Лош късмет за 20 000 фена на Whitesnake и Def Leppard

Техниката на двете банди закъсня заради гранични проблеми, после запра и дъжд...
5 юли 2008 15:07,
140
Лош късмет за 20 000 фена на Whitesnake и Def Leppard
Феновете, които са отишли първи, са стояли 5 часа прави до започването на първите акорди. Снимка: Васил Христов

Лош късмет споходи над 20 000 човека, които посетиха снощи концерта на Whitesnake и Def Leppard.

Шоуто започна с огромно закъснение заради проблеми на границата, а за капак и дъждът не ни прости.

Иначе всичко стартира добре - повозихме се из София на двуетажния автобус, който циркулираше между стадиона и центъра на София - вътре звучаха хитове само на двете банди, пийвахме бира, беше весело.

Към 20 часа стадионът вече беше пълен и, както бе обявено, първи на сцената излезе Тома.

Той изпълни няколко хита, като Highway To Hell на AC/ DC, Paranoid на Sabbath и I Wanna Rock на Twisted Sister.

След неговото изпълнение, организаторите съобщиха, че тировете с техника на Def Leppard и Whitesnake са били задържани на македонската граница и че концертът със сигурност ще се състои, но ще закъснее.

Минути преди това видяхме два големи тира да влизат на стадиона, така че може да се каже, че версията е потвърдена и организаторите наистина нямат вина в случая.

Колкото и трескаво да кипяха работите по сцената и по разтоварването, шоуто се забави невероятно много и Whitesnake излязоха на сцената малко преди 23 часа (а по програма трябваше да са там към 20).

Макар феновете да бяха седели прави няколко часа, всички изригнаха и се зарадваха, че се е свършило с чакането и може да се започне с куфеенето (тези на първия ред, ако са влезли при отварянето на вратите в 17 часа, значи са стърчали прави 6 часа...).

Междувременно и дъждът започна да се изсипва, с което дойде и студът.

След толкова премеждия това май не изненада никого (пък то и се очакваше да вали...).

Whitesnake не изпълниха най-големия си хит - "Crying In The Rain", макар че едва ли можеше да има по-добри условия за това...

Сетлистата на групата беше приятна смес от новите им парчета и големите хитове.

Дейвид Ковърдейл и компания спряха да свирят минути след 12, а дебютът на Def Leppard в България се състоя малко преди да изтече първия час на 5-ти юли.

Все пак, хиляди фенове са чакали този миг и останаха стоически да видят легендарната банда.

В крайна сметка, след концерта мненията са противоречиви.

Повечето фенове на рока въобще не си спомнят лошите моменти, а само минутите под музиката на двете групи.

Други помнят само дъжда, калта, студа и чакането...

Ако и ти си бил там, искрено се надяваме да си от първите. Мизерии се случват, но важното е, че концертът се състоя въпреки всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
rock forever........ преди 15 години
бях там....чаках 4 часа....валя ме дъжд....бях безумно мокра, беше ми страшно студено по едно време.........звука не беше на ниво....едвам се докопахме за по една бира....но не съжалявам за нищо....пак бих отишла....и пак бих стояла.......беше невероятно......това е.....който не е доволен- да си седи в къщи.....
98
0
 
0
 
! Отговори
Metal God преди 15 години
В много *** държава живеем, дори ме можем да се изкефим на макс на такива велики банди и то най-вече заради простотията на организаторите на концерта. Аз съм бил на зверски много концерти и трябва да ви кажа, че по-мизерна организация НИКЪДЕ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ. Всички си отвисяхме докато влезем на стадиона, после трябваше да пуснем корени докато си купим по една бира, какви опашки бяха, не е истина просто. За закъснението на концерта - каквото и да си говорим, едва ли е имало проблем по границите, като ги зная колко са нещастни македонците, една смешна сума в евро там веднага оправя нещата. Аз лично минах през охраната с ПРЕПЪЛНЕНИ ДЖОБОВЕ с какви ли не неща вътре, така и никой не ме провери дали не нося ножове, бокс или ръчни гранати За това, че всеки се местеше където и както си иска по стадиона, без значение какъв билет си е купил - няма какво повече да кажа.Самият факт, че на организаторите им отнемаше доста повече време от нормалното да за правят някои неща, дори подготовката на сцената трябва да ни светне само за едно - може би смешните организатори, мизерниците мръсни бяха решили да спестят кинти откакво ли не - като се почне от смешния стадион Академик и се стигне до наемането на необходимия брой хора. Остава ни само едно - да се надяваме че концерта на Металика ще е ОК и няма да има такава простотия!
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
беше супер дано дойдат пак
96
0
 
