За не-концерта на Майк Патън

New Music Agency за пореден път се провалиха с организацията. На кого ли му пука...
16 юни 2008 10:52, Екип на Dnes.bg
87
За не-концерта на Майк Патън
Снимка: New Music Agency

Елена Пенева:

Ако хората си мислят, че да се направи концерт у нас е лесно, нека ви кажем, че не е така. Но за това трябва да се питат онези, които винаги успяват, а не онези, които все прецакват нещата.

Царете на провалите у нас са New Music Agency. И макар че едва ли им пука какво мислим, ще си го кажем...

Всичко започна от онзи ден, когато в редакцията ни пристигна информацията, че те ще водят Майк Патън у нас. Ние се зарадвахме, написахме възторжен материал и 3 минути след пускането му, колегата Васко влетя в стаята и ни предупреди, че ще има проблеми около концерта и предложи да напишем небрежно предупреждение.

Ние обаче направихме точно обратното – казахме му, че на хората трябва да се дава втори (пети?) шанс.

Няколко седмици след това (или по-точно в събота, около 20.00 часа) с колежката се запътваме към обявеното място за концерта с фотоапарати, камера, статив и всички екстри.

Минаваме цялата Борисова, натоварени със 100 кила техника, тренираме, правим бицепси и прасци и точно когато, залутани в полумрака, стигаме до бившия Маймунарник, откриваме вместо Майк Патън едно листче формат А4, с официално съобщение /правописът е запазен, бел. авт./:

Поради неблагоприятна метеорологична прогнозаза 14.06 концертъта на Майк Патън ще се сътои в клуб Blue Box, бул Мария Луиза 106

Без да поправим правописните грешки, си хващаме чукалата и тръгваме към това място, което нямаме идея къде се намира. След като подминаваме Лъвов мост, дори на надежденец като мен посоката след Централна гара се струва извън нормалните граници за такъв концерт.

Изпотени и забързани стигаме и установяваме, че въпреки закъснението си с близо час, сме изпуснали само чакането.

На тротоара пред бившото кино Освобождение – читалище, използвано за раздаване на дипломи за средно образование, кротко са насядали хора и пият топла бира. Часът е 9.30.

И ние се установяваме. Навън вали, после спира, и от време навреме пристигат таксита с ядосани хора, които, също като нас, са се лутали по нощните алеи на Борисовата.

Хората влизат, взимат им билетите без да ги късат, а за входа не се дава никакъв документ. Ако концертът се провали, те няма да си получат парите обратно.

Крайно изнервена се обръщам най-любезно към организаторите. Ето целия разговор, цитиран точно:

-Извинете, има ли някаква миниатюрна възможност концертът да не се състои?

-Не, 100% ще се състои, имаше саундчек и те преди малко си тръгнаха с бусчето. А вие защо питате?

-Ами защото съм ядосана, затова. И защо са си тръгнали?

-Ами да хапнат, бяха гладни.

-А според вас нормално ли е концертът да закъснява с над час и половина?

-Така е в България.

-В България, значи. А не мислите ли, че е нормално вие да поемете отговорност?

-Вижте сега, Майк Патън никога не е излизал навреме.

-Добре де, държавата ли ви е виновна, или Патън?

Изводите си ги правете сами. Ние си тръгнахме точно в 23.00, когато ни се стори, че 3 часа са прекалено много отделено време и внимание на хора, които очевидно даже нямат срам.

И между другото, чаках 4 часа за концерта на Джордж Майкъл. На стадион, на открито, на дъжд. Но той започна навреме, скъпи организатори.

Ето какво видяхме от концерта: 


Петя Славова:

След разходката в парка се притесняваме, че сме единствените объркали се и се успокяваме, че не може да сме чак толкова загубени.

Оказва се, че всички, абсолютно всички, застанали пред киното са „се объркали“ като нас. Плакатите, залепени отпред на стъклото, продължават да напомнят, че всъщност сме отишли където трябва и грешката не е в нас, а в организаторите.

Защото така концерт не се променя, а ако се прави, то се казва. Крещи се дори. Всички медии разбират, те пишат и предупреждават феновете. Ние разбрахме тази сутрин, защото на служебния мейл съобщение за промяната е изпратено през нощта, преди концерта.

