Евровизия смени регламента, бяга от скандали

Този път начинът на избиране на победител ще става по гръцки образец
2 окт 2009 13:46, Петя Славова
29
Евровизия смени регламента, бяга от скандали
Победителят на предното издание също стана част от скандалите в конкурса. Снимка: Булфото

След множество скандали, които съпътстват всяко издание на музикалния конкурс "Евровизия” в България, на 10-ото издание организаторите от БНТ решиха да променят регламента за участие.

Този път начинът на избиране на победител ще става по гръцки образец.

По време на тазгодишното шесто участие на страната ни ще бъде избран само един изпълнител (солист, дует или група), който ще изпълни пет песни, поръчани и продуцирани от БНТ.

Песента победител ще бъде определена от зрителите, които ще гласуват със SMS-и и телефонни обаждания във финалното шоу.

Музикалното събитие ще бъде излъчено пряко по националната телевизия.

По нов начин ще бъде избран и изпълнителят на петте песни, пише в сайта на Евровизия.

Освен това в момента се подбират 51 наши музикални специалисти и престижни институции, които ще участват в допълнителна анкета.

Така може да не се стигне до разногласията между професионалисти, както се случи с настоящия победител Красимир Аврамов.

Резултатите от анкетата ще бъдат широко огласени, за да се премахнат и най-малките съмнения за манипулиране на избора на изпълнител.

Отново песните трябва да бъдат български, да не са изпълнявани на публично място и да са с продължителност до 3 минути.

Всяка песен може да включва максимум шестима души изпълнители на сцена, които да са навършили 16 години към датата на финалите в България.

Авторите и изпълнителите са свободни да изберат на какъв език да се пее в техните песни.

Изпълнителите ще пеят на живо на сцената, под съпровод на запис (синбек), който не съдържа никакви вокали или вокални имитации.

Ако определени изпълнители получат равен брой гласове, за тях се провежда ново арбитражно гласуване от участниците в анкетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 14 години
you made my day
28
0
 
2
 
! Отговори
Katrin преди 14 години
Всъщност драги мой, ако моето мнение му допадеше, едва ли щеше да му направи впечатление правописа ми.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ба ти тъпия конкурс....
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Май ще пращаме Преслава, а? Поне тя се счита за най-актуална в момента, де. От друга страна би било интересно дали БНТ биха допуснали чалгата да спечели, защото всички си спомняме как направиха всичко възможно, за да попречат на дуета Слави & Софка първо да победи (когато "Каффе" си купиха 1-вото място), а на следващата година изобщо не ги пуснаха на финал.
25
0
 
2
 
! Отговори
RD do #12 преди 14 години
Molia ti se, ne se poiaviavai poveche, dokato ne se poogramotish!Vijdam, che ti se iska da si kajesh mnenieto, v koeto niama nishto losho!No ne go pravi po takav plachevno-negramoten nachin!
24
0
 
2
 
! Отговори
Pffff преди 14 години
Да смени и регламента - неможещи да пеят гейове да не се допускат, и самото Шоу да не се прави от телевизията майка!!!!!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само обществени държавни телевизии могат да участват в Евровизия. БТВ и Нова не могат, защото са частни. Такива са правилата за цяла Европа.А правилата в статията не са цитирани вярно: песните трябва да са "български продукт", а не задължително на български език.
22
0
 
2
 
! Отговори
Joe преди 14 години
Всъщност, драга моя, човекът ти каза, че не можеш да пишеш (което, като чета мнението ти, си е съвсем вярно). Не виждам къде е писал какво и да е за поста, който си написала.Колкото до правилата - и аз явно съм ***. Не разбирам кое му е "новото" (да не говорим, че хем трябва да е на български, хем може къв и да е език. Или пък те смятат, че българска песен на чужд език е българска песен, бах ***).Слави Трифонов прави по-добри конкурси от този(просто пример, нищо лично и никаква реклама)
21
0
 
2
 
! Отговори
ECS преди 14 години
Ne si samo ti spoko.Stavame 2 tapi par4eta.Statiikata e ubiistvena.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Aз пък нищо не разбрах от новите правила?! Явно съм мн ***... :( Накрая май пак се избира с смси, нали? А най-ме кефи това:"Отново песните трябва да бъдат български...""Авторите и изпълнителите са свободни да изберат на какъв език да се пее в техните песни."Ама отново не схващам логиката!? Ей, кво тъпо парче съм! :(
19
0
 
2
 
! Отговори
ECS преди 14 години
Sram,sram ama poreden sram 6te berem.
18
0
 
2
 
! Отговори
Тъпото преди 14 години
Аааааа моля ви..... без обиди за БНТ!!! Няма по-страхотно предаване от това на Митко Пъпеша!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))
17
0
 
2
 
! Отговори
Nasty преди 14 години
До seXy_dupe'03:Абе ти на коя планета живееш? Ми Чи то,Чуек и беши подсказват че си от дълбоката провинция:( Поредният цирк е това предаване.Анти евровизия!..........just look into the mirror i'm standing right behind you ready to bring the terror
16
0
 
2
 
! Отговори
//// преди 14 години
Основното изискване към кандидатите е да пеят фалшиво. Но не просто фалшиво, а фалшиво-пискливо. Както и да са нежни души, а питания към лириката, любовната. Да имат *** вид и да си вярват. Ако не отговаряте на тези изисквания, забравете! Нямате шанс!
15
0
 
2
 
! Отговори
Katrin преди 14 години
"Извади си зурлата от помията и се научи да пишеш на български. Такива думи като "незнам" и "нестава" НЯМА!"Не ми казвай какво да правя и как да пиша? Ясно! Само защото не ти харесва мнението ми, не ти дава право да обиждаш.
14
0
 
2
 
! Отговори
lol преди 14 години
Извади си зурлата от помията и се научи да пишеш на български. Такива думи като "незнам" и "нестава" НЯМА!
13
0
 
2
 
! Отговори
qwe преди 14 години
Kakto kazvat ... greshkata e vqrna
12
0
 
2
 
! Отговори
seXy_dupe'03 преди 14 години
mi4i To kraeno vremi beshi! !!! Spurit men onq 4uek-Glas ni mojishi da pei hi4 !!! Treashe Poli Genuva da na pristavq na evruwiZion !
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Зашото, ако го дадър на БТВ или на НОВА песните ще са на турски, а ако е някоя кабеларка, на евровизия ще отиде Азис или проф. Вучков.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Искаме пак да ни представя Човека Г(л)ъЗ!