0
 
! Отговори
Надя преди 15 години
Какво да ви кажа - и аз бях там,и аз бях мокра ,и на мен ми беше студено,бях на мноооооого много километри от вкъщи,дори бях през повечето време сама,Но това по никакъв начин не ми попречи!!!Лично на мен концерта ми хареса!Вярно е,че звука си беше кофти,както и чакането,но в крайна сметка можеше просто да не се състои(както преди няколко години в Стара Загора със Scorpions!)Малко уважение ли ви се струва това,че стояха на дъжда заради нас?!Можеха и да не го направят...Дъждът си е дъжд,но и според мен той придаде на атмосферата още повече привлекателност!До мен имаше две малки момченца ,качени на раменете на бащите си - стояха на дъжда без да им пука и пяха...да,знаеха всеки текст перфектно!!!Когато човек иска нещо,понякога е готов на всичко.Щом не сте готови,просто не го правете,бе хора.Както някой преди мен писа,като искате всичко да е перфектно ,просто отидете на клуб! \m/ "_" \m/
95
0
 
0
 
! Отговори
jenifer преди 15 години
Видяхме 2 велики групи, няма значение дъжда и чакането, истинските фенове сме щастливи!
94
0
 
0
 
! Отговори
dani преди 15 години
bqh tam i ne sajalqvam,4e 4akah.zaslujava6e si 4akaneto 3 4asa pred stadiona,3 vatre.strahotno 6ou,strahotno.tova 6te go pomnq cql jivot.i naistina tirovete s tehnikata sa bili zabaveni na makedonskata granica
93
0
 
0
 
! Отговори
Kolio преди 15 години
Много странно , как някои хора , дори и някои от тези , коитобяха на стадиона , така и не разбраха , че концертът не е на Whitesnake , а на Def Lepprad и Whitesnake .
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И аз така :-)
91
0
 
0
 
! Отговори
Dani преди 15 години
dori slabata organizaciq i dujda ne mojaha da mi pomra4at nastroenieto i vidqh 2te si lubimi grupi da zabivat i be6e fenomenalno qko, koito ne ostana za def leppard samo moje da se 4ystva mnogo zagubil Rock On (rock)
90
0
 
0
 
! Отговори
DF преди 15 години
Бях на концерта...не съм съгласна да се винят организираторите, като има проблем на граница, никой нищо не може да направи. Друг е въпросът, че проблемът е дебилен, ама сега какво - да подарим на югозападната съседка генератори ли?Дъждът...за тоя въпрос не мисля, че може някой да се вини.Някой беше споменал опашките за бира - срещу това и аз роптаех - не мога да разбера, след като се знае какво количество бира ще се изпие и колко хора ще се редят, какъв им беше проблемът да сложат още няколко бара, място имаше достататъчно. Както и не разбрах защо не бяха сложили и още тоалетни...?!Относно самият концерт - Whitesnake ме разочароваха...аз очаквах, че Ковърдейл няма да е много в кондиция, ама чак пък толкова...хич не съм доволна. И верно, как можа да не изпее Crying in the Rain, беше толкова тематична за случая ;)А Def Leppard...попринцип имам класация на любимите си групи и до сега AC/DC и Def Leppard се биеха за първо място...сега вече не се бият, 1вото място е ясно - Def Leppard. Останах силно впечатлена от тях, много близко отношение с публиката, имаше повече интеракция между тях и нас. Някой беше казал, че групите дори не се били извинили за закъснението - за Whitesnake нямам спомен, но Def се извиниха!!!Сега чупя пръсти вече за Металика....
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
мега мощен концерт :)
88
0
 
0
 
! Отговори
somebody преди 15 години
сега чакам "Металика".а вие?!:)
87
0
 
0
 
! Отговори
persepol преди 15 години
Бях на концерта - на първия ред:)след голямото чакане...не зная колко години вече си мечтаех да бъда на концирт на Деф Лепард...Бях на стадиона още в 17.00.Стоях прав,пих топла бира,валя ме дъжд,беше студено...но по дяволите...какво от това?!Важното е че ги чух,какво като качеството на звука не е било най-доброто.Кефих се като никога,виках и куфеех,радвах се на всяка песен...Дори и да не пееха,пак щях да съм доволен,че съм ги видял.Има и много по-лоши неща от които да се оплакваме.Така,че радвайте се на мамента и усещането!
86
0
 
