Руско гей семейство бе принудено да напусне страната след участие в реклама

Те получили многобройни заплахи за смърт
7 авг 2021 20:19, Нели Христова
218
Руско гей семейство бе принудено да напусне страната след участие в реклама
Снимка: VKUSVILL.RU

Семейство лесбийки, което участва в противоречива реклама за здравословна храна, казва, че се е наложило да напусне Русия, след като е станало жертва на онлайн заплахи за смърт.

Майката Юма пише в Instagram "в безопасност сме, почиваме".

Семейството бе залято от вълна от омраза, след като се появи в реклама за веригата хранителни стоки VkusVill. По-късно фирмата се извини и замени снимката с такава на хетеросексуално семейство.

Дъщерята на Юма - Мила, написа в онлайн публикация, че сега са в Барселона.

И Юма, и най-голямата й дъщеря Алина, са в еднополови връзки.

"Сега моето семейство и аз наистина трябва да се установим в Барселона, това не са лесни времена за нас и имаме нужда от приятели", пише Мила.

Публикацията на Юма е придружена със снимка на членовете на семейството й, изглеждащи щастливи в парк с палмови дървета и развяващи ЛГБТ флаг. Тя благодари на последователите си в социалните мрежи, които ги подкрепят, и казва, че бягството от руската кампания на омраза ги е разтърсило.

"Това беше тежко изпитание за всички нас, всички сме в крехко психологическо състояние", споделя тя.

По-късен пост ги показва на това, което изглежда е метростанция в Барселона, като текстът към публикацията обяснява, че те е трябвало да напуснат Русия, "за да може дъщеря ми да се ожени за приятелката си". Юма изразява собствената си болка, че е била отхвърлена от родителите си защото е лесбийка“.

"В Русия ни е отказано основното право да имаме семейство. Без значение кои сме, всички трябва да имаме това право!"

Миналия месец VkusVill се извини, след като първоначалната му реклама, показваща еднополовото семейство, предизвика бурна реакция в социалните мрежи.

"Рекламата нарани чувствата на много от нашите клиенти, персонал, партньори и доставчици", заявиха от веригата за органични здравословни храни. Закон от 2013 г. в Русия - широко осъждан на Запад - забранява всякакво популяризиране на гей ценности и начин на живот сред непълнолетни.

Хомофобията е широко разпространена в Русия, където много поддръжници на президента Владимир Путин и Руската православна църква идентифицират ЛГБТ+ активистите със западните либерални ценности, считани за противоречащи на руската традиция.

В интервю в YouTube, записано точно преди заминаването им, семейството описва кампанията на омразата, насочена срещу тях.  "Току-що бях прочетох коментари към внучката си, в които някои хора казват, че искат да я изнасилят, убият, да намушкат дете, което просто седи и се усмихва на снимката. Най -много се страхувам за внучката си".

Тя каза, че са преживели предишни хомофобски атаки, включително такива, насочени към международния филмов фестивал на LGBT Бок о Бок (рамо до рамо) в Русия.

"В Москва беше ад, имаше засада, химикали бяха хвърлени по нашите доброволци", казва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кампанията на омраза е резултат от вашата кампания. Не го ли разбрахте. И тя няма нищо общо с Владимир Путин.
126
23
 
6
 
! Отговори
Жуждрамуняк преди 2 години
Мисля,че просто сте емоционално/ментално недорасли тесногръдци и ми е тъжно за вас и за деца ви.И понеже има много хора, които говорят за "нормално" и как да имаш различна сексуална ориентацие е не-нормално.За мен пък не ми е нормално като си псувате жените и децата и после отивате да палнете по една свещичка щото сте "христяни".LGBTQ поне са наясно със себе си, вие си живеете в заблудата, че има понятие нормално. За мен пък релиигите са ненормални-да ги забраним и подложим на гонки вярващите?
125
19
 
8
 
! Отговори
Жуждрамуняк преди 2 години
Чета коментарите на омраза/отвращение/негодование/погнуса/ужас към хората с различна сексуална ориентация и не съм сигурен, дали ме е срам от вас, дали да ви съжалявам или да ми е тъжно за вас. Чудя се от тесногръдие или тъпотия идват тези коментари?LGBTQ са хора като хора, но ваш е избора да ги мразите или просто да приемете, че са там и са част от обществото ви. Чудя се и как бихте реагирали ако разберете, че сина/дъщеря/баща/майка ви всъщност са гей, но са се крили, заради тесногръдието ви?
124
15
 
