RHCP - дрога, секс и рок по пътя към славата

Антъни Кийдис бил муле на 12 години
Обновена: 29 авг 2012 14:54 | 29 авг 2012 11:48,
75
RHCP - дрога, секс и рок по пътя към славата
За "Чушките" думата мързел на сцената е непозната. Снимка: Орфей Мюзик

Остават броени дни до концерта на Red Hot Chilli Peppers на 1 септември в зала Арена Армеец в София. Ето защо решихме да ви припомним няколко любопитни факта за бандата, събрани от Blender. Най-върлите почитатели със сигурност ги знаят, но пък има хиляди, за които това ще бъде нещо ново. Все пак живеем в географските ширини на Лепа Брена, Таркан, Азис и Преслава.

Започваме с Антъни Кийдис, чието детство меко казано е било доста различно от това на връстниците му.

Фронтменът на "лютите чушки" признава, че ако не е бил баща му, сега е щял да работи зад някое бюро и да потърква очила пред поредния документ.

Родителите на Кийдис се развеждат, когато той е едва на три години. На 12 той отива при баща си, познат като Блеки. Той бил дребен актьор с незначителна кариера, но за сметка на това пък едър търговец на дрога. И без свян прави и невръстния си син муле. Музикантът признава, че са били партньори по престъпление, като един паметен ден двамата пренасят марихуана за 30 000 долара.

Благодарение на "контактите" и спецификата на бизнеса на баща му, Антъни има възможност да "движи" в любопитна среда, в която се среща с рокаджиите от Лед Цепелин, Кийт Муун и Алис Купър.

В осми клас дори преспал с Шер. Не че нещо се е случило, просто певицата се грижила за него и заспали на леглото й.

Чад Смит също се изживява като "лошо момче", живеейки в неговото приятно предградско, среднозападно кварталче. "Оказа се че тези пичове от квартала можеха да издрусат грам кока, да пушат два джойнта, да обърнат 6 бири и след това да отидат на училище", спомня си Чад Смит

В началото групата започва като арт проект.

Кийдис и компания минават през доста ужасни имена, преди да се спрат на сегашното. Как би ви изглеждало те да се казват La Leyenda Tweakers или Tony Flow and the Miraculously Majestic Masters of Mayhem?

Бандата дебютира за първи път на сцена в стриптийз клуб в Лос Анджелис и както подобава на обстановката излизат чисто голи на сцената. Е, прикрили са достойнствата си с чорап.

Идиотщините на музикантите продължават и през 1983 година. Тогава наемат Адни Гил да продуцира първия им албум, но на първо четене хич не са доволни от "лигавия поп", който прави Гил от музиката им.

"Ние бяхме едни малки улични пънк боклуци", спомня си Кидис. "Една вечер Флий се изходи в кутия от пица и я занесе на Анди в студиото. Той остана напълно спокоен, което му прави чест", разказва още той.

През 1988 Словак умира от свръхдоза, което задейства алармата на останалите.

"Най-добрият ти приятел е мъртъв, дрогата не действа, няма къде да избягаш. Впоследствие това се оказа спасение за нас. За първи път ме заинтересува да намеря друг път, вместо да се друсам постоянно", разказва Кийдис.

Но това спасение не идва лесно. По-късно Антъни отново е в плен на наркотиците и в момент на абстиненция продава култова китара Стратокастер с автографи от Rolling Stones. За едната доза.

Мостът от "Under The Bridge" наистина съществува. Меланхоличната балада, която изстреля "чушките" на върха, е провокирана от истинска наркобърлога в Лос Анджелис.

"Това беше едно от ония места, където 12 надлеза се сливаха в едно", обяснява Кийдис. Там върлувала мексиканска банда, но търговията била табу. Там всеки си носел дрогата и употребявал.

Никой не е вярвал, че Джон Фрушанте ще доживее до 30. Преди да се присъедини към групата отново за Californication през 1999, Джон не прилича на човек.

"Зъбите му падаха, кожата му се белеше, иначе казано той се разпадаше. На Джон му харесваше, той искаше да е наркоман. Ако мислиш така, си загинал", спомня си Чад. Е, хубаво е, че пророчеството на Смит се доближава до футболните прогнози на Теодора Стефанова.

Кийдис не е отказал дрогата по давление на някой лекар в клиника, а заради един лос.

В коледната нощ на 1994 година той се прибирал към дома си след сериозна злоупотреба с кока и хероин. Тогава на пътя се изпречил "супер лос".

