RHCP - дрога, секс и рок по пътя към славата

Антъни Кийдис бил муле на 12 години
Обновена: 29 авг 2012 14:54 | 29 авг 2012 11:48,
75
RHCP - дрога, секс и рок по пътя към славата
За "Чушките" думата мързел на сцената е непозната. Снимка: Орфей Мюзик

Остават броени дни до концерта на Red Hot Chilli Peppers на 1 септември в зала Арена Армеец в София. Ето защо решихме да ви припомним няколко любопитни факта за бандата, събрани от Blender. Най-върлите почитатели със сигурност ги знаят, но пък има хиляди, за които това ще бъде нещо ново. Все пак живеем в географските ширини на Лепа Брена, Таркан, Азис и Преслава.

Започваме с Антъни Кийдис, чието детство меко казано е било доста различно от това на връстниците му.

Фронтменът на "лютите чушки" признава, че ако не е бил баща му, сега е щял да работи зад някое бюро и да потърква очила пред поредния документ.

Родителите на Кийдис се развеждат, когато той е едва на три години. На 12 той отива при баща си, познат като Блеки. Той бил дребен актьор с незначителна кариера, но за сметка на това пък едър търговец на дрога. И без свян прави и невръстния си син муле. Музикантът признава, че са били партньори по престъпление, като един паметен ден двамата пренасят марихуана за 30 000 долара.

Благодарение на "контактите" и спецификата на бизнеса на баща му, Антъни има възможност да "движи" в любопитна среда, в която се среща с рокаджиите от Лед Цепелин, Кийт Муун и Алис Купър.

В осми клас дори преспал с Шер. Не че нещо се е случило, просто певицата се грижила за него и заспали на леглото й.

Чад Смит също се изживява като "лошо момче", живеейки в неговото приятно предградско, среднозападно кварталче. "Оказа се че тези пичове от квартала можеха да издрусат грам кока, да пушат два джойнта, да обърнат 6 бири и след това да отидат на училище", спомня си Чад Смит

В началото групата започва като арт проект.

Кийдис и компания минават през доста ужасни имена, преди да се спрат на сегашното. Как би ви изглеждало те да се казват La Leyenda Tweakers или Tony Flow and the Miraculously Majestic Masters of Mayhem?

Бандата дебютира за първи път на сцена в стриптийз клуб в Лос Анджелис и както подобава на обстановката излизат чисто голи на сцената. Е, прикрили са достойнствата си с чорап.

Идиотщините на музикантите продължават и през 1983 година. Тогава наемат Адни Гил да продуцира първия им албум, но на първо четене хич не са доволни от "лигавия поп", който прави Гил от музиката им.

"Ние бяхме едни малки улични пънк боклуци", спомня си Кидис. "Една вечер Флий се изходи в кутия от пица и я занесе на Анди в студиото. Той остана напълно спокоен, което му прави чест", разказва още той.

През 1988 Словак умира от свръхдоза, което задейства алармата на останалите.

"Най-добрият ти приятел е мъртъв, дрогата не действа, няма къде да избягаш. Впоследствие това се оказа спасение за нас. За първи път ме заинтересува да намеря друг път, вместо да се друсам постоянно", разказва Кийдис.

Но това спасение не идва лесно. По-късно Антъни отново е в плен на наркотиците и в момент на абстиненция продава култова китара Стратокастер с автографи от Rolling Stones. За едната доза.

Мостът от "Under The Bridge" наистина съществува. Меланхоличната балада, която изстреля "чушките" на върха, е провокирана от истинска наркобърлога в Лос Анджелис.

"Това беше едно от ония места, където 12 надлеза се сливаха в едно", обяснява Кийдис. Там върлувала мексиканска банда, но търговията била табу. Там всеки си носел дрогата и употребявал.

Никой не е вярвал, че Джон Фрушанте ще доживее до 30. Преди да се присъедини към групата отново за Californication през 1999, Джон не прилича на човек.

"Зъбите му падаха, кожата му се белеше, иначе казано той се разпадаше. На Джон му харесваше, той искаше да е наркоман. Ако мислиш така, си загинал", спомня си Чад. Е, хубаво е, че пророчеството на Смит се доближава до футболните прогнози на Теодора Стефанова.

Кийдис не е отказал дрогата по давление на някой лекар в клиника, а заради един лос.

В коледната нощ на 1994 година той се прибирал към дома си след сериозна злоупотреба с кока и хероин. Тогава на пътя се изпречил "супер лос".

"Това беше знамение. Духът на лоса ми каза: Събуди се, шибаняко, защото умираш!", пише в мемоарите си Антъни.

Пък и едва ли има жена, която би искала Кийдис да пропадне. На неговите завоевания може да завиди и Брад Пит, като в списъка личат имената на Хайди Клум, Шиниъд О'Конър (преди периода й на лелка), София Копола, Спорти Спайс и др.

Може би е трудно да си го представим, но един от интересните факти е, че Red Hot са влизали в ролята на Spice Girls. Заради 10-я рожден ден на дъщерята на Флий. Таткото се прави на Бейби спайс, Фрушанте -  на Спорти, а Кийдис -  на Пош Спайс.

