Facebook иновация: Профилните ни снимки стават видео

Те ще имат и звук, но засега само на телефоните ни
Обновена: 1 окт 2015 09:39 | 1 окт 2015 09:35,
5
Facebook иновация: Профилните ни снимки стават видео
Снимка: Facebook

Явно впечатлени от успеха на онзи филтър, с които Facebook потребителите изказаха съпричастност към гей парада, от компанията представиха редица нововъведения при профилните снимки. Така например вместо снимка вече ще може да се поставя 7-секундно видео. При това със звук.

Хората, които използват социални мрежи преди Facebook, със сигурност си спомнят, че това беше едно от най-досадните неща в MySpace. Компютрите забиваха, а отсвякъде изскачаха неонови сърца и други блестящи радости за окото. Така, де, да можеш да персонализираш всеки детайл е повече от прекрасно, но рискът от прекрачване на границата и тук ще бъде голям.

Всъщност нуждата от някаква промяна в профилните снимки във Facebook назряваше от доста дълго време. В България не, но на Запад Vine е все по-популярен сред младите хора, където, както знаем, са основните притеснения на Facebook. Най-младите също така се преориентират към Tumblr и Snapchat, където GIF-овете отдавна не са иновация.

Но не се притеснявайте! Новите профилни снимки или по-скоро видеа ще са активни само при мобилната версия на Facebook, което още веднъж ни показва към кого е адресирана промяната. Възниква въпросът как ще се изключва автоматичното пускане на профилните видеа, които вероятно ще консумират доста мобилен интернет. Най-вероятно това ще се случва, както сега се спира и автоматичното видео и на десктопите.

Засега иновацията е в тест период и то само в Калифорния и във Великобритания. Въпреки това от Facebook обещават актуализацията да е налична и в останалия свят "скоро".

Ето и как ще изглежда всичко това:
 

И още: явно впечатлени от успеха на филтъра, с който всеки можеше за изкаже солидарност с гей парада, филтрите ще станат неизменна част от Facebook. Те ще са тематични и лимитирани във времето. Например: през уикенда любимият ни отбор ще играе в дерби мач. На профилната ни снимка може да греят цветовете на отбора, но до неделя (например), когато е мачът. Или пък отиваме на почивка - снимката ни във Facebook също е във Vacation Mode.

Facebook иновация: Профилните ни снимки стават видео
Снимка: Facebook

Или с няколко думи: филтрите ще позволяват индивидуалност, персонализация, но и автоматизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фейскбук и Епъл са най-великите технологични компании!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страашна "иновация"... Дайте на фейсбоклук Нобелова награда за изключителен принос към човечеството, а на Днеса- награда Пулицър за цялостен принос към журналистиката с тази "статия".