Текила, пот и пого – Звярът се завърна

Всъщност под това малко хевиметъл заглавие се крие историята на кръщенето на онлайн-радиото Тангра Мега Рок, състояло се в понеделник вечерта в клуб Black Box
6 юни 2006 15:41,
Текила, пот и пого – Звярът се завърна
La Plebe в действие, "плуващи" в публиката хора и краводерската легенда Бичето Снимки: Stroeja.com

Всъщност под това малко хевиметъл заглавие се крие историята на кръщенето на онлайн-радиото Тангра Мега Рок, състояло се в понеделник вечерта в клуб Black Box. Главни заподозрени по реда на излизане бяха Switchstance, мексиканците La Plebe, Panican Whyasker, Бичето и R.O.B.T.F.

Текилата от заглавието пък всъщност беше подаръкът на Били Гулд (eкс- Faith No More) към Васил Върбанов за добрия старт, иначе феновете охлаждаха страстите с бира.

Бомбата в Black Box избухна още от самото начало, след като Switchstance излязоха, забиха първото си парче “Faceless” и накараха масата от фенове да превърнат залата в една подскачаща сауна. С новия си барабанист (преминал през едни от най-характерните софийски хардкор групи и дори една блек метъл през 90-те) Switchstance не само подгряха публиката, ами едва не я изтощиха още преди появата на “хедлайнерите”.

Мексиканците La Plebe успяха да довършат започнатото от Switchstance пъклено дело и в залата едва ли останаха непокътнати от погото хора. Мятането от сцената (любимия stagediving) се превърна в най-нормалното нещо, дори пишещият тези редове си остави очилата на бара и отиде да провери силата на въртене в центъра на циклона от хора.

Брас-секцията в средата на сцената представена от пълничкия Антонио (тромбон) и слабия Алберто (тромпет) се представи на нивото на двамата вокали Лупе и Адам, които въпреки леките притеснения за нашата публика накрая едва ли искаха да слязат от сцената.

Добре познатите Panican Whyasker внесоха известна доза успокоение на темпото, макар това да не свали температурата в залата. Нуфри се раздаваше усилено, макар че тепърва му предстоеше изява и с другия му проект R.O.B.T.F.

Дългоочакваното завръщане на легендата от село Краводер - Бичето, се случи изведнъж с приятелски поздрави от типа: “Къде сте бе, педераси”. Легендата на “ар-енд-би” сцената, в неподражаем стайлинг от селско работно облеко и плетеняци, зарева с пълно гърло познатите на всички свои хитове.

Залата от сауна се превърна в аквариум, тъй като постоянно скачащите от сцената хора плуваха като рибки, носени от ръцете на хората отдолу. Балета на Бичето се погрижи и за еротичното настроение у присъстващите, като Леля Славея щедро се опитваше да покаже анатомичните си прелести, които обаче останаха скрити от иначе оскъдното й бельо.

За финал, онези, които издържаха, останаха да разпуснат с R.O.B.T.F., a аз като фен на един друг проект на Нуфри – Groovybone Crusher, се оттеглих точно в 12:30 от клуба, за да полея с няколко студени напитки новото начало на www.radiotangra.com


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание