Как богатите хора се справят с вируса? По-лесно от нас!

Те могат да избягат, да си намерят маски и тестове
15 мар 2020 13:25, Нели Христова
133
Как богатите хора се справят с вируса? По-лесно от нас!
Снимка: БГНЕС

Франсис Скот Фицджералд пише, че "богатите не са като мен и теб" и дори толкова много време след епохата, в която твори, твърдението му е абсолютно вярно.

Пандемията от коронавирус бързо промени хода на света, а хората започнаха да се борят дори и за най-малкото - като дезифектант и пакет тоалетна хартия. Но богатите, онзи 1% от хора, които притежават достатъчно пари да си купят отделение в болница, далеч нямат тези тривиални проблеми.

Ето как те се справят със заплахата от коронавирус:

Да се бориш или да излетиш?

Поставен така въпросът, богатите най-често избират да се качат на частния си самолет и да отлетят далеч от опасното място, на което са се озовали. След избухването на епидемията в Европа броят на пътуванията с частен самолет са се увеличили, което означава, че повече хора са избрали да избегнат големите групи от хора и летищата, където лесно вирусът би се предал.

Локация, локация, локация...

Когато отлетиш, още по-хубаво е да имаш и безопасно място, където да кацнеш. За милиардерите от Силиконовата долина, като инвеститора във Facebook Питър Тийл, Нова Зеландия е на върха на списъка. Добре оборудвано имение в някое село, също е добър избор.

"Да отидат на вилите си в Айдахо или Глостършир е едно от най-често взиманите решения при криза на този 1%", твърди ПР експертът Марк Борковски пред The Guardian.

Богатите със сигурност знаят повече от нас

Да имаш приятели на високи позиции във властта помага. Администрацията на Тръмп, която първоначално омаловажи пандемията, не загуби време да направи тестовете достъпни за онези, които подкрепят скандалния президент.

Двама републиканци в Конгреса, Мат Гетц от Флорида и Марк Медоуз от Северна Каролина, бяха изложени на COVID-19 на годишната конференция на консерваторите край Вашингтон миналия месец. За тях Белият дом бързо намери тестове, с които да се изследват, въпреки че и двамата не проявяваха никакви симптоми на заболяването. А това бе в разрез с препоръките на правителството, които гласяха, че с приоритет за тестовете, които в САЩ по онова време бяха кът, са хоспитализирани пациенти, проявяващи коронавирусни симптоми, възрастни хора и тези с основни здравословни проблеми.

Маски за лице? Те имат...

Ако случайно богатите хора трябва да се слеят с обикновените хора, те винаги носят маски. И докато лекарите в САЩ призовават хората да спрат да си купуват маски, не само защото далеч не помагат, а и защото не достигат за медицинските лица, Наоми Кембъл се появи на летището в цял защитен костюм и спецална маска, именно от вида, от който лекарите се нуждаят, но доставките са малко. По подобен начин се справи и Гуинет Поутроу, чиито самолет трябваше да бъде приземен в Париж. Тя носеше дизайнерската си маска. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
2
 
! Отговори
До Плебса преди 4 години
Как е боба? Има ли гърмежи?Генерала е казал, че мисли да обяви военно положение, заради обгазяването с метан. Продавам тоалетна хартия - левче бройката. Насам народе!
66
2
 
2
 
! Отговори
до 53 преди 4 години
Пари да откупим вируса нямаме, но имаме акъл да се пазим, който вие, плебеите, които изкупихте олиото и брашното, нямате. То се и видя нагледно.
65
1
 
10
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 4 години
..... Отговора е доста лесен ..... Богатите хора. Милиардерите. Известните личности в политиката , икономиката , спорта , киното , културата ...... Имат доста повече познанства и връзки от такива , като нас. И лесно могат да стигнат до "ПРАВИЛНИТЕ ХОРА" , които имат и "лекарството". Напълно нормално е , ТЕЗИ КОИТО СА ПУСНАЛИ ТОЗИ АБСОЛЮТНО НАПРАВЕН ЛАБОРАТЕН УБИЕЦ - ВИРУС да имат и ваксината за него !!!!!! Чат пат съобщават за някой "заразен" известен , но колкото да има "прах в очите"......
64
1
 
10
 
! Отговори
ДО ПЛЕБСА преди 4 години
След всичкия БОБ и РАЗВАЛЕНО МЕСО, дето изкупихте онзи ден, СЪМ ЩАСТЛИВ ОТ ОБЯВЕНОТО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ. Тази газова атака си е направо ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Показахме че не сме християни, защото в Библията е казано "ако имаш 2 тоалетни хартии, дай едната на ближния си".А ние не само че не даваме ами даже купуваме хартия за 100 човека
62
2
 
12
 
! Отговори
Ед до Йово преди 4 години
Прав си братко,просто искам да кажа че всеки самостоятелно мислещ може да осъзнае какво ни подготвя световния елит.Щом успяха с един обикновен вирус да оплашат и затворят целия свят,представи си какво ни очаква в бъдеще.
61
1
 
