Българската поп сцена като мащеха. Рецепта за оцеляване

Младият талант Лазар Кисьов след дебюта му в Мюзик Айдъл преди 4 г.
Обновена: 10 яну 2012 15:58 | 10 яну 2012 15:58,
59
Българската поп сцена като мащеха. Рецепта за оцеляване
Снимка: Булфото

Лазар е сред младите певци, които са минали мелачката на музикалните риалитита. Преди 4 години той бе част от "Мюзик Айдъл" и от тогава се бори за своето място на българската поп сцена.

Една сцена, която е "мащеха" за всеки, който иска да наруши статуквото на утвърдените звезди. За участниците в тв форматите пък важи правилото, че не могат да "осребрят" няколкомесечната си ефирна популярност.

Лазар Кисьов обаче е упорит и заяви пред Dnes.bg, че няма никакво намерение да се отказва от музиката. И тази упоритост вече дава своите плодове. Песента "Заместител" стана популярна, и което е истински успех - електронните ни медии я включиха в своите плейлисти. По тв Планета пък се завъртя "Мразя", дуетът му с друга участничка от Мюзик Айдъл - Пламена.

През тези четири години той има и други сингли, но странно или не, те са звучали в радиостанции в Сърбия и Румъния. За родните меломани остава възможността да се запознават с парчетата му предимно в интернет.

Лазар е роден в семейството на музиканти. Майка му е оперна певица, а баща му - фолклорен изпълнител и текстописец. Има по-голям брат, който е бил гласен за сцената, ходил е на уроци по цигулка, но в крайна сметка по музикалния път поема Лазар. 

За музикалните риалитита

"Тези формати дават някаква временна популярност, но зависи вече от самия човек дали ще се възползва, твърди Лазар. За съжаление, продуцентите на тези предавания ги вълнува повече печалбата, а не как да се доразвият талантите. И аз съм свидетел как на кастингите се явяват хора с уникални гласове, но остават зад борда. Разбирам, че редакторите търсят всякакви образи, все пак това е шоу и е важно да се гледа. Акцентът обаче е поставен върху рекламните приходи и гласуването с SMS-и".

За поп музиката

"Свикнали сме да се оправдаваме с кризата, но е факт, че се правят много нови парчета. Не че всички са на някакво топ ниво, но наистина има качествени песни. Радиата и телевизиите обаче предпочитат чуждата музика и съответно да печелят чуждите автори. Така се получава един омагьосан кръг, в който трудно може да се изкарват пари, които да бъдат инвестирани в нова продукция. Въпреки всичко съм оптимист и смятам, че положението ще се подобрява.

Аз не се оплаквам, успявам да се издържам от музика. Благодарение на участия в пиано-бар, мисля да се захвана по-сериозно и да предлагам мои авторски песни.

В това гадно време се работи предимно за удоволствие. За младите изпълнители музиката е по-скоро хоби, отколкото професия. Затова ставаме свидетели и на много таланти, които се отказват бързо от сцената". 



За бъдещето си

"Със сигурност ще е свързано с музиката, не мога да си се представя зад бюро и компютър. Нямам никакво намерение да се отказвам, ако нямах амбициите и желанието щях да го направя още след Мюзик Айдъл. Вече четири години правя нови парчета, нещата стават бавно, но пък се получават. Отзивите за "Заместител" и "Мразя" са повече от положителни, което ми дава сериозен стимул за бъдещето".

За попфолка

"Не се притеснявам, че дуетът ни с Пламена се излъчва в ефира на Планета тв. Искам да благодаря на г-н Димитров за доверието. Смятам, че българите слушат хубавите песни, независимо от кой жанр са. В попфолка има добри парчета, а и като цяло изпълнителите вече представят повече поп песни на своите почитатели. Предлагал съм и мои песни на попфолк певци, нямам нищо против да работя с тях. Не съм привърженик да се слагат някакви изкуствени граници. Ето, Пламена подписа договор с "Пайнер", но дуетът ни е поп. И се приема много добре".


Свободното време

"Работя в пиано бар, където съчетавам работата с удоволствието.Там правя това, което харесвам, срещам се с много нови хора, забавляваме се. Иначе обичам много плуването, с приятели играем и волейбол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оо оо...
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Младеж пеенето не е за тебе.Ние Галя от Каризма една вече си имаме и мъжки вариант не ни трябва.Виж,овчари,както казва Човека-Държава,овчари си требат винаги.Само не им пей на овцете,че се разстройват...
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Раменете сами играят...
28
1
 
11
 
! Отговори
Един болен талант преди 12 години
Този е прав човека, той не може да работи -- компютър, бюро, 9 часа - НЕЕЕЕЕСамо да пее може човека -- ама пеенето му е трагично.След като не може да работи, а може само да пее, а пеенето може да му изкара само някой бой, то Лазаре не ти остава нищо друго освен да легнеш и да просиш на Славейков.
27
1
 
9
 
! Отговори
кристо преди 12 години
поредният "недооценен талант" който така и няма да прокопса
26
4
 
18
 
! Отговори
чичо Митко преди 12 години
За мен това не са никакви певци. Певец е човек, учил е дълги години в музикално училище, после е завършил Консерватория и е преминал през обучението на педагози, учили са го как да диша, учили са го солфеж и т.н. Това да пееш под душа в банята, пък после да се явиш на някакво измислено реалити, където продуцентите те изкарват голям певец, само за да печелят пари от реклами и СМС-и не е никакъв певец, а *** със самочувствие, дето не го е срам да се яви на в някакво измислено реалити.
25
1
 
7
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Сега видях клипчето-боклуче "Мразя те" - ами затова не можем да спечелим дори на Евровизия.Елеметарни думички "ти .. боли" и пр.
24
1
 
18
 
! Отговори
Лазаре язък за името преди 12 години
Още един неразбран талант се пръкна -- и от сега нататък почва едно доживотно мрънкане, че не бил разбран, другите му виновни.Момче, като ти слушах песента ми идеше да завия от досада!Ако това ти е най-доброто, леле какви ли са ти другите песни. най-много да те бият в някоя кръчма като почнеш да увиваш!
23
0
 
24
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Искам да чета за други таланти - не само певци и артисти - нима нацията няма математици, биолози, физици?
22
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 12 години
Нашите "Айдъли" работят по пиано барове, а на сръбските, гръцките и румънските им правят концерт след концерт, участие в клубове и сцени по цяла Европа.Питайте защо Невена осъди Арутмилчето!?!
21
10
 
5
 
! Отговори
diavolcheto преди 12 години
Има нещо хубаво в песните на Лазар, защо пак плюете?Или вече Ви е навик, а? Вместо да подкрепите и окуражите момчето!Лазаре, на мен ми харесват песните ти, обичай музиката и не спирай да търсиш и твориш!Бих желала, ако приемеш, да споделя едно приятелско мнение: подбирай по-добре участниците в клиповете си и, може би, би било интересно да попромениш визията си ( косата ).
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лазарчо, нямаш шанс моето момче.Клипа ти е досаден, се едно гледам Миро да пее, ама даже в по-лош вариантХващай се за фолка да пееш в дует с някоя разголена силиконка -- може и да пробиеш.
19
2
 
5
 
! Отговори
язе преди 12 години
винаги съм готов да кажа нещо гадно и истинско за тези формати и участниците в тях, но този път ще се въздържа, зашото това момче гледа реално на нещата.
18
0
 
13
 
! Отговори
Деян преди 12 години
скоро ще видят, че 'леба е у 'БГ филм индустрията' и ще я налазят и нея. Всички са звезди,... ама падащи. важното е да не работят и да вземат пари, защото така сме ги свикнали. Или по скоро тези, които до преди 10 години пляскаха по масите в кръчмите и хвърляха двадесетачки на цицести каки, които днес са 'по-фол' икони ама освен да пеят преведени сръбски или гръци песни за нищо не стават.
17
0
 
13
 
! Отговори
доктор преди 12 години
Никой никога не е бил реален талант и не е пробивал след подобни глуповати състезания , бъзикащи и провокиращи пуберската простотия сред младежите и главно целящи събирането на парите от есм-си.
16
3
 
21
 
! Отговори
купувай-продавай преди 12 години
и все пак е събрал пари да плати на днес.бг за тая статия
15
0
 
23
 
! Отговори
Сори преди 12 години
Ама, кой за бога е този пич.
14
2
 
45
 
! Отговори
Дай една цигара... преди 12 години
Всеки втори *** в България е "звезда" :) Познавах една ***, която водеше предаване по някаква кабеларка в Прованса, която си мислеше, че е "звезда" и се учудваше, че никой в София не я познавал :) Затова селското стопанство не върви в България - селяците се вляха като пълноводна река в "шоубизнеса" :)
13
14
 
8
 
! Отговори
slk преди 12 години
Много добри са ти песните Лазарски!... Продължавай само така.
12
5
 
19
 
! Отговори
Селяндур преди 12 години
Много кандидат певци станахте на клончето. Нали знаете какво става като се съберете много. Незнам кой ще работи в тази държава. Много тарикати станаха и затова загиваме като нация. То във всички така наречени развити е така и затова е тази икономическа криза.А журналистите търсите само някой *** да ви каже две дуни и да имате матерял за хляба си. Но и вие станахте доста.