Хитлер цял живот на хероин, войниците му пък на амфети

Третият Райх - дрогиран лидер и дрогирана армия
Обновена: 11 сеп 2015 16:25 | 11 сеп 2015 16:03,
283
Хитлер цял живот на хероин, войниците му пък на амфети
Снимка: Кадър Youtube

Нова германска книга разбуни духовете с твърдението, че Адолф Хитлер се е друсал с наркотик от групата на хероина. А войските на Райха редовно са били ''подхранвани'' с наркотик, наречен Первитин, който е предшествал метамфетамините.

''Тотален щурм: наркотиците в Третия Райх'' от Норман Олер разкрива режим, който прокламира здравословен живот и превъзходство над другите нации, докато върховните лидери са били на различни наркотици и стимуланти.

И докато отдавна се знаеше, че командването на Третия Райх е одобрило използването на Первитин за въоръжените сили, сега става ясно в какви мащаби е ставало това. Това, заедно с разкритието, че Хитлер е бил наркозависим към края на войната, кара историкът Ханс Момсен да заяви ''Тази книга ще промени представа ни за историята на войната.''

А войниците са приемали Первитин – и то редовно, защото така успявали да маршируват в строй доста повече и да не усещат умора. Всичко това, докато пропагандата на Райха е подчертавала важността от здраво тяло, въздържане от алкохол и тютюн, за да се поддържа арийската раса силна и чиста.

Олер твърди, че към май 1940 година над 35 милиона войници и офицери от армията са се нуждаели от  метамфетимина Первитил просто за да издържат до края на деня. Авторът е имал достъп до архивите на нацистите в Германия, както и достъп до някои документи във Вашингтон и така разкрива тайната за един дрогиран лидер и една дрогирана армия.

По времето на инвазията на Съветския Съюз стотици хиляди войници са се биели под влиянието на наркотици. Записи на Вермахта показват, че над 200 милиона хапчета са били разпределени в армията между 1939 и 1940.

Някои изследвания сочат, че нацистите са създали и стимулант на базата на кокаина, предназначен за войниците на фронта, който е бил тестван в концентрационните лагери. Наркотикът, с кодово име I-IX, e бил тестван в Сахсенхаузен, където записи сочат, че затворниците са марширували близо 100 км без почивка.

Успехът на Светкавичната война, стратегията на нацистите, се е държал на факта, че на никой не му се е спяло, продължава автора. Оказва се, че до 1939 метамфетамина е бил напълно законен. Дори е имало шоколадови бонбони с метамфетамини, предназначени за домакините – за да не се уморяват, вършейки домакинска дейност.

А  документи от армията показват ефекта на Первитин върху войниците. През януари 1942 година на Източния фронт 500 войници са заобиколени от Червената армия при минус 30 градуса. Тогава докторът на отряда решава да им даде Первитин. ''Реших да им дам лекарството, когато започнаха да лягат в снега и искаха да умрат'', пише той в записите си.

''Половин час по-късно те започваха съвсем спонтанно да се чувстват по-добре!'', продължава записа на лекаря. ''После започнаха да маршируват в строен марш, повдигна се духа им и бяха по-внимателни.''

И докато войниците на Райха са били постоянно дрогирани, Олер твърди, че това е нищо, в сравнение с онова, което Хитлер е изпитвал.

В главата ''Друсаният Хитлер'' Олер описва как фюрерът е опитал над 80 различни лекарства, докато е бил начело на нацистка Германия, включително ''примитивна Виагра'', което е било всъщност висока доза тестостерон.

А към края на войната, когато генералите му са предупреждавали, че ще изгубят всичко, Хитлер се е обръщал към д-р Морел, личният му доктор, който му е давал Евкодал – ''братовчед на хероина''. Тогава фюрерът се въодушевявал и се чувствал непобедим. Авторът на книгата дори твърди, че Хитлер е имал страх от инжекции, затова Морел е трябвало да му инжектира повечето лекарства.

