Елица и Стунджи ще ходят с "Кисмет" на "Евровизия"

Песента получи най-много от гласовете на зрителите и журито
Обновена: 5 мар 2013 14:52 | 4 мар 2013 07:21,
172
Елица и Стунджи ще ходят с "Кисмет" на "Евровизия"
Елица и Стунджи Снимка: Булфото

Песента "Кисмет" спечели българската "Евровизия 2013". С нея Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще представят страната ни на финала на песенния конкурс "Евровизия" в Малмьо, Швеция.

"Кисмет" получи събра най-много точки от гласовете на зрителите и специално жури и така се нареди на първо място. Тя беше избрана измежду общо три песни на изпълнителите, като останалите две бяха "Дзупай, либе босо" - с бийтбоксера Скилър и Цветелин Грудански-Джами, и "Само шампиони".

Фаворитът на журито, в състав Мария Ганева, Маргарита Хранова, Ясен Козев, Николай Янчовичин, Георги Андреев, беше "Само шампиони". Янка Рупкина и нейният внук Георги Василев-Бимбо поздравиха Елица и Стунджи, докато течеше гласуването, с атрактивната песен "Гласът на България", съчетаваща фолклор и модерно звучене.

Победителката на "Евровизия" за България за 2011 г. Поли Генова също се включи с нейната песен "На инат". Участниците в "Евровизия 2013" от Швейцария - групата "Heilsarmee", бяха специални гости на българския финал за най-популярния песенен конкурс на Стария континент.

В специален видеопоздрав участниците от Гърция - Коза Мостра и Агатонас Яковидис с песента "Alcohol is Free", пожелаха успех на Елица и Стоян, за които това е второ участие в "Евровизия" - през 2007 г. те спечелиха пето място.

Двата полуфинала и големият финал на "Евровизия" ще бъдат на 14, 16 и 18 май 2013 г., а България ще се състезава във втория полуфинал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Песента е жизнерадостна и весела,ама докато се...ориентирам за съдържанието и...свърши.Поне е с български народни мотиви,а не с ***,турски,сръбски румънски,молдовски,индийски и пр.напеви(виж,сръбската...скара си я бива)
72
2
 
29
 
! Отговори
Kuki преди 11 години
Олелее,какви са тези измислените миксове бе...защо си мислят хората,че това ще бъде интересно не знам.Не съжалявам,това парче е повече от скучно и изсмукано от пръстите....може би само момента с гайдата е готин,всичко е просто един некадърен микс
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гнус!
70
3
 
16
 
! Отговори
tra la la преди 11 години
Май е по-добре да не ходим, а?
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Сполука, шанс, щастие..
68
2
 
12
 
! Отговори
Леле Мале преди 11 години
Пак ли тия, те са абонирани за Евровизия?! Едно голямо, няма нищо.
67
0
 
12
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Това няма да мине първия кръг! Не става! Лично мое мнение - трябваше да пратим новата песен на deep zone, има английски и български варианти, мелодична, лесна за помнене, танцувална, според мен е точната за конкурс от типа на Евровизия! Друг въпрос е, че Евровизия е доста смахнат конкурс, с политически привкус, гласуване според това колко ни е "братска" държавата и колко емигранти има там, а не самите песни!
66
1
 
14
 
! Отговори
Бамбус преди 11 години
С тоз''Кисмет" искарахме "Гъзмет"
65
2
 
35
 
! Отговори
Асен преди 11 години
Моментално да бъде прекратен този фарс и участието на тези двамата на конкурса да бъде анулирано!Песента е ***,както впрочем и останалите две представени!Време е да спрем безумното харчене на пари за този геополитически конкурс,а парите,които биха били похарчени да бъдат дарени за лечението на болни дечица!Това би имало смисъл,всичко друго е просто един фарс!
64
0
 
22
 
! Отговори
varg преди 11 години
Темпото е бавно солото на гайдата е шаблонно и освен това това е едва 8-мото участие на България на Евровизия така,че трябваше да дадът шанс на някои друг.
63
0
 
6
 
! Отговори
b преди 11 години
и трите не ми харесват
62
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Елица е много готина мацка.кака бих й напляскал барабанчето
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пълна порнографиа,едни и същи --по добре не ходете че хората от това извиване ще получат стрес и ще сануват кошмари и мое да ни съдят даже.
60
0
 
8
 
! Отговори
pl преди 11 години
струва ми се че е малко по слаба от "вода" ,ритъма е малко монотонен,участието на струнджи е ограничено,гайдаря ползва различни гайдуници и не може да се изяви на живо ,което би вдигнало оценките на журитата и слушателите.
59
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 11 години
и трите не ми харесват но кой пита народа.Даже песните не бяха и написани на кирилца .
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подобни "журита" и организации на "конкурси"са консервативни и изтъркани и разчитат на банално папагалстване от нещо успешно.Песните не са по вкуса ми. Не ми е приятно да се малтретира по този начин фолклора. Връх беше и участието на плейбек на Рупкина с нейното внуче, на което трябва да му се каже откровено и на време - стоп!Злоупотребява се.Присъствието на тази певица не е залог за добър резултат на внука.Чалгата е резултат от монопола на старите певци в естрадата и фолклора.
57
4
 
2
 
! Отговори
Balgarin do #58 преди 11 години
Все пак много по-добре от теб!Не че тея са много добър вариант,но са по-добър от Софката Маринова!Ама май ти си кухата лейка като гледам щом не можеш да разбереш,че те са по за предпочитане от Софката.
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Досадни са...
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А коя е думата за късмет не от турски произход? Шанс ли?
54
0
 
7
 
! Отговори
до 53 преди 11 години
а журито на Евровизия питаш ли ги какво ще им е....