10
 
! Отговори
Аристократ преди 4 години
КАК СА БОБА и РАЗВАЛЕНАТА РИБА, дето изкупихте оня ден?В супермаркета има ПРЯСНА риба, има и ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ. Не сме умрели още. Може да излезете и да си напазарувате.
60
3
 
1
 
! Отговори
Йово преди 4 години
До ЕдПрав си НО това е само за регистрираните случай, а и да не забравяме че много хора го изкарват без да знаят че са го имали и дори не са го усетели.
59
6
 
3
 
! Отговори
Аристократ преди 4 години
Рецепта за прясно свинско с манатарки на фурна:Купувате ПРЯСНО свинско месо (разваленото го изкупиха), слагате ПРЕСНИ гъби манатарки и ПРЯСНО краве масълце слагате на 200 градуса и чакате да се изпече. Може да се насладите на ястието с чаша ПРЯСНО прясно мляко и ПРЯСНО кисело мляко. Всичко го има в магазина ПРЯСНО ДНЕС И СЕГА.А плебса - само да попитам.... КАК Е БОБА?
58
2
 
9
 
! Отговори
Ед преди 4 години
След като разгледахме статистиката на смъртност се пита,кой има интерес да се всява такава паника и защо?Отговорът се крие в заглавието на тази статия.След като сринем икономиката за вас няма да остане нищо друго освен да паднете на колене и да направите богатите още по-богати.
57
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разгеле! Разбрахте че от маски полза няма. От ден първи ви го пиша.Прочетете в гугъл един противогаз колко време и от какво защитава. Среден клас - 15 минути от радиоактивен прах или биологични оръжия(вируси). 2 часа срещу химически оръжия. А вие с маска? *** тя имала клапанче? *** сте си я купили ония ден? *** сте си я прали? Яко!Не знам защо ви беше тая истерия...
56
3
 
4
 
! Отговори
Аристократ преди 4 години
ПЛЕБСА изкупи всичката развалена риба от магазините и сега са докарали ПРЯСНА РИБКА, СВЕЖА СВЕЖА. Нямам търпение да си направя довечера прясна рибка - от морето, директно в тигана... мММММММММ....Мисля да и сложа малко зехтин, маслини, с прясна картофена салата и щипка чер пипер. За разкош - един ЛАЙМ отгоре.А само да ви питам нещо - КАК Е БОБА ***? ЩЕ ВИ СТИГНЕ ЛИ ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ иЛИ ДА БЕГАМ ЗА ОЩЕ??????????????
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква марка е тая маска N95? Щото ако е някаква джигикитайска фирма по-добре не купувайте.Най-евтината фирма за маски е 3M (вид N95) .Производителят препоръчва максимално време 3-4 часа или след всеки контакт смяна.Цените са безумни.По добре не купувайте на някакви измислени непознати фирми да не излезнат наистина втора употреба от гр.Ухан че тогава ваше чудо та ничие.. За сега разни западни специалисти съветват да не се носят маски освен ако не сте вече болни.
54
1
 
7
 
! Отговори
дабеда преди 4 години
До Анонимен 36Абе защо ли ми се струваше, че четох някъде, че маските пазели само ако вече си болен, да не заразиш другите? Бацила си влизал през очите като у дома си.Маските с които се фукаш, няма да те спасят, ако се набуташ при заразени. Ако беше толкова лесно, медиците нямаше да ходят със скафандри.
53
2
 
12
 
! Отговори
Серго Данъчния преди 4 години
И не забравяйте! Под домашен арест, можете спокойно да си сметнете данъците, които ни дължите. Другия месец да се отчетете всичките, че държавата няма пари за сигари
52
2
 
10
 
! Отговори
Ед преди 4 години
Статистика на смъртност при корона вирус.До 10 год. - няма смъртностОт 10 до 39 - 2 на 1000От 40 до 49 - 4 на 1000От 50 до 59 - 13 на 1000От 60 до 69 - 36 на 1000От 70 до 79 - 80 на 1000 +80 год. - 148 на 1000
51
2
 
1
 
! Отговори
Данъчния Сергей преди 4 години
До Анонимен номер 55Платени ли са данъците на тези SUV-чета?
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 51Обикновената хирургическа маска не пази от вирусът.Не ви отчайвам просто реалност..В Ухан тия доктори които оживяха ходеха със нещо като скафандри.Тези които умряха бяха с хирургични маски.Очевидно вирусът не се впечатлява особено много от хирургична маска.Добра защита е да стоите на поне 2-3 метра от човек докато си говорите.
49
3
 
10
 
! Отговори
SZO ВХО СЗО WHO преди 4 години
Не вярвайте толкова много на държавата и властите.Утре ще ви кажат, че има някакъв нов "Пиши-вирус" и ще тръгнат да ви решат пишчицитe, а вие чинно и кротко ще слушкате.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друго не знам, но сувчета от по 60-70 бона станаха масова гледака у софето.