Момиче почина след като изяде веган тирамису

В десерта имало маскарпоне и яйца
2 апр 2024 13:04, Инна Ангелова
70
Момиче почина след като изяде веган тирамису
Снимка: tookapic от Pixabay

Момиче на 20 години почина след посещение в ресторант, където си поръчала веган тирамису. Италианката Анна Белисарио предупредила персонала, че е алергична към млечни продукти и яйца преди да направи поръчката си.
 
Момичето се почувствало зле и така разбрала, че десертът най-вероятно съдържа маскарпоне, въпреки че на етикета било обозначено като продукт, който не съдържа мляко. Изплашена, италианката изтичала до тоалетната в опит да повърне, но получила анафилактичен шок. Приятелят ѝ повикал линейка, но когато медицинският екип пристигнал, било твърде късно – Анна вече била в кома, а 10 дни по-късно починала.

Случаят предизвика бурни реакции в Милано, където прокуратурата започна разследване срещу ресторанта, от който Белисарио консумира  десерта, които бил обозначен за веган.

"Количеството млечен протеин, открит във въпросния продукт, показва, че в него е имало маскарпоне. Независимо от факта, че се е продавал като "веган", каза в изявление прокурорът Марчело Виола.

По думите на разследващите момичето е било много внимателно в избора си на храна. По-късно станало ясно, че освен тирамису Анна Белисарио си поръчала и сандвич с веган майонеза, в която по-късно се оказало, че също има яйце.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от Миш-маш
Каквa e причината за оредяването на женската коса?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
1
 
! Отговори
Теди преди 3 седмици
И АЗ СЪМ МНОГО АЛЕРГИЧНА ЦЯЛ ЖИВОТ ПИЯ АЛЕРГОЗАН И ДРУГИ ПОДОБНИ ЛЕКАРСТВА И АЗ СЪМ ПОЛУЧАВАЛА АНАФИЛАКТИЧЕН ШОК И ЕДЕМ НА КВИНКЕ
64
0
 
0
 
! Отговори
до 66 преди 3 седмици
сигурно се чувстват прекрасно в Ла-ла-ленд - квартала за всички вегани, антиваксъри и конспиратори.
63
2
 
1
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Господ си знае работата.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 65 "Аз издържах 2 години и се отказах по съвет на лекар." Е това "по съвет на лекар" е направо смешно! :) Ти така по "съвет на лекар" може и да се навaксаш с експеpименталка, бе пич! И няма да носи отговорност после! Аз не съм веган и не подкрепям крайностите, но познавам достатъчно хора, които са вегани от години и се чувстват прекрасно. Но не са от модерните вегани с магазинна "веган" храна, а с храна от разни био или собствено производстство. Може би това има значение.
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Веганството като начин на живот в дългосрочен план не става. Много е трудно да си набавиш мастни киселини (освен ако не можеш да ядеш по кило ленено семе на ден), без които мозъка престава да работи добре и почват проблеми. Аз издържах 2 години и се отказах по съвет на лекар. Сега ям поне риба и яйца. Една позната продължи и се сдуха психически до степен гласуване за Копейкин и иска да се върне комунизма. Няма какво да се каже повече
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи там пише,че няма млечни продукти пък то има. А при нас пише,че има мляко в млечните продукти пък то няма. Каква ирония
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
""Не може да си с тежка алергия, и да разчиташ на непогрешимостта на случайни хора, или живота ти да виси на зле написан етикет или меню. И да нямаш в себе си антихистамини. Не желая да прозвучи грубо, но случилото се е естествен подбор." - В Дания може. А сега всички замесени, ще има "подбор" и 15 години в затвора." - И какво като има затвор? Ще се съживи починалата ли? Ако аз имам подобни алергии в ресторант ще ям само пържени картофи и някакви подобни 100% сигурни храни.
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много знаят от ресторанта какво е имало в тирамису-то. Поръчали са го от някой сладкарски цех и каквото дошло - дошло. То ако беше някой ресторант, които сами си приготвят десертите, щяха да знаят какви съставки са вътре.
57
0
 
2
 
! Отговори
Цъ преди 3 седмици
И защо ти е нещо скъпо, като има и преднизолон на таблетки, а ампула адреналин е левче? Ама нищо чудно сега и тях да затрият, че са български!!
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не е фейк нюз, навсяъде е по новинарските сайтове на английски също. Явно , че е истина.
55
8
 
1
 
! Отговори
Леля чичо преди 3 седмици
Фейк нюз, толкова много случаиности обикновенно са в пропагандистки статии за промивка , чал
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Не може да си с тежка алергия, и да разчиташ на непогрешимостта на случайни хора, или живота ти да виси на зле написан етикет или меню. И да нямаш в себе си антихистамини. Не желая да прозвучи грубо, но случилото се е естествен подбор." - В Дания може. А сега всички замесени, ще има "подбор" и 15 години в затвора.
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 55 - Ако си беше взела тортичката вкъщи, каква щеше да е разликта? Ресторантите са свободни, да откажат да сервират хран на чокве с такива пробелми, но не и да лъжат, какво сервират. А и наче, идеята, да не се яде по ресторанти, мжое да е близка само до нечии акъл, свикнал с безхаберие, безотговорност и измами.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ужасно е това нещо! Аз не съм привърженик на веганските храни, но когато млада жена страда от нещо толкова сериозно, не можеш да му предлагаш храна, която ще я убие! Бог да я прости!
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е ся може ли, човек толкова алергичен да ходи и да яде по ресторанти? Акъл има ли? Да си яде в къщи. Близко е до акъла, че след като има такива алергии все някъде ще я натровят. Ако това е истина сама си е виновна. Играла си е на руска рулетка
50
2
 
2
 
! Отговори
вгз преди 3 седмици
Горката. :/
49
0
 
0
 
! Отговори
до 51 преди 3 седмици
Турция.
48
3
 
4
 
! Отговори
ПоздравиОтКлаус Шваб преди 3 седмици
ако Бяхте Яли Месо от Лабораторията на Бил - нямаше да има Проблем!
47
1
 
9
 
! Отговори
До 20 преди 3 седмици
Някъде в България да се продава Анапен? Няма го от близо петилетка. За незнаещите, това е приготвена доза адреналин с инжектиращ механизъм (тип инсулиновите писалки). Слага се мускулно за секунда. Изчезна от българския пазар незнайно защо. Преди 5г струваше по 70-80лв бройката (ампула адреналин е левче-две, а спринцовка с игла стотинки)
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
веган храните особено тия сирена, пастети, заместители са по-пълни с *** от най-гадните неща в макдоналдс. Всичко е Е-та, емесджи, тор ала бала. Бях веган за малко и нещата ескалираха на зле. Ако някой има силна алергия задължително да си ходи с епипена.