"Това беше знамение. Духът на лоса ми каза: Събуди се, шибаняко, защото умираш!", пише в мемоарите си Антъни.

Пък и едва ли има жена, която би искала Кийдис да пропадне. На неговите завоевания може да завиди и Брад Пит, като в списъка личат имената на Хайди Клум, Шиниъд О'Конър (преди периода й на лелка), София Копола, Спорти Спайс и др.

Може би е трудно да си го представим, но един от интересните факти е, че Red Hot са влизали в ролята на Spice Girls. Заради 10-я рожден ден на дъщерята на Флий. Таткото се прави на Бейби спайс, Фрушанте -  на Спорти, а Кийдис -  на Пош Спайс.

"Представете си ужаса на детските лица, когато осъзнаха, че ние сме просто банда брадясали старчоци с космати крака. Сигурно сме ги уплашили за цял живот", припомня си Кийдис.

Бандата е известна и със своята благотворителност. От 2000 година насам тя дарява 25% от приходите от турнета за различни каузи.

Независимо кой с какви очаквания ще се запъти към зала Арена Армеец в събота, в едно можем да бъдем сигурни - RHCP ще се раздадат докрай! На техните концерти мързелът е непозната дума и няма как да видите някой дебелак да подрънква на китара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До РогE поне първата вечер е било сигурно яко изкарване...:)
66
3
 
1
 
! Отговори
Рог преди 11 години
Миналата седмица поканих в къщи двама роми от провинцията да ме еб.т, докато жена ми е на море, а те втората вечер се напиха и ми наводниха панелката !
65
0
 
3
 
! Отговори
metal rock преди 11 години
ROCK FOREVER!!!!!
64
0
 
1
 
! Отговори
до Рог 68 преди 11 години
Ти някоя дърта мома ли си или дърт гей? Явно ти не разбираш от изкуство, щом бръщолевиш нечувани глупости...На децата трябва да им е жал за тебе...
63
0
 
8
 
! Отговори
Shit преди 11 години
Не мога да разбера защо сравнявате тази музика с чалгата!! Това е безумие, няма база за сравниение. На които му се слушат онези напомпани ****ета нека се кефи. Относно наркотиците, не ми се говори защото съм виждал дъщерите Ви по чалгите какво правят и колко шмъркат, да не говорим как си плащат за това удоволствие!!!!
62
10
 
0
 
! Отговори
Рог преди 11 години
Рок не е музика, много не му достига...ама как да го обясниш на тотално незапознат с изкуствата човек? Куфеене за несретници.Да, рокът промени света. И то към по-лошо.Обърнете внимание какви *** предлагат този вид шоубизнес. Жал ми е за децата.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека, който ги е гледал на живо, да напише повече! Ако обича:)
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма друга такава група, просто няма.....а за на живо..гледал съм им невероятни концерти, гледал съм им и доста слаби като качество на звука и тн.(но те правят огромни турнета къде ли не)......Дано в София да е на ниво:)
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коя е тая Анелия, бе?? А, да, от тия скъпите ***, дет се правят на певици на *** музика и дебеловратите *** без мозък с джиповете и синджирите ги охраняват, чукат и щракат с пръсти като маймуни......
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Рокът е най-великата съвременна музика, т.е. в последните 100 години
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СравнениеПриятелю,С цялото ми уважение към това гласовито славейче Анелия. Да я срявняваш с Редхот е като да сравняваш, локвата пред вас(като е валяло) с Тихия Окаен, например. Да, и двете са направени от вода и двете имат дъно - нали Същите еднакви...Даже Анелия е по Яка
56
4
 
3
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
На чалгарите, родителите са музиканти,а на рокаджиите едри търговци на дрога.
55
7
 
