Мистериозната скулптура от Юта... изчезна

Никой не знае кой я е поставил и кой я е премахнал
30 ное 2020 18:30, Нели Христова
35
Мистериозната скулптура от Юта... изчезна
Снимка: Twitter

Още преди да се разбере кой е поставил мистериозната метална скулптура, открита миналата седмица в Юта, тя изчезна.

Още по темата

Бюрото за управление на земите в Юта заяви, че обектът е бил премахнат "от неизвестна страна". Снимки, публикували от авантюристи, които са искали да зърнат мистериозния обект, показват, че на мястото е останала само едно малко парче метал и купчина камъни.

Откриването на 3,7-метровата метална скулптура предизвика любопитството на стотици хора, които се чудеха как тя е попаднала там. Странният метален предмет е забелязан за първи път на 18 ноември от екипаж на хеликоптер, който брои овце от въздуха, в отдалечен югоизточен район на Юта.

Новините за неговото откритие и спекулации относно произхода му бързо се разпространиха в социалните мрежи, като повечето предположения са, че това е арт инсталация. Но все още никой не е поел отговорност за инсталирането на конструкцията.

Райън Бахер, пилот на хеликоптер в Юта, който посещава обекта в петък следобед, каза пред местната телевизия KSL, че когато негов приятел се e върнал на мястото на следващия ден, скулптурата вече я нямало. "Двадесет и четири часа по-късно мой близък приятел, който също е пилот на хеликоптер, отиде със семейството си, за да го видят и те, но обектът го нямаше", разказа той и добави, че би искал да знае кой го е направил.

Държавното бюро за управление на земите (BLM) заяви в изявление, че не е премахнало "структурата, която се счита за частна собственост". "Ние не разследваме престъпления, свързани с частна собственост, които се обработват от местния шерифски офис."

Миналата седмица от бюрото за обществена безопасност на Юта публикуваха изображения на металната скулптура с правоъгълна форма, но не разкриха точното му местоположение, страхувайки се, че авантюристи могат да се опитат да го открият и да "закъсат" в пустинята.

Това обаче не попречи на десетки - може би дори стотици, любопитни туристи да се втурнат към мястото през последните дни, след като интернет потребители успяха да проследят GPS координатите на монолита.

Но мистерията около произхода му остава.

Длъжностни лица заявиха, че това вероятно е произведение на изкуството, но инсталирането му на обществена земя е незаконно, "без значение от коя планета сте."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 3 години
Желязо бате!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наши ,.берачи'' са минали от там,то е ясно.
16
1
 
3
 
! Отговори
 кретени преди 3 години
тръмпанатите да си слагат маски като се събират с други хора че ми писна от васдървени тикви смотани
15
3
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Шериффът на Юта да провери чрез...дрон и тузарските вили в...района.Ако стърчи нещо...бляскаво от някой...шадраван,ще е антената на...извънземните.
14
1
 
2
 
! Отговори
СД РОМ преди 3 години
Еха , братчедите до каде са стигнали само, алеле хафте. Стига, кат го продадат едно банкет ще направиме и тука в нашата.
13
1
 
8
 
! Отговори
тт преди 3 години
Мистериозната скулптура от Юта... изчезна-------------Брътчедите са истински ценители на металните скулптори и монументи на изкуството и не могат да ги оставят без надзор да се търкалят нейде из пустинята!!!
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да свалим знамената наполовина и да обявим тридневен национален траур.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да проверят в пунктовете за вторични суровини в Юта.
10
0
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Шериффа на Юта да провери в най...близките пунктове за...старо желязо,за това...творение за да изпревари...събитията.Не е изключено...извънземните да се оплачат на...президента за посегателството и да стане...галактически проблем.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия на снимката не спазват мерките и трябва да се карантинират.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който го е поставил е върнал Земята няколко дена назад във времето, когато още е не е бил поставен обекта.
7
1
 
14
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
И оная работа да си оставиш и нея ще ти вземат
6
3
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Тая година най-мистериозното нещо в САЩ бяха изборите...
5
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА КОЕТО ВИЖДАТЕ НА СНИМКАТА Е ТОЧНО ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА КОЯТО СВИ ПАРЧЕТО АЛУМИНИИ И ТУРИ ЕДНО МЪНЕЧКОТО---------ШАНСА ТОЧНО ТЕЗИ ДА ОТКРИЯТ , ЧЕ ПАРЧЕТО ЛИПСВА Е 0-----------4-МАТА СА ДОШЛИ СЪС ПИКАП И СА ГО ГЕПИЛИ ЗА НУЛА ВРЕМЕ
4
5
 
10
 
! Отговори
Говедари тъпи, преди 3 години
не сте интересни. Ама хич даже. Просто сте тъъъпи.
3
2
 
5
 
! Отговори
Cohibere преди 3 години
Овчици мили, казах ви още на предишната новина за какво е тази "скулптура", но коментарът беше скоропостижно изтрит. Сега ще разберете след 3 месеца и за какво е махната...
2
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Както се е появила така и си е и заминала.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
индианците са я натоварили на някоя каруца и вече е за скрап.