1
 
! Отговори
Фин преди 2 години
До трансгейо Простоватите коментиращи в този сайт, дори не са разрали шегата ти. Иначе руснаците са дивашки народ като българите.
123
2
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Това е ужасно и гнусно. И до 152. Има доста хора, които и сега злоупотребяват с животните си. Това е ужасно и гнусно. Интересно ми е в коя либерална демокрация ще отиде това така наречено семейство да живее. Това не пишат, напуснали са русия, къде отиват.
122
1
 
18
 
! Отговори
Гледайте сеир преди 2 години
Като почнат да се омъжват за котките си ще е най-забавно...
121
0
 
32
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Терминът "хомофобия" трябва да се смени. Хората не ги е страх и не изпитват ужас от обратните. Отвратени са от тях.
120
42
 
3
 
! Отговори
трансгейо преди 2 години
Ето затова трябва да приемем Истанбулската конвенция и още от детската градина трябва да се обяснява на децата че има гей общост и гей връзки което е нормално и трябва да бъде приемано. В училище трябва да се въведе гей обучение така че да се усвояват най-новите техники в гей общуването. Трябва ведъж завинаги да отхвърлим оковите и остарелите религиозни догми от нормалния гей живот.
119
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази *** ли трябва да защитаваме, тия са за лудницата
118
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 145 - Повечето, ако никой не им натяква нищо, си покзват сексуалната ориентация още на 12-13 годишни. А трудовите навици са за бачкаторите и се учат лесно.
117
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обратните са съвсем нормални хора, с чувства, емоции ,както всички останали хора, проблема е, че трябва да се пазят децата до 18 години и да не се затормозяват и да им се натрапва каквото и да било, включително и сексуални ориентации, след 18 години , да правят каквото си пожелаят! До 18 години , децата и юношите трябва да бъдат свободни и не им се натрапва нищо, освен чиста наука в училище,умения и трудови навици!
116
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До AwayИменно този факт /усещането ти на физическо отблъскване при вида на еднополова двойка /е признакът,че ти си полово НОРМАЛЕН човек.
115
1
 
6
 
! Отговори
Статията преди 2 години
не струва дори един коментар. Жалко за изхабилите се да коментират.
114
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СТАЛИН - Традиционното бяло семейстов го сасипа още Сталин, когато изрина хората от домовете им, за да ги набичи до заовдите, започна гоненеи на големите родове и беше само "мама, такто, аз и братчето, да работим". Малки, уж сплотени структури, без връзка с другите, с изклюяние на янкой-друг братовчед. Лесни за мачккане и управление.
113
4
 
14
 
! Отговори
СТАЛИН преди 2 години
До AwayЮДЕИТЕ ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ ТРАДИЦИОННОТО БЯЛО СЕМЕЙСТВО!
112
9
 
8
 
! Отговори
СТАЛИН преди 2 години
"В Русия ни е отказано основното право да имаме семейство. Без значение кои сме, всички трябва да имаме това право!"НЯМАШ ПРАВО *** ЩООМ НЯМА ДА РАЖДАШ ДЕЦА ЗА МАЙКА РУСИЯ КОИТО ДА СЕ БИЯТ СРЕЩУ ФАШИЗМА НЯМАШ ПРАВО!!!
111
6
 
45
 
! Отговори
Away преди 2 години
Живея в Канада, където вече много настойчиво и очевдно карат обществото да приеме тези... Индивиди за нещо нормално и едва ли не, да им съчуства и поощрява това което вършат. Ок. Правете каквото искате и с който искате в спалнята си, но не натрапвайте своят начин на живот на нормалните хора. Вече ми се повръща от тая нова ценностна система, която незнам поради каква причина искат да наложат като норма. Не... Не намирам нищо нормално в еднополови семейства. Точка
110
6
 
15
 
! Отговори
Димби Провадия преди 2 години
По 5 грама стрихнин на всичките !
109
4
 
22
 
! Отговори
123 преди 2 години
Офффф, било принудено??? ЕФтин ПиАр. И от къде кинти, да се преселят всичките Лесбос семейство в Испания?
108
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
126, нима Путин не настройва обществото срещу гейовете с такива закони. Погледни каква вълна от омраза от една реклама. Фюрера Путин ги настрои срещу украинците, срещу гейовете, а утре срещу... българите? Може би. Кой знае какво ще измисли хер Путин. Някой нoв ауншлуc. Остава да построи само концентрационни лагери.. ама то вече има такива, нали пратиха Навални в такъв. Не виждам никаква разлика между Хитлерова Германия и Путинова Рус.

Спонсорирани публикации