За не-концерта на Майк Патън

New Music Agency за пореден път се провалиха с организацията. На кого ли му пука...
16 юни 2008 10:52, Екип на Dnes.bg
87
За не-концерта на Майк Патън
Снимка: New Music Agency

Елена Пенева:

Ако хората си мислят, че да се направи концерт у нас е лесно, нека ви кажем, че не е така. Но за това трябва да се питат онези, които винаги успяват, а не онези, които все прецакват нещата.

Царете на провалите у нас са New Music Agency. И макар че едва ли им пука какво мислим, ще си го кажем...

Всичко започна от онзи ден, когато в редакцията ни пристигна информацията, че те ще водят Майк Патън у нас. Ние се зарадвахме, написахме възторжен материал и 3 минути след пускането му, колегата Васко влетя в стаята и ни предупреди, че ще има проблеми около концерта и предложи да напишем небрежно предупреждение.

Ние обаче направихме точно обратното – казахме му, че на хората трябва да се дава втори (пети?) шанс.

Няколко седмици след това (или по-точно в събота, около 20.00 часа) с колежката се запътваме към обявеното място за концерта с фотоапарати, камера, статив и всички екстри.

Минаваме цялата Борисова, натоварени със 100 кила техника, тренираме, правим бицепси и прасци и точно когато, залутани в полумрака, стигаме до бившия Маймунарник, откриваме вместо Майк Патън едно листче формат А4, с официално съобщение /правописът е запазен, бел. авт./:

Поради неблагоприятна метеорологична прогнозаза 14.06 концертъта на Майк Патън ще се сътои в клуб Blue Box, бул Мария Луиза 106

Без да поправим правописните грешки, си хващаме чукалата и тръгваме към това място, което нямаме идея къде се намира. След като подминаваме Лъвов мост, дори на надежденец като мен посоката след Централна гара се струва извън нормалните граници за такъв концерт.

Изпотени и забързани стигаме и установяваме, че въпреки закъснението си с близо час, сме изпуснали само чакането.

На тротоара пред бившото кино Освобождение – читалище, използвано за раздаване на дипломи за средно образование, кротко са насядали хора и пият топла бира. Часът е 9.30.

И ние се установяваме. Навън вали, после спира, и от време навреме пристигат таксита с ядосани хора, които, също като нас, са се лутали по нощните алеи на Борисовата.

Хората влизат, взимат им билетите без да ги късат, а за входа не се дава никакъв документ. Ако концертът се провали, те няма да си получат парите обратно.

Крайно изнервена се обръщам най-любезно към организаторите. Ето целия разговор, цитиран точно:

-Извинете, има ли някаква миниатюрна възможност концертът да не се състои?

-Не, 100% ще се състои, имаше саундчек и те преди малко си тръгнаха с бусчето. А вие защо питате?

-Ами защото съм ядосана, затова. И защо са си тръгнали?

-Ами да хапнат, бяха гладни.

-А според вас нормално ли е концертът да закъснява с над час и половина?

-Така е в България.

-В България, значи. А не мислите ли, че е нормално вие да поемете отговорност?

-Вижте сега, Майк Патън никога не е излизал навреме.

-Добре де, държавата ли ви е виновна, или Патън?

Изводите си ги правете сами. Ние си тръгнахме точно в 23.00, когато ни се стори, че 3 часа са прекалено много отделено време и внимание на хора, които очевидно даже нямат срам.

И между другото, чаках 4 часа за концерта на Джордж Майкъл. На стадион, на открито, на дъжд. Но той започна навреме, скъпи организатори.

Ето какво видяхме от концерта: 


Петя Славова:

След разходката в парка се притесняваме, че сме единствените объркали се и се успокяваме, че не може да сме чак толкова загубени.

Оказва се, че всички, абсолютно всички, застанали пред киното са „се объркали“ като нас. Плакатите, залепени отпред на стъклото, продължават да напомнят, че всъщност сме отишли където трябва и грешката не е в нас, а в организаторите.

