Тайната е разгадана! Защо Стив Джобс караше без номера?

Той се е възползвал от вратичка в закона
22 окт 2019 16:20, Нели Христова
36
Тайната е разгадана! Защо Стив Джобс караше без номера?
Снимка: Flickr

След смъртта си през 2011 основателят на Apple Стив Джобс се превърна в почти митологична фигура и източник на всевъзможни легенди.

Една от най-упоритите е тази за личния му автомобил - Джобс, гласи тя, никога не е слагал регистрационни номера на колата си и непрекъснато е карал в нарушение на закона.

Колкото и да не ви се вярва, първата част е самата истина. След завръщането си в Apple през 1997 г.  Джобс многократно е бил засичан с личния си автомобил без номера - нито отпред, нито отзад (впрочем през всичките тези години Стив остана верен на любимия си модел: сребрист Mercedes SL 55 AMG).

В интернет циркулират най-различни обяснения за това - че имал специално споразумение с полицията; че просто всеки път, когато го спрат, си плащал 250-те долара глоба; че искал по този начин да се предпази от фенове и папараци; че самите фенове постоянно му крадели номерата като сувенири; че той смятал калифорнийските номера за прекалено грозни...

Истината е много по-проста. Джобс е карал без номера, защото е имал законовото право за това. По негово време щатът Калифорния позволяваше новите автомобили да се карат без регистрационни табели в първите шест месеца, ако случайно купувачът размисли и реши да ги върне. Шефът на Apple просто се възползвал от тази вратичка и на всеки шест месеца връщал старото си AMG и купувал ново.

Възможно ли е и днес да се възползваме от вратичката в закона, носеща името на Джобс, четете на сайта на Аутомедия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бото, НР правеха тъчскриин-и още в 2005/6 година с мобилен уиндоус. Поне аз навремето тогава ги открих, а вероятно ги е имало доста преди това. Ако ти се занимава, виж в нета. Айфона далеч не е първото мобилно устройство с тъчскриин, палм също правеха сензорни екрани. Както и да е.
31
5
 
2
 
! Отговори
политбюро преди 4 години
щом е харесвал тази скучна до втръсване марка ми става ясно що за гений е бил
30
1
 
4
 
! Отговори
КОС преди 4 години
айфон и мерцедес това е велико
29
2
 
2
 
! Отговори
До 29 от boto преди 4 години
Да на ясно съм, че имаше, но телефоните бяха морално остарели отива е факт. Дай преди iPhone един touchscreen?Може да прочетеш коментарите преди моя и колко злоба, ковчези и т.н са писани. Не знам какво пречи човек който е изкарал парите си с работа, с акъл и упорство? Да не е убивал, крал или изнасилвал?Той си е изкарал парите ако иска гъ-за ще си избърше с тях и ще ги запали.Да помоля малко цвят да вкараш в този мой черно-бял мироглед.
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бото, не се притеснявай, добре ще спим. Само дано Господ ти даде време, да разбереш, че светът не е черно/бял. А ако към 2007г. си разполагал само с нокиа с фенерче, ще ти кажа, че имаше и други технологии. Но нейсе! А дано от оплюването да ти е поразкарало лошото настроение :)
27
3
 
8
 
! Отговори
Snorky преди 4 години
Без номера ок, но без регистрация няма как. Купувайки регистрация си плащаш застраховката, а в Америка това е задължително. Най-вероятно регистрацията му е била залепена от вътрешната част на стъклото. Между другото тази кола му е любима защото е карал само нови такива. Иначе е шрот.
26
8
 
9
 
! Отговори
Boto преди 4 години
Нме мислех да коментирам, но в друг сайт видях заглавие и реших да се върна да метна едно изречение. Новината е:Европейските банки взети заедно струват по-малко ог Apple.И за това има заслуга само един Джобс. Аз лично не харесвам apple но ако не беше той още да си светя с фенера на телефона и да търся бедните Ви душици зад клавиатурите.Само един истински българин може да хули човек от такова величие признат дори и от най-вурлите си конкуренти.Надявам се, че днес ще спите добре.
25
9
 
5
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
цял живот *** шпекове и накрая се гътнал без да знае че ковчезите немат ремарке. мерси.
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво като стана отчайващо богат? Дървеното пардесю няма джобове!
23
6
 
12
 
! Отговори
Ios user преди 4 години
Мир на душата му на Стиви! Реализира най-важното на тоя свят: излъжи много хора, и направИ пари! Поклон пред Майсторът! Вероятно късият му престои на Земята е бил забавен...
22
4
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Статията фейк, това са пълни глупости.
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъй, тъй, овцете т. е. консуматорите требе редовно да бъдат драни, напречно, надлъжно и на тигел, шот требе да плащат за марка и митологизирани идоли.
20
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айфонът е Мерцедеса на смартфоните и Мерцедесът е Айфона на колите :-) Богат човек перфекционист към детайлите, той гони качество с Епъл и като консуматор също разбира какво е качество.
19
9
 
11
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Ако беше карал ЛАДА, сега щеше да е жив. Елитните коли са канцерогенни.
18
2
 
12
 
! Отговори
шофер преди 4 години
Понеже всички други коли са "по-убави" от германската та затова е карал само мерджан АМГ! Разбирал е човека, респект и Бог да го прости!
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе тоя нали умря ?
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да добавим, не е дал нитон едно от тези нови возила на дъщеря си защото и бил обиден.
15
16
 
18
 
! Отговори
Онанимен преди 4 години
13, Стив Джобс беше просто човек без вкус. Няма какво да му се обясняваме.Сега има достатъчно безплатно време в гробищата. :)
14
1
 
3
 
! Отговори
Онанимен преди 4 години
1, ти като copy-paste-ваш нещо, проверяваш ли го? днес бг - не. :)
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един час от времето на този човек беше по-скъпо от такова AMG... Знаел е, че кара най-доброто и оттам нататък няма да си губи времето с избиране на друг модел кола, с обслужване или с регистрации. Пак поради същата причина си беше купил 100 еднакви чифта дънки за да не си губи времето сутрин в чудене какво да облече...