А когато Хитлер се е самоубил в бункера си в Берлин на 30 април 1945 той е бил вече заекваща, наркозависима развалина, завършва Олер разказа си за Третия Райх ,повече приличащ на сериала Breaking Bad.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-вероятно авторката е имала предвид 3.5 милиона...Щото с 35 милиона армия Хитлер отдавна да е победил в ВСВ :)
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно разбрах всички бягат на запад !
48
4
 
9
 
! Отговори
до Кругер преди 8 години
"Вие май забравихте с кой бяхме съюзници през Втората Световна."Безродниците нищо не помнят. За 2 рубли продават майка си.
47
0
 
1
 
! Отговори
до 72 преди 8 години
Ходи къде искаш стига си ни занимавал с твоите проБлеми
46
3
 
10
 
! Отговори
Mu преди 8 години
Какво ли взема Меркел ? За Обама и децата знаят!
45
0
 
19
 
! Отговори
Йончо Попов преди 8 години
До автора на материала - Боряна Павлова.Вермахта е имал численост от 3 000 000 войници и офицери в периода 39. - 1940 г. Максимума е около 11 000 000 в най силните години и то с много привлечени от други националности.Къде ги намери тези 35 млн, трябва много да не си в час за да напишеш такава глупост. За да имаш такава армия трябва население от над 300 - 350 000 000 млн души.Ако искате да ставате журналисти, пишете с историческа достоверност, а не само глупости, както повечето прАвят.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета коментарите и не мога да си обясня защо съм ходил на училище след като тука може да научиш всичко и то верно те като измислиците в учебниците
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези "разкрития" ми намирисват на пореднате безумна измишльотина целяща да пмромива мозъци.
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еврейски измишльотини
41
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно е вярна статията! Например Гьоринг също е бил наркозависим. И на Нюрнбергския процес е изпадал в жестока абсистенция, което наложили американските лекари да му бият морфин.Естествено че Хитлер е бил не само луд, но и наркоман.
40
8
 
6
 
! Отговори
Митко преди 8 години
До zeusИ двата автомата са правени от един и същи човек - 53 годишния немски конструктор Хюго Шмайзер, когото през февруари 1946 г. НКВД взема от родният му град Зул и заедно с още около 200 немски конструктора изпраща в Ижевск. Михаил Калашников пристига в Ижевск в края на 1947 г., когато АК-47 е бил готов за държавни изпитания....
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Таз статийка заради антибежанските настроения на хората ли я пускате сега. Както се вижда, хората не вярват на пробежанската пропаганда. Знам, че ще изтриете мнението. Пуснете и за Менгеле, та белким хората започнат да съжаляват многострадалните "бежанци"....
38
2
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 8 години
Оди да ги тражиш у Сибир! Само глей да се не изгубиш.Шоп
37
3
 
11
 
! Отговори
до 35 преди 8 години
да не кажеш сега, че неграмотния Калашников е изобретил автомата си? Доказан факт е, че става въпрос за открадната и присвоена от руснаците чиста НЕМСКА техника (немският прототип: Sturmgeweher StG 44).-Пишиш дивотии - ако немският автомат струваше нещо, то след войната щеше да е на въоръжение поне в германската армия, а по това време той е напълно изхвърлен от армията им като негоден, докато Калашников се продава по целия свят свят и досега е лично оръжие номер едно.
36
2
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 42Стига си разсмивал хората, младеж! Гледал ли си най-великият немски филм на тематика подводници за ВСВ "Das Boot"? Филма започва със зловещ запой на немски войници и офицери в едно заведение.Впрочем ако не си гледал филма - много си изпуснал!
35
2
 
3
 
! Отговори
Xaxaxa преди 8 години
Xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa!!!!
34
1
 
4
 
! Отговори
bank komision преди 8 години
Nadrusan bil ***, ama napalnil zdravo planinskite tuneli v evropa s germanskite vagoni i vlakove s sakrovista, tsennosti, best hardware i best software ot sveta - i hop - v germany. I germany pak si igrae s zemnoto kalbo i narodite tu s krak, tu s zadnik. Ujkim zagubi voinata, zarad nadrusan ***? Sigur i v bg rodopite ima zabutani v tuneli vlakove s trezori? Ta hich ne stroiat pravi patista s tuneli tam - migar ima verbot? :)
33
1
 
13
 
! Отговори
ноу комент преди 8 години
до 30"Празнуват" че САЩ ги спаси от "дрогирания" Хитлер, хаха!Изобщо целият свят с дружни усилия едва успя да спре "дрогираните" - интересно, нали?
32
1
 
13
 
! Отговори
факт преди 8 години
Явно книгата е писана от надрусан наркозависим.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в други армии, преди атака, са давали на войниците или водка, или медикаменти "за повдигане на бойния дух".Що се отнася до Хитлер, чудя се, какви още негативи ще се сетят да му припишат?