От своя страна, организацията е „желязна“. Пред вратите на изтърбушеното кино стоят петима широкомащабни човека. Те не дават шанс на хората да кажат, че са недоволни. Феновете от своя страна са изнервени и през няколко минути освиркват. Но никой не ги чува.

Явно организаторите си имат свой метод на работа. Да изнервят клиентите си преди идването на групата, за да им хареса после повече. Но „тя“ не идва. На въпрос „Защо?“, обясняват, че и това ще стане „всеки момент“.

Доста хора като нас стоят отпред и предпочитат да изчакат преди да си купят билет. Просто за да са сигурни, че концерт ще има. Защото за компанията се говорят доста неща. Едно от които е, че след като обявят дадено събитие, то пропада, но закупилите си билет не си получават парите обратно.

Постоянно пристигат таксита, които изплюват забързани, притеснени „объркани“ фенове. Някои са дошли от други градове и трудно се ориентират къде точно се намира този никому непознат клуб със зала на читалище.

Иначе няма проблеми. Пийваме бира, която ни предлагат организаторите – топла, за 3 лв. И чакаме. 23.00...23.30...Вече не чакаме, тръгнали сме си, но тогава концертът е започнал. Mike Patton е свирил 1час, но като че ли на всички им е било предостатъчно.

В такава обстановка, след толкова нерви... и всички от Faith no more да бяха пристигнали, на никой нямаше да му пука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
2
 
! Отговори
.. преди 15 години
Абсолютно си прав...концертът беше жесток...за повечето беше ясно, че организацията ще куца, но в крайна сметка сме отишли да слушаме, нали...Друг е въпросът, че сме най-добри в това да плюем :) по форуми...жалка картинка ;)
45
1
 
2
 
! Отговори
Grimli преди 15 години
d e kak tia jurnalisit ne sa proverili che se mesti koncerta mnogo malko hora ne se biaha informirali
44
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Невена добре казано *** повечето пишешти тука не съ нито фенове на каквата и да е музика още по малко на Майк, аз ама изобщо не знам и не ме интересува в колко къде и кой и какво, концертът беще един от най великите в живота ми и само прекрасни спомени пазя, за недоволните ходете на Пайнер там е по ефтино и почва навреме;P
43
1
 
2
 
! Отговори
Невена преди 15 години
Защо никой не казва и дума за концерта!? Беше СТРАХОТЕН! И пак ще отида дори отново да чакам 3 часа. Защото първо съм фен, а после съм клиент на услуга. Защото качеството на музиката за мен е по-важно от качеството на организацията на концерта. И моля, нека не бъркаме оценката си за изпълнителите с тази за организаторите! Аз бях, където трябва и навреме. Дали чакахме по на вина на организаторите или по вина на музикантите не знам, но след концерта който чухме Mike Patton няма как да бъде обвинен в неуважение към феновете си. А Вие, дето се вживявате в ролята си на клиенти, като знаете, че организатор е НМА, проверявайте си по-добре информацията!!!
42
1
 
2
 
! Отговори
Крум преди 15 години
аз си пийвах на морето - щото колкото и да съм фен на Патан, знам че НМА са такива нещастници, че могат да скапят и най готините изпълнители.Сажалявам за овцете - дето продължават да им дават пари на тези нещастници от НМА да ви правят на маймуни
41
1
 
2
 
! Отговори
Oz` преди 15 години
*на никого
40
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
redordead ne se habi bratche tia sa chalgadjiiki:)
39
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
абе тия "журналистки" да не беха едни дебели грозници дето се изнесоха точно 2 мин преди де почне концерта? хахахахаха:)))))
38
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
urigva6e li se pak??
37
1
 
2
 
! Отговори
redordead преди 15 години
ей, пак изтрихте линка към ютюб, поне някой да напише на каква база редкатирате коментари?надявам се поне това да не изтриете:Michael Allan Patton (born January 27, 1968) is an American singer, songwriter, composer, multi-instrumentalist and video game voice actor, best known as the lead singer of the rock band Faith No More from 1988 to 1998. He has also handled lead vocals for Mr. Bungle, Tomahawk, Lovage, Fantômas, The Dillinger Escape Plan, and Peeping Tom.Patton has earned critical praise for his diverse vocals, which touch on crooning, falsetto, death growls, rapping, chanting, mouth music, beatboxing and scatting, among other techniques; critic Greg Prato writes, "Patton could very well be one of the most versatile and talented singers in rock music."[1]за който иска повече да търси в уикипедия, линк няма да давам, защото явно *** на този сайт са чели прекалено много 1984-а...
36
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Мановър свирят четири часа :P
35
1
 