"Представете си ужаса на детските лица, когато осъзнаха, че ние сме просто банда брадясали старчоци с космати крака. Сигурно сме ги уплашили за цял живот", припомня си Кийдис.

Бандата е известна и със своята благотворителност. От 2000 година насам тя дарява 25% от приходите от турнета за различни каузи.

Независимо кой с какви очаквания ще се запъти към зала Арена Армеец в събота, в едно можем да бъдем сигурни - RHCP ще се раздадат докрай! На техните концерти мързелът е непозната дума и няма как да видите някой дебелак да подрънква на китара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
22
 
1
 
! Отговори
Seliak преди 11 години
Po dobre calga , otkolkoto tezi bokluci !
26
2
 
1
 
! Отговори
до 12 годишен преди 11 години
Май верно си натолкова, като гледам какви тъпотии пишеш :)Споко, има шанс да поумнееш като пораснеш!
25
0
 
2
 
! Отговори
Чичо Пичо до пич преди 11 години
Е па малко ли се е инвестирАло У ЛЕПА?90-та година с хеликоптеру кацнА У стадиону... :P
24
2
 
19
 
! Отговори
.!. преди 11 години
Харесвам такъв тип музика, но не ми харесва да се парадира с наркотици и простовато държание. Защо не се говореше толкова за наркотици и подобни простотии около групи като Пинк Флойд и Пърпъл, може би защото тогава, на първо място беше МУЗИКАТА, а не имиджа на "лоши момчета", жалко че по-младите групи наблягат на всичко друго но не и на музиката.
23
5
 
6
 
! Отговори
12 годишен преди 11 години
Евала, Е т'ва е значи разковничето, от утре почвам да се "друсам" и да пласирам кока, да си павкам джойнтчета, да си чукам кварталите *** и изобщо никой да не ми говори, щото ще ставаме "голямО звезда". Иначе де да ги знам изобщо не ме кафят тия наркомани, ама сигурно имат талант щом толко народ ги харесва и нека си правят музиката, ама що трябва да ми се втълпява, че ако баща ми не е наркодилър общо взето и "*** за зеле" няма да стане от мене
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде бре моа купа такиа пиперки, оти ша праа лютеница.Майтапя се колеги.Имаха интересна музика през 90 -те както и албума Californication,но последния има албум няма хубава песен.Не си заслужават парите.Залязват вече,освен ако не направят качествен албум.
21
0
 
2
 
! Отговори
Nabuco преди 11 години
Бащата на Антъни Кийдис даже съм го гледал в "Деветте смърти на нинджа" Доста прилича на него. :)
20
0
 
5
 
! Отговори
пич преди 11 години
За своите географски ширини Лепа Брена е това, което Мадона е за полираните мозъци оттатък океана.С тази разлика, че Лепа е по красива и по-гласовита. И ако в нея се инвестират тия кинти, които се хвърлят в Мадона, вероятна щеше да е много повече от Чиконе. Що се отнася до другото, много моля не осквернявайте Моцарт с никой от днешните културни ерзаци, джаз-певици, поп-певици и прочие...
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Flea
18
3
 
7
 
! Отговори
Фен преди 11 години
Каквито и истории да съчинявате, 100 лв за билет няма да дам.
17
18
 
13
 
! Отговори
Интересно ми е ? преди 11 години
Кои са тия хомо бандити?
16
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страхотни, жалко че Фрушанте ги напусна.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dokumentalni.blog.bg/politika/2012/08/25/atakata-sreshtu-republika-ekvador-kakvo-stava-v-london-i-zas.991977
14
7
 
19
 
! Отговори
RHCP преди 11 години
Фронтмена имал ерекция само когато му се стимулирала простата :)
13
6
 
9
 
! Отговори
Без-моралните преди 11 години
Дрога, секс и рок!И после се чудим защо "поколението на демокрацията" е пълен отврат...
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"RHCP - дрога, секс и рок по пътя към славата"Имате грешка! Това не е "слава", а еднопосочен път към ада!
11
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ТЕЗИ ЛИ НИ ГИ НАТРАПВАТ КАТО ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ!
10
29
 
12
 
! Отговори
пич преди 11 години
Поредните ***-сатанисти за промиване на малки полирани мозъчета...
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
комплексарите изпълзяха...ще си останете нещастни
8
16
 
18
 
! Отговори
МАДЕ ИН БГ преди 11 години
УУУ БЕД БОЙС , НАПРАВО УМРЯХ ОТ СТРАХ ДРИШНЯРИ... ЕЛАТЕ В БГ НА 12 ДА СИ ГЛАДЕН И БАЩА ТИ ДА РАБОТИ В ПРОВИНЦИЯТА ЗА 300 ЛЕВА МЕСЕЧНО + СЪБОТА. А ТИ ДА ГЛЕДАШ ГЛАДЕН СКЪСАНИТЕ СИ ОБУВКИ И ДА ЧАКАШ КОЛЕДА, НЕ ЧЕ НЕЩО ЩЕ СЕ СЛУЧИ АМИ ЕЙ ТАКА КАЗВАТ ЧЕ СЕ СЛУЧВАЛО..