Българско поп-фолк парче покори Европа

Песента Shiki Boom Boom - смесица от поп-фолк и цигански ритми, разби чартовете в Холандия
7 юли 2008 16:10,
181
Българско поп-фолк парче покори Европа
Те покориха Холандия с парчето Shiki Boom Boom. Снимка: Ka Music

Ясно е, че у нас в повечето случаи поп-фолкът владее класациите, но когато това се случи в Европа, съвсем не е за вярване.

Фактът обаче си е факт – песента Shiki Boom Boom, съдържаща елементи от популярни наши поп-фолк мелодии и цигански ритми с български текст, разби чартовете в Холандия!

Парчето се нареди на четвърто място по продажби в страната на лалетата, като остави зад себе си новите сингли на Мадона, Рияна, Дъфи и други световни звезди.

Проектът, който седи зад хита, се казва Jody Bernal feat. Baychev и в него участват двама българи.

В песента Shiki Boom Boom поп-фолк мелодии са миксирани с някои латино ритми, а текстът е смесица от испански, английски, български и ромски език.

Тази странна музикална смесица обаче се приема доста добре от холандската публика, специалистите коментират, че звученето е екзотично, лятно и подходящо за парти.

Jody Bernal е добре познат на европейската сцена.

Роден в Колумбия, той от малък живее в Холандия и нашумя преди няколко години със серия от латино хитове. Сега той решил да направи музиката си още по-екзотична, като включи в изпълнението и двама българи – акордеонисти и певци.

Видеоклипът към песента е сниман у нас на култови дестинации в столицата – “мостът на влюбените”, пред храм-паметник “Александър Невски” и в квартал “Факултета”, където са и най-пищните сцени.

Гледай го тук:

 

 


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
laynovoz преди 15 години
и после що сме били последната дупка на кавала и защо всички ни мразят най-много..... и аз се чудя.......защо ли (think)
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хубава работа ама ***
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тъпня
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми то с какво друго да стане известна България,освен с *** си?...
36
0
 
0
 
! Отговори
lekter преди 15 години
Това нещо, което не мога да нарека песен е пълна простотия. Тия холандци са много зле, ако това найстина им харесва!Ама,много, много ЗЛЕ...
35
0
 
0
 
! Отговори
Sanny преди 15 години
Проверих. Имало е някакво предстаяне напред-назад, но чак да го сравняват и да обясняват, че е било най-най по чартове... да ме прощавате!Така или иначе нещото (ШУМЪТ, ДЕ) се е случило през април, май.Е, стига толкова врява вече! Глупаво е парчето, съжалявам!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 15 години
Напълно съм съгласен с Вас! Само малко ще Ви допълня, че все пак е добре, че нашите атакаджии все пак се радват, когато *** направят нещо хубаво. Защото на най-проклетите нищо *** никога няма да им хареса. Господ да пази от тях! Ваш,Анчо
33
0
 
0
 
! Отговори
Sanny преди 15 години
Глупост голяма. Ей сега ще проверя дали тези гголеми приказки за "чартове" и пр. са верни."Парчето" няма стойност. Нито музикална ("изтъркано" е... ама много), нито като видео (елементарно, нискобюджетно изпълнение, като правените преди зпрата на правенето на видео в България).Смях голям!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Леле, ба*с мамата, това не е истина, каква е тая малоумщинаааааа
31
0
 
0
 
! Отговори
Lora преди 15 години
Сигурно имам халюцинации, това не е истина.Холандците трябва да са много тъпо племе, за да се прехласват по това.
30
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Песента е напълно авторска и автентична, както и "Лорейн" преди години за Евровизия... така че... Честито :)
29
0
 
0
 
! Отговори
Барона преди 15 години
Момчетата са си живи циганя.Странно обаче, как изведнъж ромите стават "наши момчета", когато направят нещо подобно, а иначе за всички са "***"...
28
0
 
0
 
! Отговори
Абе ще направят преди 15 години
Ти *** съдил ли си? Ше му вземеш кирливите ризи :) А особено ако ги съдят и по Българските "закони"...
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе скъпи форумци, това е доста зле направен кавър на песента на Годжи "Пари нема, действайте". кражбата! Четох интервю с Евгени Димитров, който казва, че ще ги съдят, защото били питали за правата, но малко по-късно казали, че нямали време да чакат господата и ще си направят парчето. Евала, гринго, така се прави хит. Крадеш и след това продаваш ;) Сигурен съм, че Слави и компания ще им направят живота тъжен 8)
26
0
 
0
 
! Отговори
един преди 15 години
Е то песента на Годжи е лек кавър на песен на Рики Мартин. А в едно от изпълненията където гледах си пееха леко и от текста на Годжи. Но да са живи и здрави и да образоват холандците къде се намира София :)
25
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
беше песен на Ricky Martin, която Годжи префасонира, а сега и тия ... :) А не се знае и Ricky Martin от къде я е присвоил... така че е спорно
24
0
 
0
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 15 години
абе кви са тия ***,кво ше покоряват парчето няма никавъв смислен текст ама дет се вика хубава работа но ***
23
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
абе това не беше ли някаква песен на годжи?много пзнато ми звучи.
22
0
 
0
 
! Отговори
един преди 15 години
Да са живи и здрави момчетата !!!!! Не зависимо от тяхният етнически произход. И браво за песента !!!!!! Дано някой ден българи се похвалят с Грами !!!!Ако съдя по вашите расъждения можем да считаме, че в САЩ живеят само афроамериканци.
21
0
 
0
 
! Отговори
BLACK преди 15 години
идиотско парче....за нищо не става