колко са били и колко са стрували на данъкоплатците воаяжите с правителствения самолет за Олимпиадата в Лондон и кои лица са летели с него?Бихте ли информирала широката общественост каква е позицията на министър-председателя Бойко Борисов