Доказаха! Виждаме собствената си смърт!

Сърцето спира да бие, но мозъкът продължава да работи
Обновена: 19 май 2018 08:11 | 18 май 2018 20:27,
29
Доказаха! Виждаме собствената си смърт!
Снимка: Pixabay

Тялото умира, но съзнанието продължава да работи. Това доказаха учени. Изводът: чуваме, когато съобщават, че сме мъртви.

Екип от медицинския факултет на университета в Ню Йорк разследва това чрез идентични проучвания на хора в Европа и САЩ, чието сърце е спирало, но след това са върнати отново към живота.

Авторът на проучването д-р Сам Парниа споделя пред сайта "Лайв Сайънс", че пациентите описват наблюденията си върху медицинските работници, които се опитват да ги върнат към живота. Хората пресъздават техни разговори и действия, които няма как да знаят.

Според лекаря, преди това са проверени разказите на здравните работници, които са участвали в спасяването на съответните пациенти. Има дори доказателства как човек в подобно състояние, чува обявяването на собствената си смърт.

Някои разказват как се издигали над тялото си и наблюдавали лекарите, други споделят за онази светлина в тунела, за която всички сме чували.

Доказателството на учените е, че смъртта на мозъчните клетки на човек може да отнеме часове. Смъртта се обявява от медиците, когато сърцето спре да бие и се преустанови притока на кръв в мозъка.

Мозъчната кора, която е отговорна за мисленето и обработката на информация от петте сетива, също незабавно се извива.
 
Това означава, че в рамките на 2 до 20 секунди няма да бъдат открити мозъчни вълни, ако се направи скенер на главата. Предизвиква се верижна реакция на клетъчните процеси, които водят до смъртта на мозъчните клетки.

Този процес обаче може да отнеме няколко часа, след преустановяване на сърдечната дейност на човек, пише в. "168 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Подбирайте си идолите малко. Ошо! Сектантът с Ролс Ройса. Да ви имам духовните извисявания. Идете помогнете на някоя възрастна съседка, ако ви е скучно. Гарантирам ви, че ще се издигнете духовно повече, отколкото ако за същото време четете Учителя Фън Хън Мун Дзен.
24
3
 
36
 
! Отговори
За живот,не за смърт преди 5 години
Истинската смърт настъпва много преди физическата.Това е безразличието към другия,липсата на вяра в Бога и безсмъртието на душата.Душата е безсмъртна и ако е търсила доброто е призвана за вечността.Физическата смърт не означава смът на човешката душа.
23
9
 
2
 
! Отговори
До Меги преди 5 години
Следващото ти тяло, астралното, е точно копие на това ти в момента. Разюичава се само на инвалидите. С това тяло си служиш сега, докато "сънуваш". Как съзнателно да пол,ваш астралното си тяло, докати физическото спи, се знае от жилядолетия. Това е целта на живота за монаси, йоги и др. През всички векове е имало учители и книги за това. От миналуя век са Бо Ин Ра, Ошо и др. Като и женер, най-добре и лесно ми беше от книгата на колегата Робърт Монро ("Пътуване извън тялото"). Не само чети, а прави
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До оф пак вярващи учениАми ако нещо се намира в друго измерение, как да му бъдат направени сателитни снимки с нашите уреди, произведени в триизмерния ни свят?Нали знаеш, че измеренията са безчет - това е доказано и от физици, и от философи. Няма как да знаем какво има в другите измерения, защото познаваме само нашия триизмерен свят, в който времето е еднопосочно и необратимо. Но в другите измерения не е така.
21
0
 
19
 
! Отговори
меги преди 5 години
До Анонимен никой не може да се адаптира към следващото битие или небитие.....всичко целия живот е една безмислица....ужасът е голям като се замислиш не само страха от твоята смърт ами и когато останах сама след смъртта на мъжа ми сама....ужасно е и на една никаква възраст на 58 години наполовина умрях.непркъснато съм тъжна....
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За жалост всички някой ден ще опънем петалите и ще мият гЪЪзовете с босилек
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15 предполагам не си умрял та да знаеш със сигурност ((( а гадното е че атеисти талибани като теб се мъчат да ни обедят в тяхното верую ... бетер религиозните талибани
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечна забрава и мрак, ама за някои ;)
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забавно виждаме че чуваме определяне на нашата смърт.Или някой не прави разлика между сетива.Или наистина това имат предвид , т.е. нищо не са открили и си играят с логиката.
16
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нужда да вярвш в гравитацията или електричестворо примерно. Но и двете не зависят от твоята вяра. Въпроса е какво знаеш и как да го използваш. Религията е знание за живота след смъртта на текущото тяло. Това, което те чака, не зависи от твоята вяра или неверие. И е добре за бъдеш подготвен, поне малко. Със или без подготовка, неизбежното ще те сполети. Но подготвения ще се ориентира и адптира по-бързо и лесно към следващото си битие.
15
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гадното е че след смъртта няма нищо . Вечна забрава
14
10
 
4
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
До #8 оф пак вярващи учени. До сега се смяташе,че след спирането на сърцето първи умират мозъчните клетки. Казвате,че никой мъртвец не бил се съживил,за да каже как е там където отиват душите. Това не е вярно според Библията Христос е казал:"Лазаре стани " и той се съживил и станал. Той да е казал според Библията как е на "оня" свят? Не.Значи това са едновремешни измислици,за боготворене на Христос. Що се отнася,че може да присъстваме на собствената си смърт е същата глупост като лазаровата.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея па, чак го доказаха вече... Хахахаха! Не съм чеш статията, ама дори заглавието е смешно.
12
1
 
1
 
! Отговори
луцифер преди 5 години
До написъл Карл Маркс
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До луциферТЪПОТИИ ОТ ***
10
19
 
13
 
! Отговори
луцифер преди 5 години
Един комунист умрял и попаднал В победилиякомунизъм ...Там където работиш според възможностите си и получаваш според нужди те си Или казано по просто Бачкаш до изнемога и ядеш колкотода неумреш отглад .. Или още по просто в Пъклото
9
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и wifi мрежата не се вижда но това не означава, че не съществува.
8
18
 
15
 
! Отговори
оф пак вярващи учени преди 5 години
Те утре ще " докажат " и съществуването на ада и рая , от където никой още не се е върнал за да каже дали наистина съществуват ! Най-наивното нещо е ,че хората сляпо вярват на такива неща ,които са чели единствено в библията и корана ,без да има доказателства за това ,без сателитни снимки на ада и рая , без някой мъртвец да се е върнал от там и да докаже съществуването им !
7
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тука само *** атеисти, които си мислят, че след смъртта умираш и става черно... жалко, жалко..
6
2
 
34
 
! Отговори
пишман учени преди 5 години
Да им се отнемат дипломите , веднага ! Човек умира не когато сърцето спре да функционира ,а когато мозъкът спре да функционира ! А когато мозъкът спре ,тогава няма и съзнание ,всичко спира !