Грижа за кожата - кои са тенденциите за пролетта?

Маската за устни е един от продуктите, който да опитате
20 мар 2023 23:00, Дарена Найденова
4
Грижа за кожата - кои са тенденциите за пролетта?
IStockphoto

Точно както бихте променили гардероба си от зимен към пролетен, адаптирането на вашата рутинна грижа за кожата към променящите се сезони е естествена необходимост. И за всеки, който е прекарал последните дни на зимата в борба със суха и дразнеща кожа, промяна към по-малко тежки овлажнители е добре дошла.

Мотото в света на красотата тази година е, че матът се завръща, но с модерен подход, ориентиран към грижата за кожата. От продукти като грундове и подхранващи маски за устни до тенденции от TikTok като наводняване на кожата, нито една техника в грижата за по-хубав външен вид не е изключена.
 
Не сте сигурни какво да добавите в ежедневието си през пролетта? Ние сме се погрижили за вас, събирайки на едно място шест тенденции, които да опитате този сезон. От подхранващи мистове за лице, които задържат влагата, до слънцезащитни решения за всички типове кожа и задължителните маски за устни, има много интересни продукти за красота и тенденции в грижата за кожата, които ще ви помогнат да превърнете вашето лице от страхотно в превъзходно.
 
Както при всички промени в режима на здравеопазването или грижата за кожата, никога не е лоша идея да се консултирате с вашия лекар или дерматолог. Също така тествайте продуктите върху малка част от кожата, преди да ги използвате, за да разберете дали не сте алергични.
 
Шест пролетни тенденции в грижата за кожата:
 
1. Наводняване на кожата
 
Една от най-големите тенденции в TikTok за грижа за кожата в момента е наводняването на кожата. Въпреки драматичното и странно име, този трик е сравнително лесен. Когато нанесете вашите продукти за грижа за кожата върху влажно лице, се смята, че можете да подобрите абсорбацията и следователно да заключите повече влага в кожата си. Използването на хидратиращ мист между всяка стъпка прави следването на тенденцията изключително лесно.
 
2. Облачна кожа
 
По същество ребрандирана версия на мекия матов грим, облачната кожа е златната среда между манията от 2020 година по блестящата свежа визия и сухата основа от 2016 година. Най-новата тенденция в гримирането е изцяло за матов, но не и плосък грим с кадифено, размазано покритие, а силната рутинна грижа за кожата е ключът към избягването на състарен вид.
 
За да постигнете този модерен матов стил, подгответе добре кожата си със серум и овлажнител, подходящи за вашия тип кожа, след което нанесете и размажете грунд, завършвайки с матиращ фиксиращ спрей.
 
Въпреки че старомодният вазелин също е ефективен, използването на маска за устни никога не е излишно, особено ако искате да увеличите хидратацията си.

Грижа за кожата – какво е ретинол сандвич и защо трябва да го пробвате?

Грижа за кожата: 5 грешки, които правите вечер

Грижа за кожата: Митовете, в които не трябва да вярвате

3. По-леки овлажнители
 
Тъй като времето започва да се затопля, ние сме по-малко загрижени за защитата на кожата от суровия студ и е време да забравим за тежките овлажнители. Вместо това преминаваме към по-леки формули за здравословна доза хидратация, която няма да остави кожата ви мазна. Независимо дали предпочитате гел или крем, намерете лек овлажнител, който ще се хареса на кожата ви.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да сте хубави. Приятни сънища.