Доказано: Хората с кучета ги обичат повече, отколкото себеподобните

Бебе или пале? Чия съдба ви трогва повече?
67
Доказано: Хората с кучета ги обичат повече, отколкото себеподобните
Снимка: Reuters

Британски учени доказаха, че стопаните на кучета обичат повече домашните си любимци, отколкото човека, съобщава "Метро".

Резултатите идват от тестове, извършени с доброволци.

В изпитанията били включени 240 студенти с домашни любимци, на които им представили фалшиви изрезки от вестници, съобщаващи за нападение с бухалка над човек и над куче, като и при двете новини жертвите са оставени със счупен крак и множество наранявания.

В различните статии били сменяни жертвите - бебе на една година, 30-годишен човек, паленце и 6-годишно куче. От отговорите проличало, че участниците в експеримента най-много са разтревожени за съдбата на палето. Едва след това те се трогвали от случилото се с бебето и възрастното куче. 30-годишният човек будел най-малко съчувствие.

Експертите отчитат, че все пак съдбата на бебето предизвикала повече съчувствие в собствениците на домашни любимци от това на възрастното куче. Съдбата на малкото куче обаче за тях се оказала най-важна.

За подкрепа на твърденията си учените извършили и друг експеримент. В изследването  се искало от участници да дарят по 5 лири за да спасят някой си Харисън. Когато дарителите си давали сметка, че Харисън е име на куче, то получавало повече пари от Харисън, представен като човек.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
1
 
! Отговори
123 преди 6 години
До ИзрутТоя път си го уцелил право в десетката. Точно така. Аз се бъхтя и за разните паразитили да с ебъхтя, не че не е така де (все пак си плащам данъците).
43
3
 
8
 
! Отговори
Изрут преди 6 години
Кои са указаните за това места?Явно аз не ги посещавам,защото до този момент подобно нещо не ми се е налагало за 15 години.Вкъщи имам намордник,само и единствено за моменти,когато се извършват неприятни интервенции по животното,но той не е напускал апартамента.Акото-когато се случи да се изходи на полянка/близо до детска градинка или до пейка-прибирам,когато е в гората или в храстите в парка,някак си ми се струва лицемерно да клекна и да прибера кучешкото,а до мен да стои човешко със салфетки.М?
42
2
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До ИзрутЧудесно ! Ако си водиш кучето с намордник в указаните за това места, събираш му акото в найлонов плик, правиш му всички ваксинации, храниш го добре и го обичаш си СУПЕР !!!Това е правилния начин !!!
41
3
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До Анонимен"Кучкарите са отвратителни хора които най безпардонно си водят кучетата на детските площадки и около детски градини, това не е нормално."Напълно си прав - ***/ пикаят а има и разни "тежкари" с добермани/вълчаци които дори са без намордник ! Достатъчно е някое дете да писне нещо да се затича и тези убийци ще го сметнат за заплаха и атакуват.
40
9
 
17
 
! Отговори
Изрут преди 6 години
Моето куче е част от семейството ми, РАЗБИРА СЕ, че го обичам повече от хората по улицата и бих го сложил пред тях за всичко. Колкото до помощ - пари давам само за животни, те нямат възможност да си изкарат и са пряко зависими от хората. За непознат човек, помагам само с храна/дрехи, пари за да си купят алкохол,цигари и наркотици на *** не давам. Аман от мързеливци, които цял живот са лежали и са карали на лесното. Това е. Просто, кратко и точно.
39
5
 
7
 
! Отговори
89 преди 6 години
Единствения вид,който се плоди и ограбва всички ресурси на източника си и след това си търси друг приемен дом,това е вирусът.Защо по дяволите да не уважавам и обичам кучетата!?
38
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Животното никога няма да те предаде, но човекът ......?
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не виждам какво има да се философства за и против кучелюбците - ако проучването е достоверно то това е достатъчно красноречиво:)
36
1
 
7
 
! Отговори
Жичкаджия преди 6 години
Само дето някои си показват обичта по странен начин - увиквайки и биейки кучето за най-малкото нещо.
35
4
 
6
 
! Отговори
проучване 2030 преди 6 години
До Lanдо няколко години внедряват любвеобилните роботи - палетата остават на второ място, бебетата на трето, и тн обществени приоритети, ранените и нахапани пенсионери са извън класацията за милозливост на анкетираните
34
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучкарите са отвратителни хора които най безпардонно си водят кучетата на детските площадки и около детски градини, това не е нормално.
33
3
 
9
 
! Отговори
Lan преди 6 години
123,казано просто - ако видя ранен човек и ранено куче (дори и да е моето куче, а човекът съвсем непознат) ще се опитам да помогна първо на човека!
32
10
 
19
 
! Отговори
123 преди 6 години
За кои себеподобни става дума, защото ако е за семейството не е вярно. А че обичам кучето си повече от другите хора... Ми много ясно бе. Просто е, то е част моето семесйство, за другите (освен за най-близките ми приятели) не ми пука. Тъй че нещо тая статия не я схванах. Доста тъпо и неграмотно прекопирана от някъде.
31
6
 
8
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Пак ли "британски учени"?! Нещо по- банално не можахте ли да измислите! Без всякакви проучвания може да е сигурно,че който обича животните обича и хората. И при хората,и при животните има добри и лоши. Не съм видял някой да обича лошите,било хора,било животни.
30
7
 
18
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Между другото хората, които предпочитат "любовта" на кучето, идея нямат какво е любов! Те очакват абсолютна преданост и отдаденост чак до глупост (на каквато е способно кучето), т.е. очакват да получават, а любовта не е в това да получиш нещо, е в способността да се раздадеш! И понеже са тотално ощетени, смятат, че другите хора ги ощетяват и търсят заместител - кучето. Още по-добре щеше да им се получи с роби...но за беда вече не можеш да имаш!
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РеалистЕх като почнете да си ги смучите от пръстите такива истории нямате равни. Нещо друго? Кучето яде на масата, а на децата сигурно им слагат на балкона нали?
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДа беше наблегнал на правописа, вместо да философстваш из нета
27
9
 
6
 
! Отговори
в крак с времето преди 6 години
До Анониментакива са директивите за северната част на планетата - вместо бебета асоциалните хипита да разхождат гли.сти
26
10
 
21
 
! Отговори
Lan преди 6 години
12 Никое куче няма да дойде да те търси само в гората ако се изгубиш, няма да те оперира, ако ти се наложи, няма да се влюбиш в него и то в теб, няма да те научи на математика, няма да ти нарисува прекрасна картина или да напише книга, в която да се изгубиш и да те накара да мечтаеш с дни, нито пък може да съчини прекрасна поема. Кучето си е КУЧЕ! "Любовта" на кучето е преданост, не е истинска пълнокръвна човешка любов!
25
8
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Хората, които отглеждат големи породи кучета в апартамент не са в час...Животното се измъчва и живее в непривична за него среда!Познато семейство отглеждат питбул в гарсониета. Излишно е да споменавам, че животното не се чувства добре в такова малко пространство.Питбулът естествено се глези с храна "Роял Канин", записва се на уроци при кучешки психолог, а двете деца на това семейство ходят със скъсани обувки и дрехи на няколко сезона, а обичайната им вечеря е колбас "Народен"...

Спонсорирани публикации