2
 
! Отговори
redordead преди 15 години
Вместо обявените 3 часа, Mike Patton свири 1, но като че ли на всички им е било предостатъчно.--------------това изказване само показва колко не е в час този, който го е писал...1. къде е било обявено, че концертът ще е 3 часа?2. вие занете ли какво е концерт 3 часа и колко банди правят подобни неща?3. Вие въобще знаехте ли за какво става дума - т.е. какъв тип музика правят италианското трио и майк? занехте ли, че е пълна имппровизация с адски много куфеене, и че 3 часа предполагам е физически невъзможно да се издържи, както за музикантите, така и за феновете.вие знаете ли, че ако една песен е около 6 минути, за 3 часа това са около 28 песни, което е около 3 дългосвирещи албуми?Да не говорим, че нещата които се свириха не бяха песни, а по скоро свободни композиции с адски много импровизация.И накрая - поне да се бяхте поинтересували колко продъжли предният концерт...
34
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
АЗ ВИ ПРЕЕБАХ, СЪЖАЛЯВАМ, ЗАСЕКОХМЕ ГО В ЕДНО ЗАВЕДЕНИЕ И ЗАПИХМЕ ЯКО, И КАКТО ВИЖДАТЕ МУ ХАРЕСА:) ДАНО НЕ СТЕ ЧАКАЛИ ПРЕКАЛЕНО ДЪЛГО.
33
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
o6te li e s mustaci??
32
1
 
2
 
! Отговори
redordead преди 15 години
имах предвид, че НМА са най-големите нещастници от промоутърите дето канят банди в БГ...а на тоя по-долу дето си носел ташаците, научи се поне да позлваш кирилица...
31
1
 
2
 
! Отговори
lokster преди 15 години
До #28: А коя по дяволите е Анелия? Ти май много добре я познаваш, обясни ми. Но първо ми обясни кой по дяволите е Майк Патън :DМного *** народ има тук... Как само ми се връзвате :D :D :D Успокойте топката, пийте една студена вода и т.н. ;)
30
1
 
2
 
! Отговори
redordead преди 15 години
че НМА са най-големите , в това няма съмнение, аз обаче съм фен на Патън и предпочитам да рискувам 30 лева и да чакам 3 часа, отколкото да го изпусна, колкото до това дали е застаряваща звезда...мисля, че май въобще нямаш представа за творчеството му след фейт...
29
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
26 tapanar-horata koito pishat za tova ne hodqt sam os tashacite si v gashtite, a nosqt neshta sus sebe si i se razpravqt nalqvo na dqsno, kibik4iq dolen
28
1
 
2
 
! Отговори
redordead преди 15 години
24. - 11:57 -От: loksterДо #22: Планета? Бъркаш ме с някой, пич (ка). Има някой кух тук, и това не съм аз. И все пак, никой не ми отговори на въпроса: КОЙ ПО ДЯВОЛИТЕ Е МАЙК ПАТЪН? :D----------на лузъри отговори не се дават, има гугъл за тази работа, 100% съм сигурен, че не знаеш патън кой е но, знаеш всички песни на анелия?
27
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
abe edin ot vas e mnogo glupav, kato zakusnqvat grupite i ne zavisi ot agenciqta, togava KAKWI SA FUNKCIITE NA TAZA AGENCIQ ???? Ako sa da lapa samo pari i da ima ofic, kudeto pushat po cql den i gledat MTV, togava ne se u4udvaite 4e idvat tuka podritnati ot svetovnaat szena durti pedali i neosushtestveni lizbiiki. Drugo neshto e vseki koito e hodil na koncert na tazi agenciq znae 4e ne stavat i na ku4e hlqb da dadat, no nie shte gi zashtitavame, razbirame, pari shte im plashtame, zashtto sme bulgari. tova e. taka e v sqka sfera.takiva sme.nqma nujda da se komentira.