Със златни тоалетни и махагон – самолетите на Путин

Президентският лукс струва 130 млн. евро на руските данъкоплатци
Обновена: 27 мар 2015 14:15 | 27 мар 2015 08:47,
261

Снимка: Twitter



Руският президент Владимир Путин се обзаведе с два чисто нови луксозни самолета на обща стойност от над 130 млн. евро, пише британският "Мирър".

В интернет се появиха и снимки на пищните летателни апарати. На тях се виждат бели кожени столове, златист обков, спални, кухня, луксозна баня и дори фитнес. За луксът на президентския самолет могат да завидят не малко 5-звездни хотели.

Първият самолет, IL-96-300, ще струва на руските данъкоплатци близо 60 млн. евро. Вторият, IL-96-300-PU (M1), ще бъде близо 70 млн. евро.

Снимките са изтекли от Министерството на отбраната в Русия. Луксът бързо предизвика вълна от възмущение сред руските граждани, борещи се с кризата, в която е руската икономика.

"Нашият самопровъзгласил се цар е решил да си направи подарък по случай 15 години от поемането на короната и ни зароби да му плащаме самолетите", пише блогърът Кунгуров, качил първи снимките в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: луксРусияпутинсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все едно чета вестник от 1941 година...Храчене по Русия...Хубавото на историята е че винаги се повтаря...Фашизма явно също...
110
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Реалност - Насаждането на омраза към Русия ще предизвика скоро бунт на народа."Точно. Затова трябва да се разобличават единствените подстрекатели на това отвратително поведение - атакаджиите и бе-се-па-рите, които пишат отборно гнуснита работи и сами си отговарят. Те имат интерес от създаване на хаос и брожения.
109
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съпоставка дайте снимки от самолета на Обонго - разпрани седалки от мушама, протрит мокет и химическа тоалетна :)))) И тези самолети със сигурност са фрашкани със супер техника, която реално ги оскъпява. А най бедната държава в Европа разхожда "избранниците си" със супер автомобилен парк....
108
11
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До РеалностЯ пак кой създава напрежението? Дали всяка седмица не излизат едни 80 човека с чужди знамена да плашат с война? Дали Волен не дрънка постоянно за ядрена война и колко щяло да остане от София? Дали разни полуруснаци не се готвят да "вдигат" туризма по Черноморието да затваря "Тракия", заради "президента, дето позволил санкции"? Айде стига крадецът викал дръжте крадеца
107
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Същия тертип беше приел назначение от Москва президент на Украйна, дето със спец части го измъкваха от Украйна и защо? Защо го правят ако няма там Руски интереси? Кадафи измъкнаха ли го ? НЕ. Само дето Украинците са народ, който иска бъдеще, а не са смачкани и натикани в ъгъла, като редовия руснак пиян по цял ден от мъка.
106
5
 
12
 
! Отговори
Реалност преди 9 години
Абсолютно съм съгласен с написаното в този пост цитирам "Насаждането на омраза към Русия ще предизвика скоро бунт на народа." Всяко нещо си има граниици и тук май американофилите и прочие *** вече преминаха червената линия! В България има страхотно напрежение и ако се освободи благодарение на американската пропаганда ще бъде по страшно от Украйна.
105
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
забравихте че колелата му са от диаманти , кожата е от девствени американски негърки (с голям зор е пребоядисвана бяла) , а махагонът е нелегален внос от странджа ))))
104
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До -- западните лидери се возят в опели и...и с велосипеди байно, на'л си чел к'о пишат ората.
103
6
 
21
 
! Отговори
dd преди 9 години
самолетите са руско производство, така че парите остават в русия, това защо не го написахте смешни преписвачи?
102
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези англичани са много смешни с тези материали. Русия е богата страна и трябва да демонстрира висок стандарт навсякъде и във всичко.
101
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
руският император е копирал от краля Елвис, който е имал залтна тоалетна.
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на попа в село Шипка на черквата кубетата са позлатени :)
99
3
 
16
 
! Отговори
-- преди 9 години
Само лошия Путин се вози в скъпи самолети, добре че западните лидери се возят в опели и фолтсвагени, на рабата ходят с рейс и метро, а за летене - използват евтините авиокомпании ...
98
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе за този Путин и кулите над Кремъл са златни! Защо не напишете статия и за тях.А пък вътре разкош като персийски дворец. Защото Петър I е знаел че Путин ще управлява.
97
10
 
13
 
! Отговори
смешници преди 9 години
А бе аре смешни ставате вече бе ! Самолетите не са на Путин , а на Русия ! И Кремъл е на Русия . Не му е бащиния . Направо сте жалки вече с вашата еврейска анти-путин пропаганда ..
96
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оп руските *** пак мажат и тая тема.Смешковци.
95
3
 
19
 
! Отговори
Невен преди 9 години
Ердоган си строи дворец за 1 милиард. Защо за него не пишете? Покажете на Обама самолета, там да не би да е с изкуствена кожа и имитация на дърво?
94
4
 
19
 
! Отговори
Seta преди 9 години
Пишете, че Русия прави пропаганда, а вашето какво е?
93
3
 
11
 
! Отговори
горд Евро-геец преди 9 години
Руснаците имат крава -пият мляко...............А пишман европейците ядът пластмаса.....Нека им е зле....Аве колко ви плащат на час да пишете простотии ? Дали ви дигнаха тарифата поради инфлацията ?
92
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро много скоро и в България ще има руска пролет. Като дойде зимата ще се вдигнем и ще изметем всички продажни американски предатели и техните слуги. За да има мир и Благоденствие трябва революция. Нас ни прилапаха без пушка *** така че фитила е запален а бурето с барут е заредено. Мръсотията се излива отвсякъде върху нормалните хора от телевизия вестници медии но Българина е брат на руснака таке било така и ще бъде. Нсаждането на омрза към русия ще предизвика скоро бунт на народа.