За не-концерта на Майк Патън

New Music Agency за пореден път се провалиха с организацията. На кого ли му пука...
16 юни 2008 10:52, Екип на Dnes.bg
87
За не-концерта на Майк Патън
Снимка: New Music Agency

Елена Пенева:

Ако хората си мислят, че да се направи концерт у нас е лесно, нека ви кажем, че не е така. Но за това трябва да се питат онези, които винаги успяват, а не онези, които все прецакват нещата.

Царете на провалите у нас са New Music Agency. И макар че едва ли им пука какво мислим, ще си го кажем...

Всичко започна от онзи ден, когато в редакцията ни пристигна информацията, че те ще водят Майк Патън у нас. Ние се зарадвахме, написахме възторжен материал и 3 минути след пускането му, колегата Васко влетя в стаята и ни предупреди, че ще има проблеми около концерта и предложи да напишем небрежно предупреждение.

Ние обаче направихме точно обратното – казахме му, че на хората трябва да се дава втори (пети?) шанс.

Няколко седмици след това (или по-точно в събота, около 20.00 часа) с колежката се запътваме към обявеното място за концерта с фотоапарати, камера, статив и всички екстри.

Минаваме цялата Борисова, натоварени със 100 кила техника, тренираме, правим бицепси и прасци и точно когато, залутани в полумрака, стигаме до бившия Маймунарник, откриваме вместо Майк Патън едно листче формат А4, с официално съобщение /правописът е запазен, бел. авт./:

Поради неблагоприятна метеорологична прогнозаза 14.06 концертъта на Майк Патън ще се сътои в клуб Blue Box, бул Мария Луиза 106

Без да поправим правописните грешки, си хващаме чукалата и тръгваме към това място, което нямаме идея къде се намира. След като подминаваме Лъвов мост, дори на надежденец като мен посоката след Централна гара се струва извън нормалните граници за такъв концерт.

Изпотени и забързани стигаме и установяваме, че въпреки закъснението си с близо час, сме изпуснали само чакането.

На тротоара пред бившото кино Освобождение – читалище, използвано за раздаване на дипломи за средно образование, кротко са насядали хора и пият топла бира. Часът е 9.30.

И ние се установяваме. Навън вали, после спира, и от време навреме пристигат таксита с ядосани хора, които, също като нас, са се лутали по нощните алеи на Борисовата.

Хората влизат, взимат им билетите без да ги късат, а за входа не се дава никакъв документ. Ако концертът се провали, те няма да си получат парите обратно.

Крайно изнервена се обръщам най-любезно към организаторите. Ето целия разговор, цитиран точно:

-Извинете, има ли някаква миниатюрна възможност концертът да не се състои?

-Не, 100% ще се състои, имаше саундчек и те преди малко си тръгнаха с бусчето. А вие защо питате?

-Ами защото съм ядосана, затова. И защо са си тръгнали?

-Ами да хапнат, бяха гладни.

-А според вас нормално ли е концертът да закъснява с над час и половина?

-Така е в България.

-В България, значи. А не мислите ли, че е нормално вие да поемете отговорност?

-Вижте сега, Майк Патън никога не е излизал навреме.

-Добре де, държавата ли ви е виновна, или Патън?

Изводите си ги правете сами. Ние си тръгнахме точно в 23.00, когато ни се стори, че 3 часа са прекалено много отделено време и внимание на хора, които очевидно даже нямат срам.

И между другото, чаках 4 часа за концерта на Джордж Майкъл. На стадион, на открито, на дъжд. Но той започна навреме, скъпи организатори.

Ето какво видяхме от концерта: 


Петя Славова:

След разходката в парка се притесняваме, че сме единствените объркали се и се успокяваме, че не може да сме чак толкова загубени.

Оказва се, че всички, абсолютно всички, застанали пред киното са „се объркали“ като нас. Плакатите, залепени отпред на стъклото, продължават да напомнят, че всъщност сме отишли където трябва и грешката не е в нас, а в организаторите.

Защото така концерт не се променя, а ако се прави, то се казва. Крещи се дори. Всички медии разбират, те пишат и предупреждават феновете. Ние разбрахме тази сутрин, защото на служебния мейл съобщение за промяната е изпратено през нощта, преди концерта.

От своя страна, организацията е „желязна“. Пред вратите на изтърбушеното кино стоят петима широкомащабни човека. Те не дават шанс на хората да кажат, че са недоволни. Феновете от своя страна са изнервени и през няколко минути освиркват. Но никой не ги чува.