1
 
! Отговори
Сравнение преди 11 години
Анелия е Родена е на 1 юли 1982 г. в Стара Загора в семейството на Светла и Георги Атанасови. Родът на Анелия по майчина линия е съставен от известни музиканти. Дядовците ѝ са гайдари и тамбуристи. Кръстена е на дядо си по бащина линия, Атанас. Майка ѝ пее в група до 35-годишна възраст. Тя записва малката Анелия на пиано още в детската градина. Впоследствие, за да развие музикалния ѝ слух, иска да я запише да свири на тамбура, но няма възможност и заради това бъдещата певица учи гъдулка.Началното си образование талантливата изпълнителка завършва в Стара Загора. Анелия е във 2 клас, когато по инициатива на Славка Иванова (нейна учителка по пеене в началното училище) е сформирано триото Гласовити тракийчета в него участват Анелия и още две нейни съученички. През 1994 г. триото записва в Балкантон собствена плоча с народни песни, предимно от Тракия. Също по инициатива на Славка Иванова след това Анелия пее в малкия хор на ансамбъл Загорче. За нея Анелия казва, че е главният виновник да започне да се занимава с музика. Като малка ходи и на уроци по солфеж, народни танци, тренира художествена гимнастика. Димитър Колев, диригент в Радио Стара Загора, препоръчва Анелия да учи гъдулка при Начко Влайков. Това става факт, когато певицата е в началото на 5 клас. Анелия доверява за този период: Начко Влайков ме подготви за музикалното училище, той ми показа как се свири по ноти, какво е орнаментът и започнах постепенно да навлизам в музикалната теория. Много добър педагог е. [1]През 1996 г. Анелия е приета в Средното музикално училище Филип Кутев Котел първа в класирането на приетите ученици, с оценка 6,00 по гъдулка и 5,50 по солфеж. Впоследствие с гъдулката получава и множество награди. През 1997 г. баща ѝ умира от рак. На въпроса: Ако имаш вълшебна пръчица и възможността да изпълниш три свои желания, какви ще бъдат те?, Анелия отговаря: Нямам три желания, имам само едно да можеше и баща ми да ми се радва сега. [2]Във втори курс в музикалното училище започва усилено да самоусъвършенства техниката на гласа си, особено орнаментиката. От трети курс пее по заведения предимно в родния си град през ваканцията, също в Котел и Казанлък. През 2001 г. завършва средното си образование в СМУ Филип Кутев, специалност Гъдулка.През лятото на 2005 г. Анелия е приета (отново първа в класирането) в Държавната музикална академия Панчо Владигеров, специалност Поп и джаз пеене.2.Започваме с Антъни Кийдис, чието детство меко казано е било доста различно от това на връстниците му.Фронтменът на "лютите чушки" признава, че ако не е бил баща му, сега е щял да работи зад някое бюро и да потърква очила пред поредния документ.Родителите на Кийдис се развеждат, когато той е едва на три години. На 12 той отива при баща си, познат като Блеки. Той бил дребен актьор с незначителна кариера, но за сметка на това пък едър търговец на дрога. И без свян прави и невръстния си син муле. Музикантът признава, че са били партньори по престъпление, като един паметен ден двамата пренасят марихуана за 30 000 долара.И т.н....в статията е написано останалото.
54
2
 
2
 
! Отговори
Хахо преди 11 години
А за това дето Кийдис е пренесъл дрога за 30 бона на 12 години е време прокуратурата да се самосезира и да го задържът на летището. После веднага да сметнат Дрогата по Трънския курс и да кажат че е за 10 милиона(както със 60 килограма заловена кока. И после още 1 милон бюджет за МВР защото са хванали такъв опасен престъпник.
53
1
 
8
 
! Отговори
майка преди 11 години
все едно сега като само чалга се слуша младите не взимат трева и амфетамини /? :) Все някой друг ви виновен...поне хубава музика да слушаха
52
2
 
2
 
! Отговори
Сравнение преди 11 години
Антъни Кийдис бил муле на 12 години.На 12 години,Ивана пяла "Мама на Стоян думаше" на сватба.
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чушките са великани, но гледам че тук са писали хора незапознати с творчеството им, а колкото до наркотиците...не ме интересува....Флий е уникален басист - може би няма друг такъв на планетата(казват го най-добрите джазмени)...всеки от тях е невероятен инструменталист...и са прекарали хиляди часове в свирене...няма да се впечатля от жълтини
50
1
 
8
 
! Отговори
Хахо преди 11 години
Баф маааму начи,Дрога та дрога. Става дума за една от най великите групи на всички времена. А цялата статия ни занимава с тва кой *** в картонена кутия. Всеки е правил какви ли не изцепки, ама РЕДХОТ са едни, други като тях няма..
49
6
 
1
 
! Отговори
Атанас преди 11 години
Когато на хубав човек му е кофти - взема дрога, когато на кофти човек му е хубаво- той вече е взел дрога и слуша RHCP.
48
1
 
9
 
! Отговори
Хахо преди 11 години
Когато на хубав човек му е кофти - това е блус, когато на кофти човек му е хубаво- това е чалга.Сашо Морфов