0
 
! Отговори
Nel преди 15 години
Защо в България всичко се опорочава...снощи се убедих,че българина има голямо търпение и му се подиграват безусловно.Пропътувах 200 километра за да замръзна,да се окъпя на студения душ и да се погаврят с мен.Колкото и да обичам рок музиката...благодаря!А за организаторите...Вие сте ценици!!!
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
звукът на whitesnake беше ужасен!! def leppard бяха страхотни супер звук супер ка4ество!!!а дъждът --отвратителен!!и не мога да разбера докага в тъпата Булхариа ще има концерт на които ще може 4овек да си купи една бира без опашки!!
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За организацията - като всеки друг концерт у нас - газиш бутилки, мръсотия и кал, прескачаш коли (30-45 мин)със заветната цел да стигнеш до "оградата", където охраната те проверява - за тях нямам забележки - бързи, точни и коректни.После си вътре!Томата пя, читаво, според мен, въпреки допотопната техника която използва.Концерта се забави - факт - но според мен най лесно е да виним организаторите. Българите от югозападните покрайнини верно са тотоално изперкали...Да не говорим,че на концерта имаше 3 пъти повече хора, от колкото цялата македонска армия, и ако вместо да си гърмим старите пушки (виж Челопечене) ни ги бяха раздали, няма да имаме проблем с тировете за следвашия концерт :) Бях на концерта на Stones в Белград - най евтиния билет беше 40 ойро - и организацията за влизане, излизане и по време на ...., беше перфектна! Но, дет се вика - пари нема, действайте.Според мен Пепелянките направиха е-*ати - и- готиния концерт.Се съм бил последните 5 години на всичко читаво у нас и около нас, но такава комуникация публика- състав + навити хора на сцената и около нея не бях виждал...А и си беше мокро и студено, му :)
83
0
 
0
 
! Отговори
Ivo Minchev преди 15 години
Въпреки всички гадости, които се случиха, отново бих се подложил на това изтезание, дори и да знам, че ще протече по същия начин. Двете банди заслужиха уважението на българската публика.
82
0
 
0
 
! Отговори
Michelle преди 15 години
Организацията наистина не беше на ниво, като са разбрали, че ще има закъснение, едва ли СМЕ не са могли нещо да измисляват. Винаги трябва да им аплан "Б" ако нещo се промени или обърка - например да поканят някои от добритe БГ групи да подгряват народа.А що се отнася до Leppard & Snake - прекланям се пред таланата им, но дори не се извиниха за закъснението си, а едва ли са си и мислили, че звукът им ще е перфектен при такова набързо сглобяване на апаратурата
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Nqmam dumi prosto za celiq koncert.Na po lo6 koncert nikoga ne sym bil.Ako ni bqha kazali 4e 6te zakasneqt 100 4asa.6teh da izlqza na vynka da si sedna v kry4mata da si piq birata i da si qm cacata kato bql 4ovek.A ne da seda 3 4asa na nekva opa6ka za bira bez caca.I da se nadqvam 4e moje i da po4ne nqkoi da sviri.drug e vyprosa 4e birata be6e leko kazano odvratitelna.Bih dve biri na sutrinta se 4ustvah 4e sym ispil 20.Tezi dve biri4ki g iispih za6toto fakaniq dyjd drugite mi gi precaka.3 4asa redene na opa6ka 20 lea za bira v kraina smetka ispih 2.super ako znaeh 4e 6te po4nat v 23 6teh da ida na topli4ko i vsi4ko 6te 6e da e tok i jica.Mnogo obi4am i dvete grupi i samiqt stil na muzika.No v4era denqt be6e edin ot tezi v koito si mislq 4e pove4e nikoga nqma da piq bira i da slu6am podobna muzika.Prosto sym ogor4en ot v4era6niq den.Odelno sled kato pluklu4i vsi4ko.A az bqh mokyr kato leko kazano koko6ka se opitah da hvana taxi.uspeh za okolo 2 4asa myka za6toto vse pak jiveq na drugiq krai na sofia re6ih da si hoda pe6a.Za6toto bqh s kola no nqmah ideq kakvo me 4aka 3 4asa zakasnenie i dyjd re6ih da piq bira i da ostava kolata na pliska i na drugiq den da q zema.Prosto to vsega na tatyk SME 6te gi pluq na vsqkade no nikoga nqma da se otkaja ot tova koeto obi4am da slu6am.SME moje da sa *** i da ne znaqt kak se pravi koncert no tova nqma da me otkaje da ida na sledva6tata grupa koqto e v BG dori i SME da gi e pokanil.Da jivee Metala i rocka v BG leka no6t i vi pojelavam vskq godina da hodim na koncerti na dobri grupi koito znaqt kak se sviri pred 20000 hilqdi.Vypreki 4e organizatorite sa glupaci
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като чета, бая народ яко се е минал... Аз живея срещу стадиона. На концерта на Кис преди няколко седмици ни се издъниха прозорците и си слушах от кухнята - кеф голям. Сега от нета разбирам, че е имало концерт. Май е поскоро 10 баби на стадиона са слушали ВЕФ и са играли канаста хаха. Много зле, аз ако бях бесен метъл и бях дал пари са такъв "концерт", щях да му изям ушичките на тоя Фънки-Мънки :)))