Сайт ще ''превежда'' жаргона на подрастващите

Портал помага на британските родители в комуникацията
7 сеп 2015 12:52,
7
Сайт ще ''превежда'' жаргона на подрастващите
Снимка: архив Булфото

Британското правителство пусна в неделя сайт в помощ на родителите. В него се обясняват значенията на жаргона, който децата използват в комуникацията си.

Порталът също ще бъде в помощ, за да бъдат изучени навиците за сърфирането в мрежата на подрастващите и нуждата от предохранителни мерки за тяхната безопасност.

Сайтът обяснява някои от кодовете на малчуганите, като например CD9. Това е съкращение на Код-9, което означава, че има родители наоколо. 420 означава на тайнствения език на младите марихуана, а GNOC - да се снимаш гол пред видеокамера /Go naked on videocamera/.

Сайтът се спира и на трудни теми като въпросите за секса, отношенията деца-родители, натискът на връстниците и въпросите на младежкия външен вид.

"Интернет е невероятно мощно средство, което променя начина, по който нашите деца опознават света и се свързват помежду си", изтъква британският министър на образованието Ники Морган.

Младите хора във Великобритания изкарват средно около 12-13 часа онлайн, но в същото време около 20 процента от родителите не били подготвени как да опазят сигурността на децата си в мрежата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
жаргона си е "официално" приет в българския език , даже се изучава като явление и влиянието което оказва върху книжовния език ,друг е въпросът че подрастващите не са способни да го разграничат и да използват правилно и според ситуацията ,
2
0
 
2
 
! Отговори
баща преди 8 години
Якооо, къртиии, яко бади, уау, споко мам - ей тези ги избих от главата на 11-годишната си дъщеря за една вечер. Как ли - ами обясних й, че е не трябва да имитира безмозъчните овце от класа си, които изглеждат cool. Опитвам се да науча детето си да мисли и да има собствено мнение. Не знам, дали съм успял, но говоря с нея и се опитвам да й покажа, че винаги има по-добра алтернатива за тези, които печелят уважение с това, което наистина са.
1
2
 
9
 
! Отговори
Авторите са тъпи преди 8 години
Вие драги господа журналистчета сме много прости такива страници вече има от години "UrbanDictionary" дори и българска страница има такава голяма новина казахте :) 10 ст. от заплатата не може да си изкарате с тази работа.

Спонсорирани публикации