Явно организаторите си имат свой метод на работа. Да изнервят клиентите си преди идването на групата, за да им хареса после повече. Но „тя“ не идва. На въпрос „Защо?“, обясняват, че и това ще стане „всеки момент“.

Доста хора като нас стоят отпред и предпочитат да изчакат преди да си купят билет. Просто за да са сигурни, че концерт ще има. Защото за компанията се говорят доста неща. Едно от които е, че след като обявят дадено събитие, то пропада, но закупилите си билет не си получават парите обратно.

Постоянно пристигат таксита, които изплюват забързани, притеснени „объркани“ фенове. Някои са дошли от други градове и трудно се ориентират къде точно се намира този никому непознат клуб със зала на читалище.

Иначе няма проблеми. Пийваме бира, която ни предлагат организаторите – топла, за 3 лв. И чакаме. 23.00...23.30...Вече не чакаме, тръгнали сме си, но тогава концертът е започнал. Mike Patton е свирил 1час, но като че ли на всички им е било предостатъчно.

В такава обстановка, след толкова нерви... и всички от Faith no more да бяха пристигнали, на никой нямаше да му пука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
3
 
! Отговори
mause преди 15 години
Работил съм в организацията нак онцерти но никога не се е случвало закъснение с повече от 1 час... Имаше случаи когато групата идва с доста закъснение заради проблеми на митницата, но дори и тогава концерта еп очвал с час закъснение...въпрос на организация и професионално отношение.На приказките че групата или изпълнителя бавят ще кажа че са пълни глупости. Още при пристигането на дадения изпълнител (или група) той бива подхващан от организаторите и следва начертана програма (одобрена предварително и от двете страни)... яденето, почивките, гостуването някъде, дори напиването на този изпълнител са вкарани в определени времеви рамки!
85
1
 
2
 
! Отговори
HATE преди 15 години
az ne znam kolko koncerta trqbwa da ima, za da bydat zawedeni pod otgowornost g-n Rusanow i shajkata JALKI SMESHNINICI - LAKEI okolo nego. Zapochjwajki ot predi poweche ot 10 godini, toq PALQCHO prodyljawa da prawi fiktiwni koncerti - piramidi, Prodigy, Motorhead, Maiden, kup hip - hop sybitiq i t.n. TWA MOMCHENCE, koeto be izhwyrleno ot SME poradi nekadyrnost i tarikatlyk, TRQBWA DA LEJI, mnogo wreme po narowete na Sofijskiq - AKO BQHME NOMALNA DYRJAWA, TWA SHTESHE DA E FACT.
84
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
не бешеееееееее :(
83
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
До 11 - couldnt say it better:)
82
1
 
2
 
! Отговори
momchil преди 15 години
сравнявате патън с джордж майкъл? май не сте много в час с рок концертите. този на патън и зу наистина беше преживяване, а отвън бирата беше студена и на нормални цени. на входа наистина не даваха никакви документи на хората, които си купиха билети на място, май на такива места вече трябва да идват и някакви финансови ограни.
81
1
 
2
 
! Отговори
.11 преди 15 години
Ужасно глупава статия за концерт на който журналистите дори не са присъствали. Толкова много коментари за това кой е фен на музиката и кой овца и кой клиент и това че само защото е дал 30 лв. някой има правото да се прави на господ. (имате ли идея колко не му пука за парите на този човек? Мислите че го прави заради тях? Направете си проучванията.)За мен беше прекрасно изживяване! 3 дни преди концерта разбрах че вероятно ще бъде в Blue Box от официалния сайт на НМА и от страницата за събитието в ласт.фм. Честно казано беше логично предвид метеорологичните условия. Писах и разни коментари към събитието в програмата.бг, така че не мисля че всички са били заблудени относно мястото на събитието. Имах прекрасна компания с която си изкарахме чудесно говорейки си в чакане на Патън и пихме от въпросната 3-левова бира (странно, нашите бяха студени). Концерта беше разтърсващ, но само за хора, които биха имали търпението и уважението да изчакат 2 часа, така че това си беше и като един вид дзен тест. To make the long story short - драги автори на горната статия, надали щяхте да харесате концерта, г-н Патън всъщност ви е направил услуга похапвайки, защото вероятно единственото което щяхте да чуете е само шум. За останалите си бе страхотно преживяване.
80
1
 
