Ще го разберат ли? Милионер оставя децата си без нищо, обясни им защо

Искал да не ги обременява с богатството
55
Ще го разберат ли? Милионер оставя децата си без нищо, обясни им защо
Снимка: БГНЕС

Милионер от Обединеното кралство, който сам е постигнал всичко, отказа да завещае пари на децата си, за да не ги обременява с богатство. Той обясни решението си в статия за "Дейли стар".

51-годишният Дейв Фишуик е натрупал богатството си от продажба на миниванове. Той зарязал училището на 16 години и започнал работа, без да вземе висше образование. През 2008 г. той основава Dave's Bank и оттогава е дал над £27 милиона заеми на физически лица и фирми.

Фишуик има две деца - дъщеря, която работи в благотворителна организация за животни, и син, който работи в полицията. Въпреки добрите отношения с потомството, милионерът не планира да им остави пари като наследство. Вместо това той ще завещае всичко, което е спечелил, да помага на хората, които са в нужда.

Той обясни решението си с факта, че не иска да превърне децата си в безделници без желания и стремежи. „Трябва да имате цел, ставайки сутрин. Отначало имах три работи и никакво състояние. Важно е да имате трудова етика и мисля, че упоритата работа е пътят към успеха. Децата ми невинаги са съгласни с това, но те са добри деца“, каза Фишуик.

В заключение милионерът призова хората да правят обществено значими неща и да не си губят живота, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по-добре да не стават мошеници като баща си!
2
17
 
30
 
! Отговори
Тошето преди 1 година
Поклон пред такива хора! Децата му със сигурност няма да се превърнат в Златки, Джизъси, нapкомани или други подобни oтpeпkи!
1
12
 
31
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 1 година
Aз моите бойковчета ги храня със златна лъжичка и им бърша адниците с 500 евровки хехе ГЕРБ ПОБЕЖДАВА!