Кои са петте основни грешки при готвенето с картофи?

Главният готвач на кралица Елизабет ги разкрива
23 дек 2023 20:13, Александър Попов
12
Кои са петте основни грешки при готвенето с картофи?
Снимка: Pixabay

Картофите са почти задължително ястие на всяка трапеза, но всички допускаме грешки при приготвянето им. Това твърди британският готвач Джеф Бейкър, който е готвил за покойната кралица Елизабет.

Става дума за пет грешки, които развалят вкуса на едно ястие.

По-специално, много хора използват стари картофи за готвене, вместо да купуват пресни. Според готвача, ако зеленчукът е омекнал и спаружен, трябва да се изхвърли.

Той също така съветва да изберете вида на картофа според начина на приготвяне. Някои са по-подходящи за пържене, докато други са по-добри за варене или задушаване. Правилният сорт ще изведе вашето ястие на по-високо вкусово ниво.

Друга грешка е използването на прекалено много масло. Това води до картофи, които могат да бъдат попрегорели отвън, но донякъде сурови отвътре.

За бързо приготвяне се препоръчва зеленчуците да се варят 10 минути в подсолена вода преди пържене.

Бейкър посочва, че повечето хора готвят картофите си в много малък съд. Поради това, вместо да се пържи и да получи хрупкава коричка, той започва да се задушава. По-добре е да вземете допълнителен съд и да получите резултата, който сте планирали. Освен това картофите често се оставят във фурната твърде дълго.

„Бих препоръчал поне 30 минути при 220C/200C вентилатор, като проверявате на всеки 10-15 минути и разклащате, за да стане хрупкав. Ако все още не сте сигурни след тези 30 минути, извадете картофа и го опитайте. Не само можете да проверите дали е готово, но можете също така да пробвате първите хапки от най-хрупкавите пържени картофи някога“, каза Бейкър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: картофи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Готвач преди 4 месеца
Пържени картофи на фурна - нарежете и омесете с олио. После на 190 градуса за 25 минути, увеличавате до 22 за още 20. Накрая може за 2-4 минути отгоре само на 270-275 като наблюдавате след втората минута.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди бях чел че кралицата не яде картофи и кората на хляба. Сега тази статия ми се струва много странна.
7
2
 
3
 
! Отговори
aaaa преди 4 месеца
Не е удобно така ,Кралицата е нема а готвача рецепти раздава.Кой ти яде картофи в Англия бе ! Да не сте Немци или Поляци!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой каквото си го направи!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Грешката е че нямате дъска за готвене, т.е. да готви вместо вас, бекяри.
4
8
 
5
 
! Отговори
170 см, 120 кг, 21см преди 4 месеца
Здравейте! Може ли да се яде сфинско на Бъдни вечер? Имам крейвинг
3
0
 
14
 
! Отговори
Мисир к0? преди 4 месеца
Много слабо копирате булю булю. а за превода направо сте трагедия!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да гледате (слухтите какво слагат) в чинията на другите!
1
1
 
19
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 месеца
Според Сашко и Гугъл преводача, картофите се пържат във фурна с вентилатор.