2
 
! Отговори
Христо Михайлов преди 15 години
Какво лошо има в това човек да има претенции и като му продават бирата за 3 лв да иска да е студена.Нека да се върнеме тогава в татово време.Въобще като си овца не се изненадвай че те стрижат
79
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
майк патън като "си обикаля и се занимава с това, което му е интересно", що взима пари на хората за билети?що не седне в някоя градинка, да свири за без пари , като е такъв бог? пък тогава да си идва и си тръгва, в колкото си иска часа.щом е взел пари за билета и щом на билета пише 21 часа, ще си донесе величествения г*з в 21 часа и толкова.
78
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Mike rules!!!*** you all!!!
77
1
 
2
 
! Отговори
Oasis преди 15 години
Mike Patton e Golemec mili momi4enca-a vie ne mojete da mu se oprete v nito edna oblast-taka 4e ne 3h a 30h da go 4akate ne zaslujavate da go vidite,vie mojete da idite na nqkoi Bg pederast kato Grafa ili Miro ili na nqkoi Travers kato Nina Nikolina ili Desi Tenekedjieva i da se izkefite maksimalno-are 4upkata Bg le6ove-koi va ebava vas v 6-to raionno?
76
2
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Патънчо си е въздух под налягане и като го изпусниш се чувало фъсссс и надрусаните "фенки" си помислили че е "божествена музика". Патънчо си е самозабравил се кинтокъртач и нищо повече. А колкото до тъпата агенция няма какво повече да се коментира освен и аз да и покажа два средни пръста.
75
1
 
2
 
! Отговори
Момчил преди 15 години
вие кво искате. отивате в 9.15, в 9.30 почва, в 11.00 свършва, 11.10 такси, 11.30 зъбки, 11.40 възглавница. даже и химна да не изслушате.излезте, вижте се с приятели, пийте питиета.и всички накичени с тениски на фейт но мор. те хората отдавна пуснаха кепенците, сега майк патън си обикаля и се занимава с това, което му е интересно.
74
1
 
2
 
! Отговори
invertedquestionmark преди 15 години
Без да искам да оправдавам НМА - Патън наистина умишлено си закъснява, не всички бяха ходили до Маймунарника, а в Blue Box се организира вече трети концерт и не е чак толкова неизвестен. И от концертът съм страшно доволен. Въпреки това още след този с Фенеше преди няколко месеца писах писмо на Майк Патън с молба следавщия път да работи с други промоутъри.
73
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
просто трябва да има система за връщане на парите! не искаш да чакаш, болен си, изкочила ти е работа, в друга държава си, нормално е да можеш да върнеш билета /дори да се заплати няква неустойка/ и да си вземеш парите! аз харесвам фейт, томахоук , но тези преокти не ги разбирам. ако бях на концерта нямаше да чакам 3 часа в никакъв случай, няма да позволя да ме *** така! п.с. най тъпия концерт в НРБ беше на депеш!
72
1
 
2
 
! Отговори
Grimli преди 15 години
абе еленке ти от къде си бе душа, явно не си от софия:)))))
71
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
или номер 43. Сега да не вземеш да ми кажеш, че Депеш са по-малко звезди от Майк Патън? Значи Депеш могат да закъснеят в рамките на приличните там колко бяха, 20 минути или 30, не се усетиха даже, а някакъв си Патън понеже е мно велик, 3 часа. И на другия край на Софя. Аз съм фен на музиката, обаче като си давам парите за концерта съм клиент. Ти изглежда си просто овца и в двата случая.А не може ли Патън еднивременно да е много велик, и да дойде навреме и където трябва? Айде вече лека-полека да се излекуваме от повсеместния комплекс за малоценност, дето ни тресе цялата държава. Или ти си мислиш, че като е дошъл да свири срещу кеш, трябва да му благодариш, вместо да му теглиш една майна, че си чакала като прана черга 3 часа??Даже не говоря за Патън конктретно, то се видя кой виновен за случката. Обаче ей такива изказвания като видя: висяла 100 часа да чака и накрая се размазала от благодарност.Овча му работа
70
1
 
2
 
! Отговори
петко петков преди 15 години
и другата дето и забравих името..."Пийваме бира, която ни предлагат организаторите топла, за 3 лв..."Вие двенките, следващия път се пробвайте вие да организирате концерт на Майк Патън, Майкъл Джексън или който си изберете.Но гледайте да го организирате в някоя бурена фабруика, та да има постоянно студена бира специално за вас.Егати и претенциите, брато, разбираш ли...
69
1
 
2
 
! Отговори
Жеко преди 15 години
"и всички от Faith no more да бяха пристигнали, на никой нямаше да му пука."ахахахаааххахахахахаххахах:)))))))) леле не съм се смял така от годиниабе девойки вие май не сте от софия а?
68
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Сашо Томов президент на Левски!
67
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Това за Томов беше много добро :)