Грешките на работа, заради които няма да ви повишат

Служителите най-често ги допускат, те са четири на брой
12 апр 2018 22:48, Теодора Драгоева
15
Грешките на работа, заради които няма да ви повишат
Източник: pexels.com

Има причини, поради които може и никога да не се домогнете до повишение в службата. Мениджърът по човешки ресурси Карън Гети казва, че има четири основни области, в които служителите непрекъснато допускат грешки, без дори да ги осъзнават.

"Хората не отделят достатъчно време да мислят за своя професионален имидж и как определени действия могат да го подкопаят", казва тя.

Ето и кои са тези 4 основни грешки:

1. Фокусиране върху негативното

Карън обяснява, че хората трябва да избягват да се фокусират върху това, което не може да бъде направено, защото причината, поради която са били наети, е да улеснят живота на своя шеф и екип, а не да го затруднят. Ако един служител непрекъснато говори за препятствията в работата си това означава, че той не търси решения на проблемите.

Това отрицателно отношение не помага на ситуацията и човек не успява да бъде достатъчно ефективен на работното си място, като освен това настройва негативно и екипа, с който работи.

2. Подценяване на работата в екип и сътрудничеството с колеги и шефове

Хората имат тенденция да се фокусират върху себе си и не мислят много за това как техните решения засягат другите хора около тях. Лидерите се фокусират върху собствения си принос към бизнеса и не осъзнават, че успехът им е пряко свързан с успеха на екипа. Те не се сещат, че трябва да изградят отношения на сплотеност и доверие сред колегите си. Всеки служител има определен потенциал, но той няма да се разгърне напълно, ако този човек не си сътрудничи с колегите си.

Къде още бъркате четете на Tialoto.bg


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
бай Миле преди 1 година
До тия дето пишат "В БГ е така, в БГ..." и от сорта, Вия що си мислите че само в БГ е така??? Що си мислите че шуробаджанащината ние сме я измислили??? Нагледал съм се на подобни картиники и в западни фирми със западни шефове и на запад. Абсолютно същото е, само мащаба е по-голям.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
еееех
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5. Основно за България. Не сте любовница, роднина или поне приятел на шефа.
Всички условия може да изпълните за повишение, да сте най-добрият служител, обаче ако не сте близък на шефа, забравете. Ще повишат някоя калинка, която обаче или му е пуснала, или му е братовчедка или пък му е съученик от гимназията, нищо че няма идея за какво е там.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако работите в България няма да ви повишат защото шефът е яко стиснат и не му се дават пари.Не му се дават пари защото знае,че колкото по-малко дава толкова повече ще има за него,семейство ,любовници,деца и тн.
7
0
 
24
 
! Отговори
От старото куче преди 1 година
Животът показва, ако сте много добър в работата си, ще гледате повишение през крив макарон, 'щото няма да има кой друг да я върши. Издигани биват хора, които приказват много, защото повечето от тези, пред които приказват си нямат понятие от работата им. Имиджът, който си създаваш е по-важен от действителността. Нея я знаят само преките ти колеги.
6
0
 
9
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 1 година
ЗАГАДКА: Моят стандарт, къща, кола и любовница не са реципрочни на заплатата, която получавам, познайте, къде работя?
5
0
 
25
 
! Отговори
Така де преди 1 година
Все ми е тая дали ще ме повишат с тия заплати, най-добре да си седим на минимална и да отбивам номера.
4
10
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Като ми дигнат заплатата на 6000 лева може и да работя. В момента с тия 4200 ще духате супата... Работата е експлоатация на бедния за благото на богатия.
3
0
 
23
 
! Отговори
Зукърбърг преди 1 година
Теди ,прочетох само две защото имам принципи и мразя да ме препращат ,сори ма е мн. манипулативна реклама това .
2
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия съвети са много готини ама не работят в България.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако сте "свой" няма да видите повишение никога!