RHCP - дрога, секс и рок по пътя към славата

Антъни Кийдис бил муле на 12 години
Обновена: 29 авг 2012 14:54 | 29 авг 2012 11:48,
75
RHCP - дрога, секс и рок по пътя към славата
За "Чушките" думата мързел на сцената е непозната. Снимка: Орфей Мюзик

Остават броени дни до концерта на Red Hot Chilli Peppers на 1 септември в зала Арена Армеец в София. Ето защо решихме да ви припомним няколко любопитни факта за бандата, събрани от Blender. Най-върлите почитатели със сигурност ги знаят, но пък има хиляди, за които това ще бъде нещо ново. Все пак живеем в географските ширини на Лепа Брена, Таркан, Азис и Преслава.

Започваме с Антъни Кийдис, чието детство меко казано е било доста различно от това на връстниците му.

Фронтменът на "лютите чушки" признава, че ако не е бил баща му, сега е щял да работи зад някое бюро и да потърква очила пред поредния документ.

Родителите на Кийдис се развеждат, когато той е едва на три години. На 12 той отива при баща си, познат като Блеки. Той бил дребен актьор с незначителна кариера, но за сметка на това пък едър търговец на дрога. И без свян прави и невръстния си син муле. Музикантът признава, че са били партньори по престъпление, като един паметен ден двамата пренасят марихуана за 30 000 долара.

Благодарение на "контактите" и спецификата на бизнеса на баща му, Антъни има възможност да "движи" в любопитна среда, в която се среща с рокаджиите от Лед Цепелин, Кийт Муун и Алис Купър.

В осми клас дори преспал с Шер. Не че нещо се е случило, просто певицата се грижила за него и заспали на леглото й.

Чад Смит също се изживява като "лошо момче", живеейки в неговото приятно предградско, среднозападно кварталче. "Оказа се че тези пичове от квартала можеха да издрусат грам кока, да пушат два джойнта, да обърнат 6 бири и след това да отидат на училище", спомня си Чад Смит

В началото групата започва като арт проект.

Кийдис и компания минават през доста ужасни имена, преди да се спрат на сегашното. Как би ви изглеждало те да се казват La Leyenda Tweakers или Tony Flow and the Miraculously Majestic Masters of Mayhem?

Бандата дебютира за първи път на сцена в стриптийз клуб в Лос Анджелис и както подобава на обстановката излизат чисто голи на сцената. Е, прикрили са достойнствата си с чорап.

Идиотщините на музикантите продължават и през 1983 година. Тогава наемат Адни Гил да продуцира първия им албум, но на първо четене хич не са доволни от "лигавия поп", който прави Гил от музиката им.

"Ние бяхме едни малки улични пънк боклуци", спомня си Кидис. "Една вечер Флий се изходи в кутия от пица и я занесе на Анди в студиото. Той остана напълно спокоен, което му прави чест", разказва още той.

През 1988 Словак умира от свръхдоза, което задейства алармата на останалите.

"Най-добрият ти приятел е мъртъв, дрогата не действа, няма къде да избягаш. Впоследствие това се оказа спасение за нас. За първи път ме заинтересува да намеря друг път, вместо да се друсам постоянно", разказва Кийдис.

Но това спасение не идва лесно. По-късно Антъни отново е в плен на наркотиците и в момент на абстиненция продава култова китара Стратокастер с автографи от Rolling Stones. За едната доза.

Мостът от "Under The Bridge" наистина съществува. Меланхоличната балада, която изстреля "чушките" на върха, е провокирана от истинска наркобърлога в Лос Анджелис.

"Това беше едно от ония места, където 12 надлеза се сливаха в едно", обяснява Кийдис. Там върлувала мексиканска банда, но търговията била табу. Там всеки си носел дрогата и употребявал.

Никой не е вярвал, че Джон Фрушанте ще доживее до 30. Преди да се присъедини към групата отново за Californication през 1999, Джон не прилича на човек.

