Стар пънкар се научил да чете и пише на 41

Легендарният китарист на Sex Pistols – Стив Джоунс, си призна, че до 41-годишна възраст не е знаел да чете и пише
12 сеп 2006 16:39,
Стар пънкар се научил да чете и пише на 41
Стив Джоунс на холивудска премиера през юли, 2006 Снимка: Корбис

Оказва се, че дори в свят като днешния, човек може да пробие и без елементарни граматически познания. Това стана ясно, след като легендарният китарист на Sex Pistols – Стив Джоунс, си призна, че до 41-годишна възраст не е знаел да чете и пише, съобщава Контакт Мюзик.

51-годишният Джоунс, който в момента е култов радиоводещ в Лос Анджелис, бил ужасен, когато се налагало групата да подписва нов договор или нещо подобно, защото не знаел как точно да го направи.

Ходих на училище, но не внимавах много, защото не ми беше интересно. За мен нямаше никакъв смисъл от това. Винаги седях отзад с чернокожите и глупавите хлапета”, спомня си с умиление Джоунс.

Малко по-късно той напуска учебното заведение, за да стане дребен крадец. “Когато се махнах от училище, не знаех нито да чета, нито да пиша. Беше ужасно. Направо унизително. Това продължи до преди 10 години, когато си наех частна учителка”.

За щастие, тя ми помогна. Иначе преди, като ми се наложеше да ходя до банката и просто да подпиша един чек, се изпотявах, все едно ми предстои да извърша нещо наистина опасно”.

След разпадането на Sex Pistols, Стив Джоунс свири с много други известни музиканти, сред които и Siouxsie and the banshees, Iggy Pop, Bob Dylan, Megadeth, Cyco Miko и дори Melanie C (Spice Girls).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание