Премиера за сбогом от Simply Red

Групата издава DVD с един от последните концерти на прощалното им турне
Обновена: 31 мар 2011 12:52 | 31 мар 2011 12:52,
16
Премиера за сбогом от Simply Red
Обложка: Анимато Мюзик/ EMI

Farewell – Live in Concert at Sidney Opera House е ново издание, което отбелязва края на изключителната кариера на Simply Red.

Групата изгрява през 1985 с хит сингъла Money’s Too Tight (To Mention), кавър на Valentine Brothers, от дебютния им албум Picture Book, който включва и щатския номер 1 – парчето Holding Back The Years.

Следват още девет високо оценени от критиката и много успешни студийни албума, реализирали продажби от над 50 милиона копия.

Simply Red са свирили на 1100 концерта пред над 11 милиона души.

През кариерата си са били награждавани с три награди Brit, две Ivor Novellо, MOBO Special Achievement Award, както и с World Music Award.

През 2010, след 25 години на световен успех, създателят и фронтмен на Simply Red Mick Hucknall обяви своето решение да разпусне групата завинаги.

Тази година той ще направи прощалното им турне – в знак към всичко, което са постигнали, като финално сбогом към многото фенове на бандата.

По този повод у нас излиза запис от един от последните поразителни концерти на Simply Red от това турне, заснет в иконичната Опера в Сидни.

Красиво сниманото шоу включва изпълнения на бандата на най-големите им хитове от цялата им впечатляваща кариера, има и ексклузивно интервю с Mick Hucknall – специално за феновете!

Изданието излиза у нас на 16 май в няколко формата: CD+DVD, DVD и Blu-ray.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Simply RedMick Hucknall
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малко е особняшка музиката им,но са си музиканти отвсякъде.За фронтмена помня че е бил годеник на Катрин Зита Днонс,тя все на такива налита --ня много хубави но интелектуални мъжкари.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще има човека, за разлика от теб го харесват милиони хора и му оценяват творчеството. Докато работиш с чук и тесла, освен комшиите друг няма кой да ти направи евала. Успех и дано си купиш и ти някога лозя в сицилия.
10
6
 
1
 
! Отговори
коко преди 13 години
що ли пиша.Оня имал много лозя, всичко трябва да е държавно.А не робите да му работят.Почти всички тук сме роби, но се възхищамаме на богатите.*** народ
9
2
 
8
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Супер група ,за тези които обичат да слушат музика! За другите има Мария,Пенка,Гинка и ................
8
19
 
2
 
! Отговори
jkuto преди 13 години
Бе кой ги слуша тия бе?
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За тези, които не знаят за какво става дума, да си пуснат в youtube клипа Say You Love Me ...
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Една подир друга си отиват хубавите групи ... А това което остава..не ми се говори.. Добре че не съм се родил последните 15 г.
5
0
 
10
 
! Отговори
Зиг преди 13 години
Бях на Farewell-концерта им в Манхайм, Германия. И макар, че никога Симпли Ред не са ми били 1 любимци, мога да заявя, че това беше един изключително красив и класен концерт!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Mick Hucknall в момента живее в Сицилия притежава имение с много лозарски масиви и е един от големите производители на вино.
3
35
 
4
 
! Отговори
shrek преди 13 години
"През 2010, след 25 години на световен успех, създателят и фронтмен на Simply Red Mick Hucknall обяви своето решение да разпусне групата завинаги."Това е най - разумното решение на тоя некадърник!
2
1
 
10
 
! Отговори
фен преди 13 години
Харесвам ги ....Всички казват "Прощално" - и карат още по толкова !
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bratq puskaite torentite!