"Зъбите му падаха, кожата му се белеше, иначе казано той се разпадаше. На Джон му харесваше, той искаше да е наркоман. Ако мислиш така, си загинал", спомня си Чад. Е, хубаво е, че пророчеството на Смит се доближава до футболните прогнози на Теодора Стефанова.

Кийдис не е отказал дрогата по давление на някой лекар в клиника, а заради един лос.

В коледната нощ на 1994 година той се прибирал към дома си след сериозна злоупотреба с кока и хероин. Тогава на пътя се изпречил "супер лос".

"Това беше знамение. Духът на лоса ми каза: Събуди се, шибаняко, защото умираш!", пише в мемоарите си Антъни.

Пък и едва ли има жена, която би искала Кийдис да пропадне. На неговите завоевания може да завиди и Брад Пит, като в списъка личат имената на Хайди Клум, Шиниъд О'Конър (преди периода й на лелка), София Копола, Спорти Спайс и др.

Може би е трудно да си го представим, но един от интересните факти е, че Red Hot са влизали в ролята на Spice Girls. Заради 10-я рожден ден на дъщерята на Флий. Таткото се прави на Бейби спайс, Фрушанте -  на Спорти, а Кийдис -  на Пош Спайс.

"Представете си ужаса на детските лица, когато осъзнаха, че ние сме просто банда брадясали старчоци с космати крака. Сигурно сме ги уплашили за цял живот", припомня си Кийдис.

Бандата е известна и със своята благотворителност. От 2000 година насам тя дарява 25% от приходите от турнета за различни каузи.

Независимо кой с какви очаквания ще се запъти към зала Арена Армеец в събота, в едно можем да бъдем сигурни - RHCP ще се раздадат докрай! На техните концерти мързелът е непозната дума и няма как да видите някой дебелак да подрънква на китара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
1
 
! Отговори
До чалга-певиците преди 11 години
Драги ми чалга-певици,за да станете уважавани и за пример хора,трябва първо да започнете с марихуана.
46
1
 
11
 
! Отговори
истината преди 11 години
Бойко Борисов е прав само за 1 ---в България материала е кофти и то наистина кофти, той самият е от същият този материал както и всички които ни го слагат вече колко години. Но те са ние ! Всичко е криворазбрано, чалгализация и простотия взимат връх . Шкембести *** се вихрят по улиците и са идеал за изкофтеното ви поколение, поколение тъй сакато, че по сакато няма как да бъде
45
5
 
2
 
! Отговори
Металиста Дрого преди 11 години
Чалгата е музика за душата,а рокът е музика за приемане на дрога.
44
1
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 11 години
Бях на концерта на RHCP в Инджия, на 20км северно от Белград, цялата драма беше 40 минути и това, че не познават мързела хич не ми се вярва!На следващата сутрин сръбските вестници бяха с първа страница: Red Hot Chilli Pepersi - Jarko, no kratko!Дано тук са им платили повече, че да не идат хората за 30 мин кеф в арената....
43
1
 
12
 
! Отговори
четете преди 11 години
Нашата-чалга културата е страхотна...учи жените ни на ценности като алчност, долнопробщина и кич. Наследили сме чалгата от 5 вековно турско робство, където маанетата и гюбеците са били неизменна част от БГ фолк-лора :). Учи децата ни на джентълменско поведение, пиене на алкохол-в частност Ракия Песни възхваляват мутри и престъпници, а ромите са звезди в всеки клип...иначе много мразите ромите нали? :)
42
1
 
2
 
! Отговори
Хахо преди 11 години
А статията една шокираща , точно за малки и *** умчета браво на Днес бг- умерили сте си аудиторията. Сега дербните душици тепърва ще осъдят лошите пънкари . То може и едно шествийце да се спретне срещу тях...
41
1
 
1
 
! Отговори
ЗА 46 преди 11 години
А бе пич............ то на мен ми е ясно това бе!Оди го обясни на комшийското хлапе това, не на мен.Аз ти казвам,какво ще разбере един тийн от написаното,а ти си намилай колкото си искаш!
40
1
 