Защото така концерт не се променя, а ако се прави, то се казва. Крещи се дори. Всички медии разбират, те пишат и предупреждават феновете. Ние разбрахме тази сутрин, защото на служебния мейл съобщение за промяната е изпратено през нощта, преди концерта.

От своя страна, организацията е „желязна“. Пред вратите на изтърбушеното кино стоят петима широкомащабни човека. Те не дават шанс на хората да кажат, че са недоволни. Феновете от своя страна са изнервени и през няколко минути освиркват. Но никой не ги чува.

Явно организаторите си имат свой метод на работа. Да изнервят клиентите си преди идването на групата, за да им хареса после повече. Но „тя“ не идва. На въпрос „Защо?“, обясняват, че и това ще стане „всеки момент“.

Доста хора като нас стоят отпред и предпочитат да изчакат преди да си купят билет. Просто за да са сигурни, че концерт ще има. Защото за компанията се говорят доста неща. Едно от които е, че след като обявят дадено събитие, то пропада, но закупилите си билет не си получават парите обратно.

Постоянно пристигат таксита, които изплюват забързани, притеснени „объркани“ фенове. Някои са дошли от други градове и трудно се ориентират къде точно се намира този никому непознат клуб със зала на читалище.

Иначе няма проблеми. Пийваме бира, която ни предлагат организаторите – топла, за 3 лв. И чакаме. 23.00...23.30...Вече не чакаме, тръгнали сме си, но тогава концертът е започнал. Mike Patton е свирил 1час, но като че ли на всички им е било предостатъчно.

В такава обстановка, след толкова нерви... и всички от Faith no more да бяха пристигнали, на никой нямаше да му пука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
2
 
! Отговори
Syco преди 15 години
Тук май повечето не сте наясно какво означава Патън за някои хора... дреме ми колко съм го чакал. И 3те пъти го чаках, 4тият пак ще го чакам.. даже и ако Сашо Томов го доведе..
65
1
 
2
 
! Отговори
Олга Конева преди 15 години
Всъщност това беше един от най-шантавите и екстремни /от звукова, че дори и от музикална гледна точка/ концерти, на които съм присъствал.
64
1
 
2
 
! Отговори
Irka преди 15 години
Ne mi che koncerta e zakusnial,vajnoto e che vuobshte imashe takuv!Koncerta beshe mega dobur!Osobeno i sled kato uspiah da hvana Patton na izlizane:-P
63
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
О, не, нямам. Просто на неща, "организирани" от него не ходя и няма да ходя. Докато не нарушавам етикета и правилата, ще пиша колкото ми душа иска.
62
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Анонимен " И аз съм фен на Патън" ти си най-смешния тука, явно имаш някакви лични отношения да си уреждаш с НМА, може би на някой концерт отиди и се оправете, ама за този концерт не искам повече глупости да пишеш защото беше недероятно, звука беше разбиващ,групата свири нечовешки и за мен беше най добрата събота в живота ми...
61
1
 
2
 
! Отговори
Корасон преди 15 години
Ей на кой не му изнаса,да фаща пъта и у Западна европа да оди да гледа концерт и да не чака.Они много сакат и концерт и да не чакат-врето било пари или било безценно.Връвете у Европа да видите,они там се за нещо тръчат и се времето им разграфено се нещо праат-сигурно и затова са с по големи заплати над 600 лв. зимат.Даа ама я тука съм си по добре,мене времето си ми стига за сичко,даже моем и да си пропилеем неколко часа у чекане,голема работа-по богат и убав нема да станем.Може да ражсъждавам като и офцъ,ама знам че не съм само аз-7 500 000 българи са те такива като мене
60
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ценя си времето, нервите и парите повече, отколкото предполагаш. А и предпочитам Патън с Mr. Bungle поне, ако не с Faith no More. Шансът да ми се случи което и да е от двете е минимален, така че на Русанов джоба няма да пълня.
59
1
 
