Ох баня, ох кеф... Или по-скоро ад! Животни под душа

Все някога идва лошият ден, когато е време за къпане
7 апр 2017 21:20, Василия Пейчева
14

Снимка: Bored Panda

Рано или късно всеки домашен любимец чува името си от банята, когато го привикват за необходимото хигиенизиране. Докато някои от четириногите се радват на водата, за други денят за баня е сбъднат кошмар.

Най-страдащи от това мокро занимание несъмнено са котките, но в галерията ще видите, че и някои кучета не си падат по къпането.

Това начинание не е лесно и за стопаните, които се борят с хвърчащите лапи във всички посоки, опитващи да се откопчат от водния капан.

Вижте в галерията забавни снимки от селекцията на Bored Panda от социалните мрежи.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито едно животно не обича водата. Къпането даже е вредно и за кучетата и за котките.
9
0
 
3
 
! Отговори
CrossFire преди 3 години
Просто знаят каква сметка ще им праснат от Топлофикация.
8
1
 
3
 
! Отговори
Петърч преди 3 години
Ако на едно животно нещо му пречи и не му харесва значи си има причина. Това че на хората въпросните причини не им се познати или поне на повечето де не значи че ги няма. Затова щом вкъщи имаш домашен любимец трябва да знаеш как да се грижиш за него. Не стига само това да го обичаш трябват си и грижи за да е здрав и щастлив. Лошото е че много хора въпреки че пяна им хваща устата за правата на животните и идея си нямат как се отглеждат в домашни условия. Мокро коте? Защо се сетих на Божинов :))))
7
1
 
19
 
! Отговори
/./ преди 3 години
На котките не им е приятно да ги къпят, не защото ги е страх от водата а защото вътрешната им температура е 38,5 градуса. Не са като при нас да поддържат около 37. Ако искате да разберете защо не искат да се къпят, опитайте вие да се изкъпете когато имате 38,5 градуса температура... те затова са създадени така, че само да се поддържат и почистват. Справят се много по добре отколкото вие да ги изкъпете. Затова не го правете, оставете животинката сама да се почиства. Тя знае кое как се прави.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам коте вече 13-та година, е вече е възрастна котка. Веднъж направих опит да я изкъпя, приличаше на онази от 19-та снимка, и повече не рачих. Бяха такива ревове и писъци, ще речеш, че я колят, и до там. От тогава съм я оставила да се самохигиенизира и се справя отлично. Чистичка, беличка и изобщо не мирише. Впрочем котешката и кучешката слюнка има известни антисептични свойства и за това животинките се ближат, когато се наранят, и си почистват козината
5
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БПФ

Да страшно чистоплътно е да плуваш в собствените си лиги. Да дезинфекцират но са лиги
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам домашна котка на 6 години. Много е чиста и никога не е била къпана. Няколко пъти имах планове да я къпя, но просто изпадаше в ужас като види и чуе шума на течаща вода. Така че реших да й спестя тормоза.
3
0
 
32
 
! Отговори
:)) преди 3 години
В детските си години веднъж къпах коте, през ваканцията, в провинцията при баба. Съседска котка беше окотила четири и баба ми разреши да взема едното. Щеше да живее в нашия двор, но аз реших да го изкъпя и с едната ръка трябваше насила да го държа в легена, защото то искаше да изскочи от него. Къпах го с другата си ръка. После го пових като бебе, за да не изстине.
Случи се така, че другите три котета умряха едно след друго, но това, което аз така героично къпах, оцеля и стана голям хубав котарак
2
2
 
16
 
! Отговори
бай Петко преди 3 години
Котето не умря от къпането, а от изцеждането...
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съседите имаха изключително кротък и ласкав ирландски сетер. Ухапа човек един единствен път в живота си и това беше стопанката му, която се опитваше да го изкъпе.
Това куче не ръмжеше, освен в случаите, когато разбираше, че предстои баня.