4
 
! Отговори
Хахо преди 11 години
Не знам защо, кат0 ги слушам ми настръхват късите косми.... Редхот са повече от група, те са концепция, те са еманация на цели 2 десетилетия - Калифонииска култура, любов кум морето , толерантност, мекота в звука , която никоя друга група няма. Без да се напъват винаги умерват правилния тон!
39
4
 
4
 
! Отговори
Поню Драката преди 11 години
Навремето комунистите ни забраняваха да слушаме пропадналата западна музика.За съжаление са били прави хората!
38
1
 
6
 
! Отговори
За Цв. Цветанов преди 11 години
Цецо,тия са за затвора бе!
37
2
 
4
 
! Отговори
Хахо преди 11 години
Ред Хот Рулз. В тях има нещо което ги прави уникални за всички времена:youtube/watch?v=Sb5aq5HcS1AПоздравявам всички с долния линк!!!Келифорния рест ин пииис ИееееИееее
36
4
 
4
 
! Отговори
За 38 преди 11 години
Поуката за едно момче/момиче на 16 или 17 от тази статия е ,че за да станеш Рок звезда трябва първо да минеш през наркотиците и секса с ***, после да оставиш дрогата.това разбрах аз......
35
3
 
2
 
! Отговори
Haho преди 11 години
Пълни идиото в личния живот. Нооо просто са най големите. Няма други като тях. Чух ги преди 22 години и сега сами на сърцето по същия начин, не знам как го правят. А т'ва че са се друсали като ненормални- няма велико рок парче да не е "вдъхновено" от наркотиците. Битълс, Стоунс, Депеш Моуд, всички всички,всички са минали от там, Антъни е на 50 и все още кърти мивки.
34
1
 
14
 
! Отговори
Газибарев преди 11 години
Не че одобрявам повеедението на пънкарите, но да... наистина сте прави. Нека вашите деца се учат да стават *** и да лапат саламите на богатите чичковци за пари и кока, шото по чалготеките 90% от момиченцата са точно такива - празноглави, натруфени пачи на по 16 години, с криворазбран мироглед и идоли фолк "звези" - ***. Не искам да споменавам жената-мъж Азис...
33
1
 
24
 
! Отговори
за чалгарите преди 11 години
Все пак от ''тези извратеняци'' се извлича поуката , а тя е, че са минали по тежък път и все пак са оставили дрогата ! От Вашите чалги обричате дъщерите си на робство , проституция и пазарски манталитет, което си остава завинаги ! Защо робство щЕ ПИТАТЕ?---ЗАЩОТО ЩЕ РОБУВАТ НА НЯКОЙ БИЯЧ С МЕРЦЕДЕС ДОКАТО ОЩЕ СТАВАТ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ, А ПОСЛЕ ПАК В ПАНЕЛКИТЕ !
32
11
 
6
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 11 години
И това ли са днешните идоли на децата и младите хора - постоянно дрогирани ,безмозъчни и алкохолизирани *** промиващи мозъците на слушателите си с култ към сатаната и разврата !? Това ли е музиката на 21 век ,няколко празноглавци провъзгласени за суперзвезди от продуцентите евреи ? Вижте им само клиповете - дрога ,секс оргии, извращения и насилие ! И тук говоря не само за тези хубавци на снимката а и за цялата музика идваща от USA .Начело с Мадона ,Бритни , лейди Гарга ...
31
9
 
4
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
И после "чалгата" била виновна за опростачването на хората!И това го казват хора,които слушат пропадналите RHCP.
30
11
 
3
 
! Отговори
Лиляна преди 11 години
Пред тези извратеняци,чалгата си е песен за деца!
29
9
 
6
 
! Отговори
Чорбаджия преди 11 години
Що за *** трябва да е един човек, за да се кефи на улични пънк ***, които живеят, за да се дрогират и да се изхождат в кутии от пица и да ги разнасят напред-назад?!?!
28
16
 
4
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
"Ние бяхме едни малки улични пънк ***", спомня си Кидис. "Една вечер Флий се изходи в кутия от пица и я занесе на Анди в студиото. Той остана напълно спокоен, което му прави чест", разказва още той. ??????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????БРАВО! Предпочитам Ивана,пред изхождащите се пънк ***.