Местан - виновен или не за катастрофата? Още няма експертиза

Според свидетел другият шофьор карал поне със 180 км/ч
Обновена: 15 апр 2019 14:27 | 15 апр 2019 13:55, Камелия Цветанова
236
Местан - виновен или не за катастрофата? Още няма експертиза
Снимка: Dnes.bg, архив

Все още няма нито една експертиза, която да показва чия е вината за тежката катастрофа с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан на пътя за "Маказа" и разклона за с. Загорско.

Още по темата
Огледът на мястото на катастрофата вчера продължи повече от 5 часа. В помощ на дознателите се включи и следовател, изпратен от Окръжния прокурор на Кърджали, съобщи bTV.

Местан не е освободен от ареста, след като беше задържан за 24 часа.

Той е задържан в Районното управление в Кърджали. Въпреки че катастрофата става на територията на община Момчилград, Местан не е отведен в местната полиция, защото в ареста на полицейското управление в съседната община не е имало свободни места. Според МВР, това не е прецедент.

До инцидента вчера се стигна, след като колата на Местан е навлязла в път с предимство, обозначен със знак стоп. На главния път той прави ляв завой.

"От същата посока го връхлита кола“, разказва  съпартиецът му Мустафа Исмаил, който шофира след Местан.

"Той спря, гледа наляво, на дясно и след това потегли. За секунди  и един трясък, много силен трясък и един дим. Не мога да си представя, дали беше 180 км/ч, дали 200 км/ч", заяви Мустафа Исмаил, общ. лидер на ДОСТ и свидетел на катастрофата.

От удара другият автомобил, в който пътува четиричленното семейство, изхвърча на 50 метра и пада в крайпътно дере. На място загива 6-месечното им бебе. Съпрузите и 10-годишният им син са ранени. Приети са за лечение в болницата в Кърджали.

"Състоянието на пострадалите е стабилно. Майката и детето се намират в Хирургично отделение на болницата, а бащата в Травматологично отделение. Всички са в съзнание, адекватни", коментира проф. д-р Тодор Черкезов, изп. дир. на МБАЛ – Кърджали.

По случая е образувано досъдебно производство за катастрофа с причиняване на смърт по непредпазливост,  за което законът предвижда до 6 години затвор. Ако Местан се кандидатира за евродепутат, ще получи имунитет и това ще спре разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
24
 
! Отговори
Реджеп преди 5 години
Лютви, на български съд не разчитам, теб Аллах ще те накаже!
32
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан е политик. Политиците се самозабравят. Няма да е първият нито последният случай на политик извършил катастрофа, който наглее. Местан освен че е интилигетен е изключително нагъл.
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поредният случай,в който ще се убедим дали в България има безпристрастно Следствие и Съдилища.аз залагам на това,че в затвор няма да влезе !
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако все още беше в ДПС-то щеше да го вози шофьор и охрана и в очите на слепците щеше да е невинен. Защо ли. Защото тях закон ги не лови.
29
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе бил карал със 180, то ако е карал със 180 въобще нямаше да има живи
28
1
 
29
 
! Отговори
1213 преди 5 години
Бях склонен в началото да кажа че и другия шофьор има някаква вина, но си направете труда да отворите Googlemaps и ще видите че видимостта е повече от 500 метра, също така има единствено знак за забрана за изпреварване, а не ограничение от 50 или 60 км заради т образно кръстовище. Така че местанчо просто е решил че ще успее да мине преди бмв-то....
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой кого е блъсанал ? Местан - беемвеето - или беемвето - Местан? Местан -Беемвеето. колаката отхвърчала ли е на 50 метра. Какви са тези басни, че Местан е спрял, така отхвърчат коли, след като са блъснати. Свидетелят е един еничарин, платили са му. защо не покажат камерите, кой кого е блъснал? нали навсякъде има дронове и сателити СТрах ги е нали?
26
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан е интелигентен мъж и не би убил никой. Също като Московски.Апропо, какво стана с Московски - него осъдихте ли го.Или той е от вашите и е недосегаем.
25
0
 
11
 
! Отговори
loves2drive преди 5 години
Никъде не пише дали бебето е било в столче. Би трябвало да е сложено на задната седалка обърнато назад. Не знам кой е виновен, ама хора, обезопасявайте децата в колата!!!
24
1
 
12
 
! Отговори
глей ко стаа преди 5 години
Такъв онакъв Местан ще го защитят,защото е от ТЯХ!
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че ще изкарат Местан виновен. Все пак да не забравяме че Кривосъдието се командва от ГЕРБ, а пък Цацаров е лично избран от Борисов.Освен това Цветанов има много да си връща на Местан, за дето го изобличи преди години.
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не става от Лютвито, обаче се заел с политика. Цял живот е бил на държавна хранилка, сменял е господарите като носни кърпички, а ние чакаме да ни оправят подобни продажници. Затова сме на това дередже. Лютви, аз ако съм на тебе няма да мога да живея с тези грехове, предателство към Родина и убийство. Обеси се...
21
0
 
6
 
! Отговори
Експеркс преди 5 години
Начи, сичко е точно. Чистоглед съм. Тука един със силно положение и фиуууу, подмина се.
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан защо не е спрял на път който предимството не е негово? влиза на Т образно кърсовище, откъм ляв завой с висока скорост. Няма значение как се движи другията - ТОЙ Е С ПРЕДИМСТВО.
19
1
 
7
 
! Отговори
Фаши преди 5 години
Мамина журналистка! Ти знаеш ли как се изготвя авто - техническа експертиза? Да ти кажа - не става бързо! И въпроса по задържането на този корифей на продажната ни политика, не ти е ясен! За колко последно е задържан? Като не са изтекли 24-те часа по ЗМВР. Пишите си нещо, по оная си работа!
18
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Необразованият турчин с БМВ е виновен. Той е карал като л уд.Местан е спрял на знака СТОП, просто малко е избързал с тръгването,но ако онзи е карал със съобразена скорост, това нямаше да се случи.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мустафата знае ли,какво са 180-200 км/ч.?
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е в първите минути на разследването!После почва криене, замазване и кошаревски свидетели!
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е просто един опит за сплашване на Местан.Защото той знае много и отвори ли си устата, Тиквата е аут.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 9 - ако те блъснат със сериозната скорост ПАК ще отхвърчиш. Местан е карал ЛИМУЗИНА, предназначена да няма драскотини по нея.. Именно той нанася удара.