Наръчник учи янките: По-малко сол, захар, мазнини...

Две трети от населението в САЩ е с наднормено тегло
Обновена: 7 яну 2016 22:22 | 7 яну 2016 20:19,
32
Наръчник учи янките: По-малко сол, захар, мазнини...
Снимка: архив, Ройтерс

Американците би трябвало да намалят консумацията си на сол, мазнини и захар, следвайки препоръките на най-новия "Диетичен наръчник", публикуван в четвъртък от федералното правителство, съобщава Франс прес.

В него за пръв път се дават точни указания за позволените граници на някои храни. На пълнолетните американци се препоръчва да набавят по-малко от 10 на сто от всекидневните си калорийни нужди от захар, прибавена в храните и напитките. Те трябва да се ограничат и под 10-процентовия праг за наситените мазнини, изтъкват от Американския департамент по земеделие. По данни на ведомството в момента американците набавят 13 на сто от калориите си от добавена захар. Консумацията на сол не трябва да надвишава 2300 милиграма дневно.

"Диетичният наръчник" се публикува на всеки пет години. Новото издание е в унисон с кампанията на президента Барак Обама за борба със затлъстяването в САЩ, което засяга една трета от пълнолетното население и 17 процента от децата. Общо над две трети от американците страдат от затлъстяване или са с наднормено тегло.

Около половината от пълнолетното население на САЩ страда от поне едно хронично заболяване, причинено от нездравословно хранене и липса на достатъчна физическа активност.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
21
 
! Отговори
Smile преди 8 години
По цял ден гледам такива хипопотами във Флорида. Просто няма артикул без добавена захар плюс всички останали ***.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тумбаци баце, от всякъде
1
2
 
18
 
! Отговори
хаххахах преди 8 години
Хамериканците ткакто ядът обезмаслено станаха слонове. Трябва да поемат 100% от нужните им калории, а не 300% както в момента .А с царевичният сироп направо ги довършват....