2
 
! Отговори
Мила Атанасова преди 15 години
Някой да отбележи факта, че Патън не пиеше ракия - пиеше Шуменско!
58
1
 
2
 
! Отговори
redordead преди 15 години
НМА навремето и концерта на продиджи, който все пак по-късно се състоя. Аз поне от фиър фектърси си взех парите от билета, че май доста хора не са могли...
57
1
 
2
 
! Отговори
... преди 15 години
работилия в промоутърска фирма да не са те уволнили от НМА:)))))Нищо подобно ;) Патила съм си от НМА като зрител на концерти. Като започнем с един провален Motorhead преди 8-9 години, Paradise, Fear Factory който не се състоя и не помня вече колко още издънки.
56
1
 
2
 
! Отговори
Mike Patton Is God! преди 15 години
"И аз съм фен на Патън, но пред опцията да си скъсам нервичките със скапана организация и евентуален провал на концерта, предпочетох да ида на купон в събота."EGATI FENA, HAHHAHA:)
55
1
 
2
 
! Отговори
Grimli преди 15 години
е, изтрили са го, незнайно защо, ама както и да е, след концерта се снимах с патън и си имам много яка снимка с него:)i az i az:)!
54
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ееее, нищо, другия път може и цяла нощ да си киснете и да си чакате Годо да ви изнесе концерт, организиран от въпросните мърлячи. Докато има будали като вас да си дават парите на Русанов, той няма да изчезне, за съжаление.И аз съм фен на Патън, но пред опцията да си скъсам нервичките със скапана организация и евентуален провал на концерта, предпочетох да ида на купон в събота.
53
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
е, изтрили са го, незнайно защо, ама както и да е, след концерта се снимах с патън и си имам много яка снимка с него:)
52
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
работилия в промоутърска фирма да не са те уволнили от НМА:)))))
51
1
 
2
 
! Отговори
redordead преди 15 години
50. - 13:29 -От: АнонименНаправо не мога да спра да се чудя що за мазохисти сте... Някакви мърлячи ви правят на маймуни, а вие си трайкате и викате "браво". От този волски манталитет сме на това дередже.------пич, мисля, че всички дето са били на концерта, казаха - НМА са ***, но ние сме там заради Патън, и дори да знам, че има шанс да се скапе концерта, пак бих рискувал 30 кинта...ето и един бонус от мен, дано *** не го изтрият:
50
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Направо не мога да спра да се чудя що за мазохисти сте... Някакви мърлячи ви правят на маймуни, а вие си трайкате и викате "браво". От този волски манталитет сме на това дередже.
49
1
 
2
 
! Отговори
... преди 15 години
Ами докато има хора, които казват: "Ако трябва и 4 часа ще чакам, отишъл съм на концерт, нещата стоят така", дотогава ще ни правят на маймуни все едно им правим услуга, че сме отишли там. Плащате си за услугата - ама какво получавате - скъсани нерви и излишно кибичене, понеже някой не си е свършил работата. Работила съм в промоутърска фирма, знам колко е сложна организацията... обаче как от толкова много музикални агенции у нас, само тия некадърници успяват да гафят всеки път. Винаги артистите им са виновни за закъсненията. Друг път - все пак говорим за професионалисти, които не могат да си позволят да се излагат всеки път. Евала, че все пак излизат и свирят след гафовете на домакините им!
48
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Abe vie ne se li nauchihte che koncertite pochvat kogato grupata/muzikanta reshtat, tva da ne vi e futbolen mach! a tie koito ne sa namerili kluba ili ne znaiat za nego sa ot provinciata, tova e Kino Osvobojdenie, sofianci znaiat kude e , aide spoko!
47
1
 
2
 
! Отговори
Невена преди 15 години
И благодаря на redordead за готините коментари!!!