Първият човек на Марс! Тя е на 17 - най-младата в НАСА!

Алиса Карсън е наясно, че за целта не може да има брак и деца
11 юли 2018 19:50, Надежда Йосифова
50

Снимка: Instagram

Когато превърнеш мечтата си в цел, тя се осъществява. Това с пълна сила се отнася за Алиса Карсън, която е само на 17 години. Американката от Луизиана тренира всеки ден, за да стане астронавт.

Мечтата й е да бъде първият човек на Марс, а целта й е през 2033 г. това да се случи. Алиса притежава всичко, за да стигне до там. Тя е завършила програмата на НАСА и е ходила до всички 14 посетителки центрове на организацията.

Тя е най-младият човек, който е приет в академията и я завършва. Освен това момичето получава от НАСА официален сертификат да бъде подготвена за пътуване до Марс.

Извън астрономическите обучения, Алиса учи всички предмети в училище на четири различни езика: английски, китайски, френски и испански. Най-голямото предизвикателство за нея е времето, в което да успява да прави всичко това, докато още е ученичка, съобщава Bored Panda.

"Тя е наясно с това, че не може да има деца и не може да сключва брак, но аз я подкрепям, за да успее и да постигне мечтата си" - казва приятел на Карсън пред изданието, цитиран от "24 часа".

Към многото уроци и тренировки, тя е и публичен говорител. Алиса прави всичко възможно, за да привлече интереса към изследване на Космоса, както и да окуражи всички да следват мечтите си.

Нейната лична мотивация идва от други астронавти, по-конкретно от жени, които са оставили път, по който тя да върви.


50
Още от Ако щете - вярвайте
Какво във външността разкрива личността ни?
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
ГОЛЯМАТА ИЗМАМА преди 1 седмица
Поредната статия за космически маркетинг, който се пробутва на хората от 50-те години на XX век, въпреки че летенето "там" е невъзможно. Особено тъжно ми става, когато излъганите не са само будали, а по принцип и будни хора. Всеки по дефолт рецитира неща за космоса набивани му още от детството с космо маркетинга и никой не се и усъмнява, поне докато не погледне колко нелепи неща има понякога в оргиналните видео и фото материали и не се запознае с някои елементарни закони на физиката.
42
0
 
0
 
! Отговори
Dublin преди 1 седмица
Purvo da se prebori za priza-1vi kravar na Lunata...
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма как да стъпи на Марс. Няма как въобще да излети някъде по-високо от няколко километра. Може да играе ролята, която са и отредили преди да бъде жертвана в името на всеобщата заблуда.
40
1
 
5
 
! Отговори
Име преди 1 седмица
да, ще може да води полов живот с изкуствен интелект, каквото е едно съвременно дилдо , дори ще има правата да издаде книга със загуавие: половят животна една джендър на марс с изкуственя интелект на своето дилдо маде ин китай .и не, никак не завиждам, джендър цензуре! не съм такъв човек да завижда на пълното щастие обзело атмосферата на марс!
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Живо заинтересуван
А полов живот може ли да води?
==

може, с робота който ше принтират на Марс,и като му инсталират "флашката" с нечие "съзнание", което пък е било записано на флашката като са прехвърлили в цифров вид ДНК-то не некой "Шварценегер". Ше го боядисат в зелено. И после като се върне с него на Земята, ше кажат на "абригените", че той е "извънземен" .. и те ти "мечтата" на земляните да видят ..."извънземен"... пък той създаден от ...братята.
Никакви извънземни дефакто няма!
38
0
 
1
 
! Отговори
Живо заинтересуван преди 1 седмица
"Алиса Карсън е наясно, че за целта не може да има брак и деца"
==============
А полов живот може ли да води?
37
2
 
8
 
! Отговори
Име преди 1 седмица
горката кукла, тя си мисли, че прави "исторя", а на практика прави пари за завоевателите - юдеи.
36
2
 
2
 
! Отговори
Петрешков преди 1 седмица
До Анонимен 36

ганя пак се изказа
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сама ли ще пътува 9 месеца до Марс за да бъде първия човек ? Да не говорим за останалите глупости... Ако пътуването до Марс се предвижда да е в миниатюрна капсула екипажа ще полудее. Даже и МКС е малка за полет до Марс. Да не говорим, че трябва да има манджа и място за акането за около година и половина натам и насам. А пък кацане на повърхността на Марс и особено излитането оттам е все още в сферата на фантастиката. Пък Мъск рече, че догодина тръгва... Хептен кукуригу.
34
4
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
Te със зор изкарват човек в орбита, камо ли до Луната, а ше ми ходят на Марс. Смешка! Човек има да извърви още много дълъг път, преди да стъпи на други планети.
33
2
 
20
 
! Отговори
анализатор преди 1 седмица
Горката, ще си похаби младоста да гони вятърни мелници.
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След няколко години сама в пустинята ще се побърка и ще се самоубие.То и личи че е някакво глупаво дете.Не знае какво иска.Учила много завършила какво ли не но никога не се е тествала сама затворена в херметична стайчка 2 на 2 метра с дажба застояла вода и безвкусна гел-каша пак на грамаж без да си говори с никой?Е тва я чака на Марс.И няма да има-"аз се отказвам върнете ми парите" Глупаво дете.Марс не е интересен.Отдавна там всичко е мъртво.По-интересно е под ледената покривка на Европа и Енцел
31
8
 
10
 
! Отговори
луд анти-учен преди 1 седмица
няма марс, всичко е само холограма, но тя никога няма да го разбере, защото никога няма да пътува до там, само ще я будалкат, както и другите. единствения който стигна купола е гагарин, но се блъсна в него и загина. другарите му комуняги го нарекоха пияница, но да отбележим че комунягите троцки и ленин, маркс и сталин, всички бяха юдейски масони, мошеници, както и масонксите босове, коиот все още ни будалкат, че има космос. няма космос, има купол и над него вода. земята е подводен балон !
30
0
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Какво означава посетила всичките 14 посетителски центъра и получила сертификат. Туй ми звучи като: "Посетила всичките 100 национални обекта" или "Посетила всичките увеселителни паркове на Дисни"
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много симпатичо дети, за какво бе мойто момиче ще одиш на мараш там е глад и мизерия?
28
1
 
15
 
! Отговори
No way преди 1 седмица
Прилича на второстепенна актриса от Холивуд и е получила сертификат за полет до Марс от хора, които никога не са стъпвали на Марс.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
само едно ми е чудно ,ако я изпратят на марс в комплект с един джихадист,колко ли време ще е с тези убеждения,подозирам че докато достигне марс ще чакат второто лапе хаха
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв е смисълът да е учила висша математика,няколко вида физика плюс астрофизика и още куп други специалности,да знае 4-5 езика перфектно и още няколко но само говоримо да може да програмира,да е завършила курс по самолетостроене и ракетостроене и още куп други глупости след като ще я затворят в една капсула и ако въобще долети до там след почти година и ако оцелее при навлизането в орбита и кацането (мн съмнително) то със сигурност ще умре по време на някоя прашна буря там.Траят по половин год
25
4
 
15
 
! Отговори
DJAC преди 1 седмица
А защо не учи и руски,едно време в спиание БТА ПАРАЛЕЛИ пишеше че през 2000г.всички нации на земят ще говорят само на руски език.
24
1
 
9
 
! Отговори
Фен на БСП преди 1 седмица
Кой е Марс?Не се ли пише Маркс?