Джей Зи отказва шампанското заради расизъм

Известният рап изпълнител и продуцент Джей Зи забрани продажбата на марка шампанско в нюйоркския си клуб 40/40
15 юни 2006 17:11,
Джей Зи отказва шампанското заради расизъм
Пи Диди застана на страната на Джей Зи и показа какво му е отношението към шампанското "Cristal". Снимка: Корбис

Известният рап изпълнител и продуцент Джей Зи, забрани продажбата на шампанско „Cristal“ в нюйоркския си клуб 40/40, след като шефът на компанията производител на искрящата напитка Фредерик Розойд направил „расистки“ забележки към хип-хоп средите пред списание Economist.

Розойд не бил особено впечатлен от добилото широка полулярност сред рап средите изтънчено шампанско и се оплакал - това е нежелан интерес за нас. Но какво можем да направим. Ние не можем да забраним на хората да си го купуват. Сигурен съм, че марки като Дом Периньон и Круг биха били доволни от такъв бизнес“.

Веднага след изявлението на Розойд, Шон Картър, известен повече като Джей Зи, обяви, че спира продажбата на скъпата напитка в нюйоркския си клуб 40/40.

Направи ми впечатление изказването на господин Розойд, че „хип-хоп средите“ са „нежелан интерес“ за неговата компания. Според мен това са расистки коментари и аз няма да продължавам да подкрепям никой от неговите продукти, както в бизнеса ми, така и в личния ми живот.

В интерес на истината, Джей Зи дори възпя качествата на шампанското „Cristal“ в песента си „Hard Knock Life“ преди няколко години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание