Как богатите хора се справят с вируса? По-лесно от нас!

Те могат да избягат, да си намерят маски и тестове
15 мар 2020 13:25, Нели Христова
133
Как богатите хора се справят с вируса? По-лесно от нас!
Снимка: БГНЕС

Франсис Скот Фицджералд пише, че "богатите не са като мен и теб" и дори толкова много време след епохата, в която твори, твърдението му е абсолютно вярно.

Пандемията от коронавирус бързо промени хода на света, а хората започнаха да се борят дори и за най-малкото - като дезифектант и пакет тоалетна хартия. Но богатите, онзи 1% от хора, които притежават достатъчно пари да си купят отделение в болница, далеч нямат тези тривиални проблеми.

Ето как те се справят със заплахата от коронавирус:

Да се бориш или да излетиш?

Поставен така въпросът, богатите най-често избират да се качат на частния си самолет и да отлетят далеч от опасното място, на което са се озовали. След избухването на епидемията в Европа броят на пътуванията с частен самолет са се увеличили, което означава, че повече хора са избрали да избегнат големите групи от хора и летищата, където лесно вирусът би се предал.

Локация, локация, локация...

Когато отлетиш, още по-хубаво е да имаш и безопасно място, където да кацнеш. За милиардерите от Силиконовата долина, като инвеститора във Facebook Питър Тийл, Нова Зеландия е на върха на списъка. Добре оборудвано имение в някое село, също е добър избор.

"Да отидат на вилите си в Айдахо или Глостършир е едно от най-често взиманите решения при криза на този 1%", твърди ПР експертът Марк Борковски пред The Guardian.

Богатите със сигурност знаят повече от нас

Да имаш приятели на високи позиции във властта помага. Администрацията на Тръмп, която първоначално омаловажи пандемията, не загуби време да направи тестовете достъпни за онези, които подкрепят скандалния президент.

Двама републиканци в Конгреса, Мат Гетц от Флорида и Марк Медоуз от Северна Каролина, бяха изложени на COVID-19 на годишната конференция на консерваторите край Вашингтон миналия месец. За тях Белият дом бързо намери тестове, с които да се изследват, въпреки че и двамата не проявяваха никакви симптоми на заболяването. А това бе в разрез с препоръките на правителството, които гласяха, че с приоритет за тестовете, които в САЩ по онова време бяха кът, са хоспитализирани пациенти, проявяващи коронавирусни симптоми, възрастни хора и тези с основни здравословни проблеми.

Маски за лице? Те имат...

Ако случайно богатите хора трябва да се слеят с обикновените хора, те винаги носят маски. И докато лекарите в САЩ призовават хората да спрат да си купуват маски, не само защото далеч не помагат, а и защото не достигат за медицинските лица, Наоми Кембъл се появи на летището в цял защитен костюм и спецална маска, именно от вида, от който лекарите се нуждаят, но доставките са малко. По подобен начин се справи и Гуинет Поутроу, чиито самолет трябваше да бъде приземен в Париж. Тя носеше дизайнерската си маска. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
6
 
7
 
! Отговори
Тузар преди 4 години
"Интересува ги , само и единствено ,как да ни измъкнат и малкото останали парички и нищо друго !"Да бе, колкото дегустаторите във френски ресторанти ги интересува ти какъв буламач си сипваш в копанята. При условие, че болшинството милионери по света са първо поколение - сиреч, сами са си заработили парите - явно разликата е просто в това кой къде влага усилия, вместо да се налива с евтина ракия всяка вечер и да се чуди кой му е виновен.
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова народа си ги обича и понякога ги линчува. Трябва и малко дарение за си изчистят съвестта
85
5
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Кат почна истерията миналата седмица, се метнах на джиба и директно на село - тука си е свобода. През деня хода до магазиня когато ми е кеф, по гората на разходка, на лов. Вечер се събираме с аверите и се прочистваме обилно с рикия.
84
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изнежена работа!!!
83
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще дойде, ще избие 20-30% от народа и пак продължава... Ко?
82
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Запаси мила са се а години напред с всичко, което им трябва, заедно с лакеите си и ще преживеят много повече от нас. И не, никакви тълпи не а да помогнат, защото онези са с армията и полицията.
81
1
 
6
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Покрай короната май се забрави че преди да се обяви пандемията от короната в България беше обявена епидемия от грип тип "Б" а той не е по малко опасен, особено за хронично болните и малките деца. Заради този грип имаше и грипна ваканция за учениците миналата седмица!
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бегом за маски, че ако не се маскирате шЪ ви Фане вирусО. Он така и така шъ ви фане, ама нали т'ва сакате,...
79
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ми се СМЕЕХТЕ! ПОДИГРАВАХТЕ МИ СЕ! Давал съм бил състоя ие, за маски! Да, ама сега аз.. АЗ ШЕ СЕ СМЕЯ!
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От нас? Кои сте вие, че да сме в една група?
77
1
 
5
 
! Отговори
До 68 преди 4 години
А колко хора са умрели без да знаем от какво,вирус,инфаркт,глад и т.н.В гр.Търговище има толкова болни,само бог знае от какво,дали е вирус или настинка,може да гадаем.
76
2
 
14
 
! Отговори
кон Стипаций преди 4 години
Какво ме интересува как обирджиите на света са се справяли с изкуствено създадения проблем ?Те интересуват ли се как ние се справяме ?!Интересува ги , само и единствено ,как да ни измъкнат и малкото останали парички и нищо друго !
75
1
 
12
 
! Отговори
Ед до Йово преди 4 години
Надявам се напълно да греша,но гледайки филма който ни изрежисираха,отново се убедих че голяма част от хората са просто едно заблудено стадо,което бива бутано наляво и надясно от едни хора,коото държат властта и медиите.Кризата е на прага и не виждам как ще я избегнем.
74
4
 
8
 
! Отговори
тази статия е зле преди 4 години
Първо богатите щъкат най-много и се заразяват първи. Примерно жената на Канадския премиер, Тръмп, здравния министър на UK И т.н.Второ маски има, всеки може да си отреже от плат или кърпички с ножица.Всеки има плувни очила, скиорски, шнорхелни, слънчеви защитни. Най-важното! Богатите са обикновено стари (виж която и да е класация). Те не могат дори да си сготвят. Съответно богатите ще измрат най-много!Не знам защо е това делене на бедни и богати....Кой печели от създаване на класов конфл
73
1
 
14
 
! Отговори
Йово преди 4 години
До Ед до ЙовоДнес отивам до аптеката да си купя Mg че често имам крампи а там фармацевтиката с която се знаем от деца ми казва че всички витамини и минерали свършили още в петък. Останало само по сцепителните лекарства. Ами ако беше някаква разновидност на ебола или антракс със 40 % смъртност, тогава просто не си представям какъв зомби апокалипсис ще настъпи. Вероятно ще се избиват по касите в магазините и аптеките.
72
0
 
6
 
! Отговори
Работническо Дело преди 4 години
Държите ли се, плебса? Ако свърши тоалетната хартия, ползвайте в-к Работническо Дело - върши същата работа.НО БОГА МИ! НЕ СИ И ПОМИСЛЯЙТЕ ДА СЕ КЪПЕТЕ АКО ВИ СВЪРШИ *** ПАПИЕРА. АНАТЕМА!
71
3
 
7
 
! Отговори
Малива, Белана, Цева преди 4 години
Аз съм шеф на фабрика за тоалетна хартия. Кризата е толкова страховита, че съм си поръчал новия електрически Porsche Taycan.
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хаха....тия що не се движат с изолатори.
69
1
 
7
 
! Отговори
Бай Х*й преди 4 години
До 50 Много от тестовете са от Турция. Даже сега изпитават тест който ще е готов до 2 ч. очаква се до седмица да го пуснат в производство досегашните тестове дават резултата до 5 дни. Медицината и здравеопазването при съседите е на челни места в света в момента и на първо място по здравен туризъм. а в момента е най големият износител на маски и предпазни облекла.
68
2
 
14
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 2 преди 4 години
..... Мога да се басирам с всеки , че НИТО ЕДИН ЧЛЕН ОТ ДВЕ ИЗВЕСТНИ ЕВРЕЙСКИ ФАМИЛИИ , за които се казва че управляват Света НЯМА ДА СЕ РАЗБОЛЕЕ от ТОЗИ ВИРУС. И няма да е ... "случайно" ...... Да ЗАБЕЛЯЗВАТЕ и да четете и други новини , Дами и Господа ?!?! ... Примерно Американската Армия НЕ само НЕ отлага големите си "учения" в Европа , но дори това ще са най - големите "учения" в последните години. ЗАЩО ЛИ? ... Сигурно си мислите , че са "много безстрашни" , а ?!?! ......