БГ бой-банда ще покорява девичи сърца

Новият проект се казва “Групата” и е проект на сп. Блясък, Nescafe, КаМюзик, радио и телевизия City, и предаването “Огледала”
6 юни 2006 15:15,
БГ бой-банда ще покорява девичи сърца
Красиви и талантливи момчета ще имат възможност да станат звезди не само у нас. Снимка: Корбис

Нова българска бой банда ще се бори за сърцата на българските и чуждестранни фенки, стана ясно днес на пресконференция в София, дадена от продуцентите на бъдещата суперпродукция.

4 момчета ще бъдат избрани след национален кастинг, след което ще запишат песен в Warner Chapel Studios - Швеция при хора, работили с изпълнители като Бекстрийт Бойс и Бритни Спиърс.

Новият проект се казва “Групата”, като това обаче няма да е името на самата група. Проекта е дело на сп. Блясък, Nescafe, КаМюзик, радио и телевизия City, и предаването “Огледала”.

Всеки, който желае да се запише за участие, е нужно да изпрати демозаписи на гласа си в домашни условия, както и снимки на адреса на списание Блясък или по e-mail, който ще бъде публикуван на 13 юни на сайта www.grupata.net

Набирането на кандидати ще продължи до 10 юли, а условията за участие са: да сте привлекателен младеж на възраст 18-28 години и да имате добри гласови данни.

До конкурса няма да бъдат допускани популярни лица, като участниците в Стар Академи например, тъй като се дава шанс на напълно непознати до този момент таланти.

“Участниците в Стар Академи имаха своите 15 минути слава и това, че не успяха да продължат, се дължи единствено на техните продуценти”, заяви управителят на КаМюзик Вълчо Калудов.

Той изяви и увереността си, че новият проект няма да остане в историята само с един хит, ами ще издаде албум и дори ще има опити той да бъде изнесен в чужбина.

Кахърни песни в конкурса няма да има”, заяви Камен Спасов от радио и телевизия City. “Композиторите в България си мислят, че колкото по-тъжна и сложна песен напишеш, толкова по-добре. Нищо подобно. Те искат да накарат изпълнителите да пеят едновременно като Борис Христов и Боно от U2. Това само Nescafe 3 в 1 го може, в музиката не става.”

От избраните в кастинга момчета на финала ще останат само две групи по 3-ма, като тези 2 групи ще се състезават помежду си, изпълнявайки само нови песни. Всяка стъпка на младите таланти ще бъде следена от телевизия City и предаването Огледала.

Победителите ще бъдат обявени през есента, когато са и годишните награди на списание Блясък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание