Мистериозният монолит се появи в Румъния и в Калифорния

Този път той не е в пустинята, а на 1300-метра височина
3 дек 2020 13:05, Нели Христова
30
Мистериозният монолит се появи в Румъния и в Калифорния

Манията около мистериозния метален стълб, който първо се появи в Юта, продължава да се засилва. Първата скулптура изчезна така, както се и появи - мистериозно, девет дни след като бе открита. По-късно обаче се появиха снимки на това как четирима мъже, които не били наети от местните власти, я демонтират. Но историята й не свърши тук.

Още по темата

В деня, в който монолита от Юта изчезва, медиите в Румъния съобщават, че подобна скулптура се е появила на хълм близо до Петродава, пише вестник Ziar Piatra Neamt. Тя също изчезва малко по-късно. Но има ли връзка между двете скулптури?

Според местните власти - не. Монолитът в Румъния е значително по-нисък от този в Юта, покрит е с взаимосвързани кръгове, а и според властите се е появил няколко дни преди предшественикът му да изчезне.

Четири дни по-късно и той изчезва. Но историята продължава - няколко души, излезли на поход в Калифорния, откриват трети мистериозен метален стълб. Той се намира на върха на планината Пайн, която се намира между залива и Лос Анджелис. Прилича много повече на първата скулптура от Юта, но начинът му на поставяне наподобява този на колегата му от Румъния - структурата не е здраво забита в земята, както тази в пустинята, а е просто "поставена върху нея и може да бъде съборена много лесно", пише онлайн медията The Astacadero News. Все още няма информация дали някой се е опитал да го събори, но от медията съобщават, че монолитът тежи около 90 кг.

Скулптурата е направена от материал, подобен на неръждаема стомана. За първи път е видян в сряда сутринта в планинската верига Санта Лусия от група местни туристи. Рей Джонсън, който редовно се катери до върха, казва, че статуята не е била там във вторник.

Никой не знае как статуята се е озовала там, особено на върха на 1300-метров хълм. Властите обсъждат какво да правят с нея, тъй като тя не е поставена здраво в земята и може да представлява опасност за хората, които се изкачват по пътеките под нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
В БГ ЧАКАТ ОДОБРЕНИЕ ОТ Б.Б.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се появи тъдява, братята ще се погрижат до две минути въпросният 90-килограмов метален монолит ще бъде достъпен за туристите в най-близкия пункт за вторични суровини.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия сесернофиром и се омяха да завземат света ()който е изцяло техен според историчарите!...
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи "властите обсъждат какво да правят с нея".Да я махнат и изследват.Така ще разберат дали някой не си прави шегички с тях.
1
5
 
5
 
! Отговори
Надареният преди 3 години
Това е на бат Б. "монолита" ! Гордея се,че той е с най-големия ! Слава !!