Йордан Лечков прави рок училище

Сливенския кмет ще бъде патрон на първото по рода си “Рок училище” или по друг начин казано “Национален фестивал на ученическите рок и поп състави”
18 май 2006 12:27,
Йордан Лечков прави рок училище
Сливенския кмет Йордан Лечков ще бъде патрон на първото по рода си “Рок училище”. Снимка: Булфото

Сливенския кмет Йордан Лечков ще бъде патрон на първото по рода си “Рок училище” или по друг начин казано - “Национален фестивал на ученическите рок и поп състави”, който ще се проведе в местността “Карандила” от 9-11 юни.

В конкурсната програма ще вземат участие 30 групи, избрани чрез предварителен кастинг. Възрастовата граница на участниците е между 14-19 години. В регламента обаче се позволява един от членовете на всяка група да бъде на възраст до 22 години.

Всяка група ще изпълни на сцената по три песни с общо времетраене 15 минути, като задължително условие е едната от тях да бъде авторска.

На фестивала ще вземат участие и утвърдени вече имена като Gravity Co., Уикеда и Awake. Част от членовете на групите ще бъдат включени и като жури в конкурсната програма, както и в организирания уъркшоп.

Желаещите да вземат участие в конкурсната програма трябва да изпратят до община Сливен аудиозапис на две песни в тяхно изпълнение, направен в домашни условия. Задължително е поне една от композициите да бъде авторска.

Таксата за участие на група е в размер на 30 лв. Песните се приемат по e-mail или на диск по пощата.

Разбира се, ще има и награди, като част от тях са запис на песен в професионално студио, китара за най-добрият китарист, а големите призове все още се пазят в тайна. За повече информация и формуляр за участие желаещите могат да пишат на адреса на младежкия дом в гр.Сливен : Сливен 8800, Младежки дом, ул. „Д-р Константин Стоилов”12, и на e-mail: mladejkidom@abv.bg

Специално за фестивала в парк “Карандила” ще бъдат разположени палатки. Местността се намира на 30 км от Сливен. От града до парка може да се стигне за 20 минути чрез въжен лифт. Също така, по време на тридневният фестивал ще има денонощен градски транспорт до “Карандила”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание